Konsten att säga besvärliga saker snyggt och Orange is the new black


20140101-220126.jpg20140101-220134.jpg

Vi är hemma igen, one piecen är på och nya favoritserien Orange is the new black rullar. Sjukt rolig serie, älskar crazy eye.

Imorgon händer lite skoj. Klockan 10.30 i Nyhetsmorgon snackar vi konsten att säga besvärliga saker snyggt som hur man berättar för någon att hen luktar svett. Hur man gör slut och hur man berättar för en vän att hen kanske beter sig illa ibland. Vi har bara sju minuter, men det vore roligt om just era frågor kring hur man säger besvärliga saker snyggt i olika situationer, kom med i rutan. Hit mejlar ni era frågor: nyhetsmorgon@tv4.se

Ni andra som bara vill berätta hur ni har hanterat en besvärlig situation snyggt eller mindre snyggt kan väl bara kommentera här. Det blir intressant läsning plus att vi kanske blir fler som vågar säga besvärliga saker tack vare era berättelser.

20140101-221205.jpg

/Elaine, klurar på om hon ska berätta om gången en främling luktade svett eller när någon gjorde slut med henne på ett bra sätt.

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Konsten att säga besvärliga saker snyggt och Orange is the new black”


 1. Jessan skriver:

  Orange is the new black.. 🙂
  #viktigpetter

 2. esterii skriver:

  Usch, sådant har jag svårt att säga.. får titta och få tips.. eller så köra -Du stinker, har du ingen bastu?

 3. Ett av mina ex tyckte han doftade man, jag tyckte han doftade svett. Inte så trevligt att ens kramas när han är 1,94 och jag 1,59. Min näsa hamnade mitt i tja.. odörens källa så att säga. Jag sa ingenting men köpte deo och sa att han kunde ta ”om han glömt ta med sig” eftersom ”min brorsa glömt den hos mig”. Funkade inte. Inte förhållandet heller men det berodde väldigt lite på hans doft och mest på att han var en jävla skitstövel med mindervärdeskomplex… 😉

 4. Fanny M. skriver:

  Ush vad svårt. Min vän som jag går i skolan med har en så jättedåligt andedräkt att man kan ine andas när hon sitter nära. Jag är inte ensam att tycka det i skolan men ingen vill säga nått för man vill inte vara elak, och tänk om hon redan vet men har försökt allt men inget funkar, då vill man liksom inte vara taskig.

  ps. förlöt om svenskan inte är på topp – bor utomlands 🙂

 5. Stina skriver:

  I gymnasiet var det en kille som luktade illa, typ som om han duschade lite för sällan. En kompis sa till honom detta i enrum. Alla tyckte att min kompis var elak som sade detta till honom. Men är det inte mer elakt att inte tala om en sådan sak och skvallra om att en person luktar illa. Efter detta luktade han alltid parfym och fräscht. Tror att han uppskattade ärligheten trots att det kanske var tufft att kritiken men då kunde han iaf göra någonting åt detta. Mitt tips för kritik är iaf att ta det i enrum och att vara försiktig i sin kritik, alltså överdriv inte. Om någon har dålig andedräkt kan man kanske säga att , du har lite dålig andedräkt idag, har du ätit vitlök, istället för att säga, din andedräkt ät hemsk.

 6. Nathalie skriver:

  Sitter och tittar på Nyhetsmorgon och såg att du ska vara med- vad roligt =)
  Såg även tiden här så nu hinner jag och dottern (5mån), ta en morgonpromenad innan. Alltså blir det perfekt med frukost tills du är med =) tycker du är en fantastisk kvinna!

 7. lille mor skriver:

  Va pa dejt tva ganger med en kille vars andedrakt stank rov.
  Andra dejten kopte jag med annans juice och ett apple men han tackade nej Sa det blev att dumpa honom 😉

 8. Nathalie skriver:

  Hade en klasskamrat när jag va yngre som stod alldeles för nära när hon pratade med folk. Alltså nu handlar de inte om lite, utan typ så, att hade man putat,ed läpparna så hade man gett henne en kyss. (På riktigt) en gång när vi va ensamma sa jag till henne att du måste tänka på avstånd, nya kan tycka de är jobbigt i framtiden utryckte jag mig. Haha!! D fick jag reda på att hon hade ett synfel, så hon såg bara i 2d. Fy va jag skämdes….

 9. Eller så kan man göra som min käre sambo som helt sonika sa till mig att jag luktade äckligt i munnen. Jösses så nojig jag blev och borstade tänderna stup i kvarten. Flera år senare kom det fram att han hade tyckt att jag luktade tandkräm och han gillade inte den doften! 😀

 10. Malin skriver:

  Fan det missade jag! Hade varit kul att se, kan du inte publicera klippet här om/när det går?
  I mitt jobb som flygvärdinna är det ibland hårfint, en människa som luktar illa som kan förstöra en dyr resa för andra passagerare, grejen är att varför ska vi runt om skämmas när det är människan som glömt använda tvålen som borde? Men det är klurigt att få till det på ett bra sätt!

  Gäller det mina vänner/pojkvän så är vi väldigt ärliga mot varandra! En självklarhet att man säger åt varandra för vänskaplighets skull inte för att va elak.

  Tänkte faktiskt på detta när jag var ute förra sommaren, såg en tjej i alldeles fel klänning. För liten och passade inte henne, och hennes kompisar runt omkring som inte sa något när hon böjde sig ner och visade rumpan… jag och mina vänner sa det att om jag hade sett ut så hade jag verkligen uppskattat om dom sagt något…

  Men det hårfina är väl att inte klampa in på någons revir vilket jag tycker är svårt och jobbar på!

Lämna en kommentar