Bondar med Mimmi❤


20131007-202319.jpg

Ja, för Meryem är en smula svårt för Matheo att uttala. Efter två deadlines med böcker och att vi dessutom blev utan barnflicka så var kaos basen i mitt liv. Men nu har Matheo fått dagisplats och i November kommer jag kunna ungås mer. Jag saknar mina tjejkompisar, så längesen vi fick hänga. Nu har jag dessutom befunnit mig på nån sorts ö med icke-fungerande telefon och folk har sms:at/ringt utan att jag vetat det. Könt mig SÅ ensam! Tokigt!

Bloggvännerna har ordet

11 svar till “Bondar med Mimmi❤”


 1. Jeannaz skriver:

  Ahh vara utan telefon ar det varsta somfinns.Far lite smapanik om den inte ar inom rackhall…!!

 2. sanna skriver:

  Tycker du umgås mer med dina vänner än ditt barn, men ändå tjatar du om att du längtar efter att umgås med vänner?

  • Elaine skriver:

   Sanna… Du får en mikroskopisk del av mitt liv, Matheo döljer jag från bloggen med flit så det är inte konstigt att du upplever att jag inte umgås med mitt barn. Jag bloggar inte upp min stortå heller, men tänk att jag har en stortå, till och med två. TROTS att dem inte är med i bloggen.

   Usch vad jag tycker illa om dig och din elaka kommentar.

   • Sofia skriver:

    Hjälp vad bittert! Av den mikroskopiska del vi ser av Elaines liv tycker jag nog tvärtom!
    Tycker M är med vid det mesta kompishänget. Sen är det väl inte mer än rätt att få umgås utan sitt barn om man har behov av det! Det har jag. Hujjedamig vad hemskt! Och ni har inte hört det värsta! Då lämnar jag barnet med sin far! Nä nu måste jag skoja, han är ju man och vill ut och dricka bärs. Borde jag ens få vara vårdnadshavare

 3. Gaaah! Ingen telefon! Huu… paniken liksom!

  Skönt med dagisplats fixad, känns som det blir mindre risk för kaos då 🙂

 4. Fia skriver:

  Får man ha barn på dagis när man ”roar sig”? Jag har ju hyfsat fria arbetstider och jobbar ibland kvällar när s sover så egentligen borde väl även jag kunna träffa vänner när barnet är på dagis? Fast jag vet inte om jag skulle fixa det, känns som jag får så dåligt samvete om hon är där när jag lika gärna skulle kunna hämta hem henne.
  Jag träffar ju iofs vänner på kvällar nu, å då missar man ju ändå tid med sitt barn. Så då kan man ju lika gärna träffa vänner när barnet är på dagis. Men samtidigt, då tar man ju upp dagispersonals för att man ska kunna roa sig. Hm, jag får fundera vidare på detta helt enkelt ;-).

  • EL skriver:

   Och??? Mmm..jag ska nog bara ”roa” mig när min son ska på dagis! Jag menar det är ändå deras jobb o får betalt för det.. De ska väll skita i vad jag gör då!
   Dåligt samvete behöver du inte ha..så länge du ger tid och kärlek till ditt barn så kan du väll oxå unna dig egen tid ibland..

   Kärlek kärlek 😉

  • Linna skriver:

   Aahh, denna ständiga diskussion om huruvida en förälder få ha någon form av ”kul” när barnet är på förskolan…! Jag har så svårt att tro att föräldrar utnyttjar förskolan som en billig barnvakt, de flesta föräldrar gör väl sitt yttersta för att få ihop livet så bra som möjligt med barnen i fokus, då kan väl inte en kompisfika eller lite träning på förskoletid för det egna nöjets skull göra så mycket?

   Sen tolkar jag Elaines mening med att det finns mer tid för kompisar när förskolan dragit igång mer som att när familjen slipper pussla för att turas om med lillkillen och ordna barnvakt så lugnar hela livssituationen ner sig.
   Puss på er!

 5. Jennie skriver:

  Kul att umgås mer med tjejkompisar! skoj för att få ny energi!

  Jag är förskollärare och man får endast lämna sitt barn i anslutning till arbete, men Elaine kanske menar att hon ska ha barnflicka också. För förskolan är ju till för att föräldrar ska lämna när de arbetar/ och sen vissa tider för sjukskrivna/arbetslösa/föräldraledigas barn.

 6. Jennie skriver:

  Anledningen till den regeln är ju självklart att barnen ska ju vara naturligt med sin vårdnadshavare (annars får man skaffa barnvakt) och hade alla barnen varit dygnet runt på förskolan kan ni ju tänka er hur stora barngrupperna skulle vara..

Lämna en kommentar