En hälsning från Elaine 2012


Kära kära Elaine, nu har det gått ytterligare ett år av ditt liv. Jag måste bara säga att du är en riktig doer, du tog tag i körkortet och har det nu din hand. Du och Gustav fick er lilla Matheo och du släppte destruktiva relationer. Du bibehöll träningen och kom tillbaka från graviditeten. 2012 blev ett himla bra år tack vare att du tog tag i saker. Här är mina förhoppningar för 2013.

Ägna mycket tid åt Matheo och Gustav, de är din närmsta familj nu och basen för Matheos liv byggs ju nu. Prata mycket med honom, se honom i ögonen – skippa multitaskandet. Stäng av mobilen, lägg undan datorn sätt dig i soffan med Matheo och prata om allt mellan himmel och jord. Gör det så ofta du kan och han vill.

Fortsätt med dina veckomål, de har verkligen tagit dig framåt i vardagslivet. Även om du är en spontan person så mår du verkligen bra av planering. De kräver lite av din tid i början som du tycker är dö-tråkig, men så småningom kommer du kunna göra det i sömnen. Planera vad du ska äta, när du ska träna och när du ska sova – allt för att ditt tempel/din kropp ska fungera och må bra. Och för själsligt välmående, boka in träningsdejter, bruncher, och annat härligt med familj och vänner.

Du har blivit mycket bättre på att sluta absorbera skit, fortsätt fokusera på de positiva kommentarerna i bloggen och i livet.

Var snäll mot dig själv och säg snälla saker till dig själv och andra. Se dig i spegeln och säg något i stil med:

”Elaine du är one Hot mama!” 🙂

men säg det gärna när du står i tanttrosor också för det är då du behöver höra det mest.

Spara en eller några tusenlappar varje månad.

Boka en weekend med en eller några vänner. Du är mamma men du får vara borta en weekend. En glad mamma är en bra mamma.

Du vill ju gärna att Matheo ska ha ett syskon som är nära i ålder. Har ni inte börjat ännu, så kan det vara en bra idé att starta NU. 🙂

Tänk efter innan du köper kläder så att det är kläder som är bekväma och bra kvalité. På så sätt behöver du inte rensa garderoben för du har valt kläder med omsorg – det är bra för miljön också.

Skriv den där boken som du tänkt på, förhoppningsvis är den färdig nu.

Strunta i medierna, hamnar du där så är det skoj. Men må inte dåligt om dagen kommer då de inte ringer längre. Livet är så mycket mer än medier.

Börja med de veckomålen som känns jobbiga så blir resten av veckan en dans på rosor.

Det får räcka för det här året, kom ihåg att du är himla bra du Elaine, oavsett vad du uppnår. Puss och kram från Elaine 2012.

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “En hälsning från Elaine 2012”


 1. Nkosazana skriver:

  Tycker du ska börja jobba på en liten en nu 🙂

  Ser det så här när du fått ett bra nummer är du klar! Behöver inte vara gravid längre.

  Het tips, skaffa barn flicka från Brasilien. Du har säkert någon kusin eller nåt som skulle kunna passa dom! Jag har min brors dotter som studera och passa våra barn. Väldigt avslappnade att vara ledig från barnen då och då. Se dock till att hon har erfarenhet av barn.

 2. Marie skriver:

  Haha vilket härligt brev! =) Jag ska också skriva ett!

 3. Josefin skriver:

  Å jisses så inspirerande. Nu ska jag sätta mig och knåpa ihop ett eget. Här ska peppas!

 4. Linnea skriver:

  Vilket härligt brev Elaine! Jag ska också sätta mig och skriva ett!

  Tänkte bara på det där med pengarna, att spara en eller några tusenlappar i månaden. Jag gick en ekonomikurs i våras som var fantastisk och insåg att bara genom att läsa på litegrann om ränta-på-ränta-effekten och investera några tusenlappar per månad (4000 hade jag tänkt) i företag jag tror på (köpa aktier istället för kläder hos mina favvomärken tex) kan jag vara ekonomiskt oberoende om 15 år (ännu tidigare om du haft ett större startkapital redan nu). Men som vanligt behövs tydliga mål och det är ju lite skillnad på att avsätta ”en eller några tusenlappar i månaden”, särskilt om det gäller varje månad i 15 år. Bara under ett år är skillnaden 12 000 eller 36 000 (utan ränta och avkastning), på 15 år blir skillnaden 180 000 vs 540 000. Släng på 8-11% avkastning på det (snittavkastningen på börsen de senaste 50 åren) så blir skillnaden enorm.

  Börja investera åt Matheo också om ni inte redan gjort det för han har riktigt gott om den fantastiska resursen tid. Att investera lite nu är på sikt såå mycket effektivare än att investera mycket sen eftersom ränta-på-ränta-effekten fungerar som en snöboll som först växer sig lite lite större för varje rullning men sen växer snabbare och snabbare. Börja rulla snöbollarna NU! Kolla in det här väldigt tydliga och talande exemplet: http://www.hogreinkomst.nu/2011/09/ranta-pa-ranta-effekten.html

 5. Anna skriver:

  Härligt!

  Har skrivit ett brev till mig själv nu också. Ska bli jättespännade och se vad som inträffat och hur man reagerar när man läser det igen om ett år =D

 6. Cilla skriver:

  Vilket underbart inlägg 🙂 Det ska jag verkligen härmas att göra! Och är det dessutom tidsinställt så poppar det upp en dag när man glömt bort det. Verkligen en rolig idé 🙂 och jag tycker helt och fullt att du ska strunta i de kommentarer som surbollar lämnar efter sig. Bättre att fokusera på människor som gillar en och beundrar det man gör. Inte alltid så lätt, men värt!

 7. Carolina skriver:

  Du är så jäkla inspirerande Elaine! En riktig pärla i det stora blogghavet 🙂

 8. Sofia skriver:

  Så fint skrivet. Och visst känner man sig helt säker på att du kommer lyckas 🙂

 9. […] sig själv, ett årsbrev, som man tidsinställer på bloggen och så publiceras det om ett år. Elaine gjorde det för ett tag sedan, jag gjorde det samtidigt förra året, men på min gamla blogg som Spotlife utan förvarning […]

 10. […] skrev ett brev til sig själv för ett tag sedan. Se här! Såhär kommer ett peppande  brev till mig, till framtida Emma Frost den 10 november, […]

 11. Sandra skriver:

  KRAM Elaine, du är en sån himla bra inspirationskälla! <3

 12. Men åååh vad bra! Jag ska också börja göra så!
  Tack för inspirationen, du är en underbar människa!

 13. Mattheo är verkligen superlik Gustav på den sista bilden i profil.

 14. Tina skriver:

  Inspirerande läsning! Inser att du kan bocka av massor i det där brevet som du lyckats med under året 🙂

 15. Fannys Frihet skriver:

  åh så underbart inspirerande! jag sög på den här karamellen förra året men det blev inget… men nu har jag själv skrivit en! oj så roligt det var 🙂 tack!

 16. Annina Torino skriver:

  Härligt med lite peptalk såhär efter semestern, tack för det! Dags att styra upp höstlivet! 🙂

Lämna en kommentar