Min söndagsinspiration – Sylvester Stallone


Ni känner säkert till Rocky och skådespelaren Sylvester Stallone. Visst var det inspirerande för många att se den sönderslagna stapplande Rocky gå mot den stora ryssen med uttryckslös men också fokuserad blick, slå ner honom med en knock out. Men den verkliga berättelsen, den om Sylvester Stallone är en smula mer inspirerande.

Hans födsel innebar vissa komplikationer som skadade en nerv som i sin tur gjorde att delar av hans ansikte blev förlamat. Det är förklaringen till hans ansiktsuttryck och till viss mån sluddriga tal. Stallone var en gång så fattig att han var tvungen att sälja sin hund för 25 dollar. Han hade ändå en dröm om att bli skådespelare. Ja, och resten är historia. En fin historia som ni hittar här.

/Elaine, går till gymmet med Rocky i bakhuvudet.

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Min söndagsinspiration – Sylvester Stallone”


  1. Mäh! Försökte kolla videon men det ville sig inte, blev bara myrornas krig för mig.

    Själv har jag en vän som inspiration, hon klarade tyvärr inte kampen mot cancern och gick bort för ett och ett halvt år sen, men som multisjuk och sen få cancer ovanpå alltihop, det skulle knäcka flertalet människor. Inte henne. Hon hjälpte andra med råd, hon skämtade om allt och såg till att jag skulle ha ett stödhjul efter hennes bortgång. 😯 <3
    Jag tänker på henne när jag gnäller över min egen sjukdom. "Vad fan, Katta gnällde inte! Hon hade EDS, Hortons, malaria och dessutom cancer. Skärp dig nu!!"

  2. Alice skriver:

    Å! Tack tack tack, tusen tack, för tipset.

    // Rockie med ie

Lämna en kommentar