Vad är väl en bal på slottet?


20130812-233853.jpg

Allt, I’m telling you! 😉

Jag tänkte göra mitt livs första fashion outfit inlägg. Räkna inte med att det blir så många mer för jag är inte överförtjust i att göra reklam på bloggen. Den är ju trots allt inte kommersiell. Men allt jag har på mig är planerat in i minsta detalj av fashion guru Wendy Rådström – min kusin.

Håret är fixat av Deshimona på My sisters Hair – bäst på extensions och styling. Smink anlitade jag Fanny för första gången och nu är det henne jag kommer att anlita for life! Silkesskjortan är från Filippa K. Kjolen heter sunflower och är från Rodebjer.

20130813-220223.jpg
Bild låndad från Finest.

Vill bara berätta att det är nu mitt magont börjar för jag inser hur dyrt allt jag har på mig är och så kanske nån ung tjej läser det här och sparar hela sommarpengen för att köpa det jag har på mig. Usch usch usch. Men va fan, nu måste jag sluta vara blödig, det är ju trots allt fashion week och ett undantagsinlägg.

Väskan är från Wyred och skorna mina svarta Louboutains. Just det smyckena jag hade på armarna är från Accessorize.

/Elaine, tänder läslampan och tar upp Fredrik Backmans bok om hans son.

Bloggvännerna har ordet

25 svar till “Vad är väl en bal på slottet?”


 1. Katarina skriver:

  Jamen Jaa! Tänkte precis fråga VAR du skaffat den fina kjolen nånstans:) Du skriver alldeles fantastiskt, oavsett om det handlar om en glamourös fest, ditt vardagsliv eller om whatever egentligen – alltid mitt i prick. Även fast jag varken har barn, man eller ett liv i strålkastarljuset är det hög igenkänningsfaktor på nästan varje inlägg.. Heja dig! Tjohej 🙂

 2. Arijola skriver:

  Elaine, jag har bara en sak att säga dig: DU ÄR SÅ HIMLA BALL!!

 3. sanna skriver:

  Alltså Elaine, du är så oerhört vacker ! det går att ta på den där utstrålningen och fina karissman som du utstrålar och man märker hur oerhört lycklig du är. Hur underbart som helst att se . Få inte ångest över priset på kläderna, du är så värd det , att få glamma till det och lyxa till det är väl aldrig fel? du om någon har ju fötterna på jorden även om du hade kunnat flyga iväg i all världens fart, med din karriär 🙂 jag unnar dig all lycka och jag blir alltid varm om hjärtat över hur ödmjuk och beakande du är till livet och dess små detaljer. tack för att du delar med dig ! ps2. en kul grej jag var med om i gymnasiet: hade på mig en riktigt skön t-shirt som jag märkte att många tyckte var snygg, varpå en tjej kommer fram och frågar: assså shiiiiit, vart har du lixom typ köpt den typ? jag svarade : typ på MQ för 899 spänn. hon: asså wowwwww. jag: eh, jag skoja. jag var på en marknad i gislaved, den kostade 10 kr.
  HENNES MIN!
  underbart 🙂 ibland så handlar det inte om priset , utan hur kläderna får en att må, och det var väldigt tragiskt såhär i efterhand att det spelade så stor roll för henne, att den genast minskade i värde pga ” fel butik ” .

  puss å kram

 4. Anna skriver:

  Du har så grymma spiror Elaine! Men det grymmaste var såklart den härliga dejten med hubby <3

 5. Erika skriver:

  Åhh, Saker min son behöver veta om världen är så fin och rolig! Jag är student och jag tycker inte det gör något att du skriver om dyra saker – för jag vet att du har varit i samma situation som jag och kunde du fixa en grym karriär så kan jag 😉
  Kram!

 6. Emelie skriver:

  Du är så oerhört vacker Elaine! Tack för att du tar dig tid att dela med dig av dina sunda och jordnära blogginlägg 🙂 Är Filippa K toppen kritvit eller crème färgad? Har länge varit på jakt efter en kritvit blus i precis en sån modell! Vilken fantastisk Wendy du har, en riktigt härlig tjej även hon! Kramar

 7. Karin skriver:

  Jättesnygg kjol och jag diggar verkligen din personlighet!! Undrar dock hur duktig din stylist är… en kortkort kjol med instoppad blus i är inte jättesmickrande när man är lite överviktig. Coolt att du vågade bära det ändå!

 8. Mia skriver:

  Väldigt bra grej att tänka på. Man får ju habegär för mindre. Det är därför jag bara läser din blogg och hälsobloggar. Man måste ju tänka på vad man influeras av…

 9. Sanna skriver:

  Karin. Hur mår du? Vad får du ut av att skriva så? Det här typiska ” inleda med komplimang för att sen släppa en bomb” är så jävla tragiskt .
  Hur orkar du? Du borde skämmas och verkligen fråga dig själv om det du skriver gynnar någon eller om det bara är onödigt. Jag struntar i om du är ett troll, för jag personligen har mött många troll irl. Men en sak ska du fan veta ,
  Aldrig att jag skulle gå fram till en främling för att säga ; åh du är rätt fin men fan vad fula byxor du har ? Hur hjälper det nån? Gaaaah. Blir galen på denna bitterhet och nedtryckningshets. Men du, du är cooool som vågar skriva ditt namn . Grymt Karin. Stavas det med ett eller två i ? Idiot. Va visst 2 .

  • Elaine skriver:

   Sanna, det var precis det du nämnde till min nya bok. Så glad för det exemplet: kvinnor som ger ”komplimanger” som egentligen inte är komplimanger: ”du bär upp byxorna trots att du är så tjock.”

   Skit i Karin, hon får bara få mig att småle. Som att jag skulle ta illa upp av att kallas överviktig? Det gjorde jag inte ens som överviktig. Det är dock en sorglig syn hon har på överviktiga, som att det ska krävas ”mod” för att klä sig på ett visst sätt. Man får väl klä sig precis som man känner. Så märklig kommentar att den inte är värd mödan, men Sanna tack för ditt bidrag till boken. Både kul och olustigt på samma gång att vi båda får får se det i praktiken. Kram på dig fina människa!

 10. Vart är världen på väg om Elaine anses överviktig!? Jösses människa!

 11. Sanna skriver:

  😉 ja men just det ja 🙂 vi snackade ju om så mkt så glömde bort att det va så jag hade sagt 🙂 ja jag vet att jag inte borde lägga energi på sorgliga människor , däremot så hoppas jag att vi snart kan ta den där koppen med kaffe ? 🙂 och du, bara så du vet , så älskar jag hur du tacklar andras idioti och jag älskar hur du hanterar människor i ditt liv som är värda ditt leende 🙂 du är grym elaine!

  Sov gott 🙂 kramar

 12. Fru Minimalist skriver:

  Med de där spirorna är det självklart att du ska ha kort kjol, du bär ju upp den som få! Hela stilen andas för övrigt väldigt ”fashion” och passande för ändamålet, från makeup och hår till kläder och sällskap 🙂

 13. Sophie skriver:

  Supersnygg från topp till tå!

 14. Mary Sane skriver:

  Alltså håret!! Underbara urtjusiga lockar!!

 15. Monia skriver:

  Skitsnygga kläder på dig! (Du vill ju ha ärlig kritik) – såååå mycket snyggare när toppen inte sitter så tight över brösten, utan exakt sådär löst som blusen här! Man får illusionen av mindre bröst/smalare midja eftersom man inte riktigt ser var alltid slutar eller börjar. Hela du ser mycket ”smalare” ut! Tror modegurun har hittat helt rätt för din kroppstyp!! Som Trinny & Susannah skulle ha stylat. Och du har skitsnygga, långa ben och ser inte alls överviktig ut nånstans!!!!!!

 16. L8 skriver:

  Keep shining!

 17. Bea skriver:

  Alltså, vilken kvinna! Du var helt fantastiskt snygg och vacker i kläder, hår och smink!!! Kjolen är to die for 🙂

 18. Malin skriver:

  Stiligt par! 🙂

 19. Paula skriver:

  Superfin! Och vad det strålar om dig 😀

Lämna en kommentar