Såsmåningom blir det mindre av Matheo i bloggen


20130626-230510.jpg

Men en sån stor blogg och en sån liten kille så måste vi värna Matheos integritet eftersom han inte kan säga ifrån själv. Jag vet inte när eller hur jag ska börja, men ju större bloggen är desto med funderingar får jag och Gustav. Vi hade ett bra prat igår. Det är ju helt ok att bloggläsare kommer fram till mig och morsar, men när Matheo är ute och leker med kompisar i framtiden så vill ju inte jag att han ska tvingas hälsa på främlingar. Inte för att jag tror att nån av er skulle göra det, men i takt med att bloggen växer så kanske det går ett troll på tusen personer. Who knows? Jag tänker i alla fall inte experimentera, nån tid går gränsen. Vi märker väl när det blir.

20130626-230923.jpg

Det känns sorgligt att skriva det här. Lite att jag tar bort Matheo från en kär vän som har varit med från början. Det sköna är att jag vet att ni förstår.❤

Bloggvännerna har ordet

29 svar till “Såsmåningom blir det mindre av Matheo i bloggen”


 1. Mia skriver:

  Ja jätteklokt, sen när han blir äldre kan han ju välja själv. Som sagt det finns mycket troll och vi vuxna kan ju värna om oss själva men svårare för en liten kille.

 2. HB skriver:

  Fullt forståelig!:)

 3. Alisa skriver:

  Jättetråkigt tycker jag, men samtidigt förstår jag att du som mamma gör allt för att skydda ditt barn.

  kram från gbg

 4. Marie skriver:

  Förstår dig fullt ut!!! Men jag kommer att sakna det där lilla charmtrollet, han är ju såååå underbart söt! : )

 5. pilla skriver:

  Bra beslut. Jag tycker faktiskt inte det är helt okej att outa sitt barn så mycket som du har gjort innan de har mandat att frivilligt bestämma om de vill vara med på internet eller inte.

  • Elaine skriver:

   Du och jag har väldigt olika syn på vad ”outa” är.

  • Babbsan skriver:

   Pilla;
   Jag tycker du uttalar dig ytterst märkligt i kommentarsfälten. Din kritik börjar som positiv men sedan går den över till någon småsur och syrlig kommentar.

   Nu har Elaine satt gränsen och vem vet bäst än mamman till barnet?

   Jättetråkigt tycker jag också Elaine! Matheo är ju så underbar och får mig le hela dagarna. Med det sagt så har jag full förståelse för ditt beslut.

 6. Lorraine skriver:

  Det här är ett ämne som har diskuterats på andra bloggar också, t.ex Lady Dahmer.
  Barnens integritet är ju också viktig, precis som du säger. Det är svårt att veta vad Matheo kommer tycka om detta när han är äldre.

 7. Jag förstår dig, även om jag gärna vill se söta Matheo! Är ju själv mamma till en tvåårig dotter, och det är något helt annat med ett barn med egen personlighet och integritet än en liten bebis som faktiskt är rätt anonym och lik andra bebisar. Jag tycker mig märka på diverse mammabloggar och bekanta att man börjar fundera över dessa saker när barnet är runt ett år, och sen runt 1½ år syns barnen märkbart mindre på bloggar och i diskussioner. Så kanske är det där någonstans där den ”magiska gränsen” går.

 8. Sandra skriver:

  Jag tycker t ex Ebba von Sydow gör det fint på instagram: barnen är med utan ansikte, oskarpa eller bakifrån – men man får ändå en känsla! Sedan väljer man förstås också hur mycket information texten ger om dem 🙂

  • Pullan skriver:

   Ja Ebba är en riktig förebild när det gäller integritet!! Ska bli intressant och se om Bella håller vad hon lovat om att inte visa sitt barn på bloggen….:)

 9. Romladolcevita skriver:

  Så söt! ! Önskar dig en fin helg från Italien!

 10. tjejan skriver:

  Sötkorv, klart han ska få utvecklas ifred. Som ganska nybliven mamma har det vart roligt attfölja Mateo. Kram

 11. Pauline skriver:

  Har själv en rätt anonym blogg, fb och instagram.
  Men vi valde redan tidigt att inte visa vår nu 18 månaders son där. Sagt till vänner, bekant att inte lägga upp bilder…
  Vissa tycker att vi är ”tråkig” men när jag vill dela med mig skickar jag ett mms till en nära vän.
  Så tycker ni gör helt rätt, speciellt när din blogg blir större å större!

  Kram

 12. Emma skriver:

  det är inte inläggen om m jag vill läsa mest och helst utan dom om dig. så för mig är det bara en bonus.

 13. Fanny skriver:

  håller med de andra, det känns tråkigt men ett absolut förståeligt och klokt beslut! jag älskar din blogg ändå Elaine, du skriver med sån inlevelse och närvaro 🙂

 14. Fanny skriver:

  känns tråkigt men ett absolut förståeligt och klokt beslut! jag älskar din blogg ändå Elaine, du skriver med sån inlevelse och närvaro, du inspirerar verkligen 🙂

 15. Sofia skriver:

  Förstår er precis. Har själv en son som bara är född fyra dagar efter Matheo och började följa din blogg när du var gravid. Har varit roligt att följa din resa som gravid och sedan förstagångsmamman och alla upplevelser som kommer längs vägen. Vill passa på och tacka dig nu för att du delat med dig och fått mig på bättre humör och mammaboostat mig när jag läst att vi haft liknande upplevelser eller problem, tack!:)

  Kramar!

 16. kristine skriver:

  Jag förstår dig! Mem vore fortfarande väldigt kul att få läsa om ditt moderskap, utan att det ”blottar” Matheo för mycket. 🙂 Är själv mamma till en 15-månaders och tyckte det var så lättande att läsa om skammen över att du fortfarande ammar, då jag är i samma sits och går med liknande tankar.

 17. Amna skriver:

  Har sett Tt du gör dina squats med fel teknik. Du ska ha så rak rygg som möjligt. Ite konstig att du skadat ryggen.

  • Stina skriver:

   Man kan få rejält ont i ryggen av att göra både armhävningar och plankan fel. Spänner man inte rumpan ordentligt och skjuter fram höften när man gör plankan så svankar man och hänger på armarna, och då kan det göra ont i ryggen. Likaså när man gör armhävningar. Men får man ont ska man självklart pausa och se till att läka.

  • Linda skriver:

   Men hon gjorde ju inte illa ryggen när hon tränade utan när hon var på bröllop och dansade…

 18. my skriver:

  Tänk så stor han har blivit redan, lillfisen. Du får helt enkelt fylla på med bilder på nästa bebis när Matheo blivit för stor 😉 Haha. Stor kram, och tack för en bra blogg!

 19. Marie-Louise skriver:

  Förstår precis även om det kommer kännas tomt utan hans söta ansikte! 🙂

 20. EL skriver:

  Åhhh blir ledsen nu när du skriver det här! 🙁 så jag fällde en tår! Jag följde honom sen du kom ut med att du var gravid! Och där efter så blev jag det. Men förstår dig absolut ! ♡ FINA Matheo kommer att sakna dig såååå mkt!! 🙂 ♡

 21. Fru K - Porschemamman skriver:

  Jag blir faktiskt uppriktigt glad över det här. Dels för att jag inte är jätteintresserad av att läsa inlägg om Matheo (inget illa menat mot er eller er lille kille på något vis, det handlar bara om att jag har småbarn själv och att bloggläsande för mig gärna får vara lite av en paus från allt vad småttingar heter) och dels för att jag tycker att det är moget och ansvarsfullt av er att reflektera över hur exponering i bloggen kam påverka Matheo. Sen hur ni i slutänden väljer att göra, om ni lämnar Matheo helt utanför bloggen eller kanske ändrar er och fortsätter låta honom synas här, det får väl tiden och era tankar utvisa. Det viktigaste är att ni gör ett medvetet val. Och bara för att Matheo inte syns på bloggen så behöver det ju inte betyda att du inte kan skriva om honom eller om funderingar kring mammarollen, livet som förälder, uppfostran eller vad det nu må vara.

 22. KarinS skriver:

  Vad bra! Och vad skönt för lilla Matheo! Det finns så många galningar där ute så jag har verkligen varit förvånad över fotona du har lagt ut.

Lämna en kommentar