Kundmöten och gårdagens härliga mingel


20130605-105221.jpg

Gustav och jag ägnade morgonen åt ett spännande samarbetsmöte. Jag ska förmodligen vara med i ett nätmagasin där jag skriver renodlat om karriär. Alltifrån hur man skriver ett bra CV till hur man får en bättre lön. Jag vill dela med mig av min väg till mitt drömjobb och ge verktyg för hur andra kan nå sina oavsett om man vill starta eget, bli narkosläkare eller jobba i butik. Det här kommer inte sätta igång förrän i höst, men oj vad jag ser fram emot det.

Jag känner mig stärkt från gårdagen med Wendy och Lucette – två starka kvinnor och kusiner. Sen att Vimmelmamman Lotta Gray stod vid ingången gjorde en bara varm.
20130605-105717.jpg
Jag vet inte om jag har berättat det men vi är uppväxta i ett matriarkat. I vår familj så är det alltid kvinnorna som bestämt, det är mina sju mostrar och mormor som bestämmer i Brasilien. Och nog är Wendy, Lucette och jag en smula dominanta i våra egna relationer. Men vi gör vårt bästa för att tona ner oss vid tillfällen. Vi hade en lång diskussion om det igår medan vi drack rosé.

20130605-122329.jpg20130605-110500.jpg20130605-110518.jpg

Sen diskuterade vi lite kring vem som är det högsta hönset av oss tre och det är helt klart Lucette, sen Wendy och sist kommer jag. Det är inte för intet som jag skrev Härskarteknik. 🙂
20130605-110752.jpg

/Elaine, klurar på vad hon ska ha på sig till sin svägerska Siris student…

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Kundmöten och gårdagens härliga mingel”


 1. Hope skriver:

  Vad glad jag blir när jag ser dig!
  Vad lycklig du ser ut!

  (Övar på att inte bara ge komplimanger baserat på utseende, lär mig mycket av
  Lady Dahmer, hon är så bra)

 2. Anna skriver:

  Åh vilken fin kjol! Var kommer den ifrån?

 3. Anna" mammaledig sjuksköterska med löparambitioner" skriver:

  Snälla Eleine om du gör börjar skriva för den tidningen, kan du då ge oss på bloggen tips, eller bara länka till texterna du skrivet! Jag är snart färdig med min vidareutbildning och tänker söka nytt jobb. Behöver dels tips kring hur man skriver ett bra cv! Sedan behövs även hjälp med löneförhandling! Som sjuksköterska är det verkligen vid jobbbyte som chansen finns att påverka lönen. För löneutvecklingen på den egna arbetsplatsen är nästan obefintlig. Ligger efter 5 år på mitt jobb bara 900 kr över ingångslönen…. TÄNKER nu själv försöka förändra detta:)

 4. Josefin skriver:

  Wow, vad vackra ni är. Min vän instämde och sa att ni ser ut som ”brasilianska drottningar”. Jag ser fram emot läsa om dina tips angående karriär!

 5. Hanna skriver:

  Men fyyyyyyfan va snygg du är, Elaine!! Översta bilden är ju som en ren käftsmäll. Mah gaaaad!

 6. Anette skriver:

  Så fint antrekk elaine! Du er så vakker!

 7. Paula skriver:

  Oi Elaine, tudo bem?

  Sou professora de português aí na Suécia e acompanho o seu blog há algum tempo. Tenho um filhinho 8 meses mais velho que o Matheo, o Mathias. Ambos nomes são corruptelas de ”Mateus”, olha que coincidência 🙂

  Bem, assim como a sua família materna, venho do Brasil. Com que frequência vc viaja pra lá e a que cidade costuma ir? Em que língua vc e suas primas conversam quando estão juntas, português ou sueco?

  Como anda o seu português? Se precisar de ajuda na gramática, pode contar comigo 😀

  Kram!

Lämna en kommentar