För ett år sedan så föddes du Matheo


52 cm lång, 3650 g, värkarna började 23.00 2012-06-03 och du ploppade ut 17.17 2012-06-04

Du var så fin och du var den som gjorde oss till familjen Eksvärd den dagen du kom för exakt ett år sedan 2012-06-04. Jag vet att jag drar alla föräldraklyschor som finns nu, men det är för att de stämmer. Du är det bästa som har hänt mig.

Du får mig att tänka på mina värderingar, ifrågasätta mig själv och vilja bli en bättre människa för att du ska få en bra start i livet. Tack för ett fantastiskt första år min lilla knodd.

Vi har rest en del utan några större problem. Du är så chill Matheo.

Sen delar vi humor känns det som. Gustav frågade ”När ska vi bete oss som vuxna inför Matheo”. -Aldrig, svarade jag. Men jag menar ju att barnsligheten aldrig kommer lämna vår familj, det är ju vår humor.

Jag älskar dig och jag är så tacksam att jag får vara din mamma. Jag ska göra allt i min makt för att vara den bästa mamman åt dig min plutt.

/Elaine, väntar på tårtan som hon beställt åt hela familjen till frulle. 🙂

Bloggvännerna har ordet

23 svar till “För ett år sedan så föddes du Matheo”


 1. Anette skriver:

  For ett vakkert innlegg! Min prins ble født den 5 juni, og jeg er så takknemlig ovenfor deg og dine lesere. Alle tips og velmenende råd i kommentarfeltet har kommet godt med dette året som jeg forøvrig synes både du, jeg og våre menn har bestått med glans!
  Tusen takk for en nydelig blogg! Gleder meg til Alberts kalas på torsdag og til å ta tak i år nummer 2!
  Masse klemmer og gode tanker fra meg.

 2. Grattis till Matheo! 🙂 Hoppas ni får en mysig dag och att tårtan smakar 😉

 3. M :) skriver:

  Gratuleler Matheo 🙂 Så vakkert skrevet, jeg ble helt rørt! Jeg husker det så godt, jeg fulgte bloggen din da og og ønsket så inderlig at min baby og skulle komme ut snart. Det var over 1 måned igjen til termin, men noen dager etter Matheo ble født ble jeg lagt inn på sykehuset og den 11. ble min lille født. Og da fikk jeg enda en grunn til å lese bloggen din 🙂 Takk for alt du deler, og at du er så ærlig. Ha en fantastisk 1årsdag 🙂

 4. Therese skriver:

  Grattis till Matheo 🙂

 5. Louise - mamma till världens bästa Liv skriver:

  Grattis fina Matheo!!:)

 6. Jenny - letar efter drömjobbet och prinsen skriver:

  Grattis lilla Matheo! Hur kan du redan vara ett år gammal? 🙂

 7. Sikke et fint indlæg 🙂 Stort tillykke med fødselsdagen til Matheo 🙂

 8. Paula skriver:

  Grattis på födelsedagen Matheo!

 9. Annica skriver:

  Stort grattis till lillknodden =o)

 10. Alexandra skriver:

  Grattis matheo!! Fint skrivet!

 11. linn skriver:

  grattis Matheo!! och till dig också såklart Elaine 😀

 12. Grattis på födelsedagen Matheo! Vad fin bilden är där du håller om hans huvud, jag det är fina bilder allihop, men just den fastnade jag för. Ett lite lustigt sammanträffande, jag är också född kl.17.17 och var nästan lika stor 3610 g och 50 cm, fast den händelsen inträffade ”några” år tidigare. 😉

 13. Julia skriver:

  Hej Elaine! Och grattis gullmatheo!
  Det skulle vara jättekul om du ville kolla in Megyn Kelly, nyhetsankare och powerwomen på Fox News, som verkar ha läxat upp hennes manliga kollega med grym retorik. Kolla in!!
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/fox-news-programledare-sagar-sexistisk-kollega_8236260.svd

  • Beundransvärt att hon klarade av att inte på allvar läsa lusen av den där Lou Dobb och han varggrin. Inte kunde han hålla sig till sakfrågan heller, men hon var snabb att sätta honom på plats. Typiskt att ingen av männen egentligen svarade på några frågor utan bara slingrade sig och ordbajsade efter bästa förmåga, men all heder åt Megyn Kelly som inte accepterade deras undanmanövrer och BS. Härligt att se! 🙂

  • Förresten, att Megyn inte fullkomligt gick i taket när Lou kallade henne ”you dominant one” borde förtjäna henne en tapperhetsmedalj. 😉

 14. Stort Grattis på din 1-års dag Matheo 🙂

 15. Dante skriver:

  Grattis Matheo på din 1 års dag!! Hurra hurra hurra!

  hälsningar Dante (din polare på flyget från NY) 🙂

 16. Massa grattis till Matheo! 🙂 Hoppas ni alla får en fin dag!

 17. Anna skriver:

  Åh va fint! Grattis!! Er son är så söt! Jag blir ju sugen på att skaffa barn själv.

 18. Grattis till Matheo!!

 19. Karin skriver:

  Hej Elaine. Jag skrev till dig för länge sedan och berättade att jag och min man kämpade för att bli föräldrar utan resultat. Du skrev ett inlägg om det – jag blev så rörd. Ville iallafall bara berätta att jag nu är gravid och att de första ”kritiska” veckorna passerat. Overkligt! Kram till dig fina människa!

 20. Liza skriver:

  Sin fin han är, er matheo. Han är väldig lik Gustav. Hoppas ni hade en fin 1 års kalas och 100 sådana till. Kram på dig!

Lämna en kommentar