Frukostunderhållningen


Det här med att få Matheo att äta har verkligen varit en utmaning och är fortfarande. Vår vän Natasha säger att man ska göra måltiden till en rolig stund. Så lite samba och en alldeles lycklig mamma som matar i myskläder. Han känner att jag är på väg när jag har jobbkläder.

Efter varje tugga så jublar och pussas vi, ibland hoppar jag omkring. Det gillar Matheo.

/Elaine, förbereder sig på 110 knäböj, Squat Challenge dag 10.

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Frukostunderhållningen”


 1. Hope skriver:

  Jag är avundsjuk, vill också ha frukostunderhållning 🙂

 2. Babbsan skriver:

  Matheo är så söt!!! Mer Matheo åt folket, vill ha fler videos!!! 😀

 3. Sanna skriver:

  Åh du är så härlig elaine ! Vilken go idé att göra maten till en rolig tid 🙂 och du ser så stark och harmonisk ut . Älskar att stiga in i din värld och bara omges av harmoni och glädje 🙂 ha en fin dag ! Kram

 4. Alisa skriver:

  Du är en underbar mamma och person! Du förgyller mina mornar med din blogg, läser den alltid tidigt på jobbet.

  Ha en bra dag!

  KRAM

 5. Vad bra att du märkt att han känner av när du är jobbklädd! Det tycker jag tyder på ett analyserande och intellektuellt föräldraskap. Mycket bättre än att bara bli arg (vilket iofs är förståeligt att man blir ibland!).

  Undrar, sliter inte knäböj mycket på knäna när man ska göra sådana mängder? 😮

 6. Men så härligt! Jag ska verkligen tänka på att göra matstunden lite roligare. Här behövs nog inget stordåd då det äts bra, men lite roligheter kan ju inte skada ändå.

  Så härligt med squat-challenge. Jag började igår. Känns sjukt bra att komma igång med den där extra-träningen. Bonus på styrkekontot! Längtar tills jag gjort 250, då får jag köpa nya jeans.

 7. Sandra skriver:

  Jag vill också vara med på squat-challenge!!! Men började gå på x-fitpass för ett par veckor sedan, och alla squats där har gjort att jag fått problem med en sena i låret 🙁 (verkar det vara iaf). Inte framsida, inte utsida utan mittemellan. Gör ont för varenda knäböj, gå i trappor m m. Ingen mer som fått det här problemet – och vet hur man botar? Vila från knäböj hjälper förhoppningsvis, men blä va tråkigt.. Heja er som håller på med utmaningen!

 8. Mia skriver:

  Ett tips: gör inte matstunden FÖR rolig. Jag har en väldigt matkräsen son och jag överberömmer varken äta, bajsa osv för det gör alla och det är inget konstigt med det. Barnet blir ju ännu mer suspekt om vi håller på som vi gör. Först nu när han är två år äter han bra då jag taggat ner och låter honom äta i lugn och ro. Visst det ska vara en trevlig stund med familjen men inget större happening.

  Ville bara förmedla mina erfarenheter.

  • Sara skriver:

   Ja – jag vill ge exakt samma tips.

   Det finns risk att det slår tillbaka. Äta är nåt man gör för att man behöver energi och för att det är gott, inte för att mamma/pappa ska bil glad.

   Nu har du ju inte bett oss om råd, men jag vill ändå verkligen verkligen understryka det som Mia skriver här ovanför.

   I ett längre perspektiv är det mycket smartare att från början ha en avslappnad neutral inställning till maten. Risken att det blir laddat med mat är för stor om man gör det till en grej, med beröm och tjoande. Och små barn är supersnabba på att snappa upp sånt, och över tid är det inte osannolikt att maten blir ett maktmedel.

   Jag skulle göra tvärtom. Ställ fram mat på fasta tider – samtidigt som ni själva äter, för att signalera ”nu äter vi!”. Vill han inte ha plockar ni bort maten. Är han hungrig blir det amning eller flaska istället. Det kommer inte gå nån nöd på honom.

   Hoppas du tar till dig av vad jag och Mia skriver. Ett av mina barn har också matvägrat i perioder, det här är mina erfarenheter av vad som funkat och jag vet att jag delar dom med väldigt många.

 9. Man får verkligen hitta sina knep som förälder !:) Vad snygg outfit du hade i inlägget ovan !:) Kram

 10. stina skriver:

  🙂 ler när jag tänker på när min kids skulle lära sig äta.
  Min äldsta ville äta själv när han var 6 månader. Okej sa jag- Det var gröt överallt Verkligen överallt! Haha! Man måste ju känna, lukta och få utforska. Bordskick kommer senare
  Han åt och åt!

  Jag förstod inte hur andra kunde mata sina barn.. det blev ju inge kladd – såg så fint ut… Men vi körde på att han fick äta själv. Jag valde mest att vi åt hemma el hos någon vi kände väl 🙂 Som klarade av kladd.

  Sen fick jag nummer två han tyckte att det var rätt skönt att bli matad 🙂 Då blev det tvärtom att jag fick uppmuntra att han skulle äta själv.

  Du verkar ha hittat eran grej!! gött!!
  Kör på det du tror på.

 11. Majsan skriver:

  Håller med tidigare talare om att en positiv matstund behöver inte betyda att du skuttar runt utan istället i lugn och ro sitter tillsammans och äter något. Låt måltiden ta tid, prata och försök styra undan all stress. Vill inte vara någon som kommer med pekpinne men tror ni båda tjänar på detta. Låt det hela processen ta tid! Lycka till 🙂

 12. Carolina skriver:

  Vill bara skriva att du är sjukt snygg med en fin kropp och klär dig utifrån din kropp. Lite avis ja med en 5 måanders son och inte ens i närheten av din kropp!

Lämna en kommentar