”Jag har inte några stora mål för mig, jag trivs med det mesta ändå.”


Hej på er! Ledsen för sen bloggning, jag har haft en tidig föreläsning och i eftermiddag ska jag retorikträna en VD för ett stort sjukhus. Så här ser jag ut idag.

Åh vad jag älskar att läsa igenom alla era kommentarer. Och så fick jag ett jätte-fint bloggmejl från bloggvännen Anna. Hon skrev en massa klokt, sorgligt, glädjande och fint som värmde. Läste från början till slut. Men det som fastnade lite extra var det här.

Det är imponerande att se en så stark kvinna som jobbar hårt och ändå håller fötterna på jorden- trots total översnygghet och intelligens. Trots att vi nog är rätt så olika du och jag. Själv är jag inte så mycket känslomänniska. Inte heller har jag några stora mål för mig – jag trivs med det mesta ändå.

Den sista meningen satt som en smäck. Tänk vad skönt att kunna läsa en måltokig persons blogg och inte bli stressad av det. Att kunna betrakta det och tycka det är lite skoj, men själv vara himlans nöjd med livet. Jag tycker det är viktigt att vi känner så vissa måldagar, veckor och perioder av livet – att jag är faktiskt nöjd nu, har inga mål just nu. Jag ska försöka hitta dom veckorna i mitt liv, måldagar då jag bara är nöjd och inte försöker tvinga mig själv att försöka komma på mål. Tack för det Anna!

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “”Jag har inte några stora mål för mig, jag trivs med det mesta ändå.””


 1. Olivia skriver:

  Hej Elaine!
  Vet att du skrev något om vad vi vill läsa om. Jag är en vilsen student som de senaste 3 åren varit rätt säker på att det är juridik jag skall studera. Nu närmar sig ansökningsdagarna och jag får kalla fötter. Jag har ju inte kollat upp allt annat som finns! Jag sitter nu och googlar om vilka utbildningar det finns mm men blir bara helt vilsen och känner att ”juridiken får duga”. Det är inte riktigt den känslan jag vill gå in i en utbildning med men samtidigt så vill jag börja studera nu i höst. Jag har haft två jobbår efter studenten och känner verkligen att det är dags att börja studera igen. Vill alltså inte vänta mer och få ”den där instinkten” om vad jag ska plugga. Har väntat på den ett tag nu och nej, den kommer inte. Det här verkar vara ett beslut jag måste vara delaktig i. Jag skulle alltså önska att du, som är mitt i arbetslivet och har studerat, tipsar om olika yrken och utbildningar som du snubblat över de senaste åren. Alla har vi kompisar som studerat något häftigt mm, vad har du för erfarenheter och tips om detta? 🙂 Tusen tack för en fantastisk blogg, den har varit en hjälp många gånger. Kramar Olivia

 2. Caroline skriver:

  Jag är också en sådan person – jag är allmänt nöjd med livet och har inga storslagna planer annat än att jag och min lilla familj ska må bra. Vi är superolika du och jag, men det gör inget för jag tycker om dig och din blogg ändå 🙂

 3. Jag tror att jag har nämnt det förut, men vill ändå tipsa om att komplettera målen med en tacksamhetslista. Skriv lika många saker du är tacksam över att du redan har som nya mål du vill nå. Skapar finfin balans, nåt att prova på måndag kanske? 🙂

 4. Anna M skriver:

  Åh vad roligt att du läste allt – och dessutom hittade något givande! (om än något jag inte förväntat mig skulle sätta sig) Tack!

Lämna en kommentar