Mår som en påse skridskor


Jag vet inte vad det är för något, men magen är riktigt skum. Har inte ätit sedan lunch igår. Försökte ju få ner middagen, men det gick som det gick. Älskar ju första koppen kaffe, men är nog inte en lysande idé just nu. Tog en klunk. Aj. On top of that så har jag mensvärk. Lite löjligt kanske men jag tyckte det var skoj eftersom jag inte har haft lingonvecka på 1.5 år, igår fick jag det. Så nej, jag är inte gravid. Ni som har varit med länge kan kanske tro det nu när mig onepiece är på igen. Visste ju inte om varför jag var så seg och mysgalen – men jag var gravid.

Vad kan man förresten äta när man är magsjuk? Min första tanke var nyponsoppa och mjukt bröd. Drack kallt vatten och det gjorde svinont!

Bloggvännerna har ordet

18 svar till “Mår som en påse skridskor”


 1. Kristina skriver:

  Så himla lustigt. Jag fick min mens efter nästan 2 år utan, och det för 2 veckor sen. Dagen jag fick den blev jag dålig i magen och mådde pyton. Dock inte riktigt illa som du men åt inget och var sängliggande.

  Krya på dig!! Kram

 2. Louise - mamma till världens bästa Liv skriver:

  Rostas bröd med smör och avslagen coca cola. Snällt mot magen och ger energi! Krya på dig!

 3. Ida - mammaledig med lille O. skriver:

  Tex skorpor och äggröra är ju skonsamt. Drick inte till maten för då spänner du ut magsäcken extra! Undvik fet mat för fett gör att maten stannar längre i magsäcken och det är ju inte så bra när man mår illa. Ät lite i taget. 🙂 //dietisten

 4. Maria N skriver:

  Hej Elaine och krya på dig!
  Mitt bästa tips att äta när man är magsjuk är majsvälling. Det kan också vara bra att intaga koltabletter. Gör det och du blir fort frisk!

 5. Josefin skriver:

  Har också magsjuka, och finns mens fast jag hade de för 2 veckor sedan ?! Mysko. Mat….Blåbärssoppa, rostmackor, vispad Cola sen piggelinglass! De hörs ju bara på namnet att man blir ”piggelin” 🙂 Krya på dig!

 6. Nyponsoppa, blåbärssoppa, salta kex, vätskeersättning är också bra.

 7. Towe skriver:

  Rostad vitt brod som ovan skrivit. Sen yogurt med socker och salt. Det ar viktigt att du far i dig salt nar du varit magsjuk. Det ar inte att osa pa salt sa att yogurten smakar salt utan mer bara for att det ska ater in i kroppen. Krya pa dig! kram towe.

 8. Sussi skriver:

  Men du! Det kanske inte alls ar magsjuka utan just menseriet som spokar? Jag har alltid haft jobbiga menstruationer ofta med krakningar som foljd, och nar mensen kom tillbaka efter graviditeten var det sju resor varre an vanligt. Smarta, illamanede och mycket kraftigare blodning. Obehaget som normalt bara varar forsta dagen holl dessutom i sig i flera dagar. Oh, the joy att vara kvinna ibland… Varmeflaska/filt, varktabletter och sofflage ar min rekommendation!

 9. Ida skriver:

  När min mage är konstig och gör ont/är magsjuk så brukar jag äta nyponsoppa med glass och VÄLDIGT avslagen cola. Det brukar få stanna, och det här låter äckligt, men det är inte lika vidrig smak att spy upp heller, haha. Krya på dig!

 10. Cecilia skriver:

  Rostat vitt bröd, avslagen cola och kokt torsk med ris är det absolut bästa! Absolut inga mjölkprodukter när magen är sjuk, lika så med kaffet tyvärr!
  Krya på dig fina du!

 11. Elin skriver:

  Alla har nog sina egna huskurer. När jag var liten fick jag alltid te och skorpa, cola eller äggröra.

  Nu för tiden blir det oftast cola och någon sorts ljust bröd, skorpa eller kex.

  Krya på dig!

 12. Magdalena skriver:

  Hahaha! Som en påse skridskor!!! Det uttrycket har jag aldrig hört förut, men det var ju oerhört talande! =) Krya på dig!

 13. Om det är magsjuka brukar t.ex. vitt ris som man kokat tillsammans med lite buljong vara en höjdare för stackars magen! Dessutom gott tycker jag när man får den extra smaken 🙂 Krya på dig!

 14. UlrIka skriver:

  Tycker det låter mer som svår magkatarr än magsjuka. Man har oftast inte ont av att ex dricka vid magsjuka, däremot vid magkatarr el magsår.
  Kanske ska du ringa sjukvårdsrådgivningen och höra?
  Krya på dig!!

 15. Cissi - vagabond singel som dansar livets dans med svåra steg skriver:

  Jag tycker (tyvärr) att det låter som vanlig mensvärk. Varje gång jag har mens så får jag apont, spyr, kan inte äta, lös och konstig i magen om man får i sig något, frossa och supertrött/matt. Lägg till migrän före och/eller efter så är vi där. (Och nu innan folk börjar ge massa tips så har jag, barnmorska och gyn. samarbetat för att göra mitt liv så drägligt som möjligt under menstiden sedan ~15år tillbaka.)

  Mattips: Satsa på sådan mat som går lätt ner (och då också lätt upp) drick vätskeersättning istället för rent kranvatten (klarar nästan aldrig kranvatten när jag vart dålig), jag brukar må bra av mineralvatten, nyponsoppa o blåbärssoppa.

  Hoppas att du mår bättre snart!! Stor kram C

  För att pigga upp dig: Titta på de här klippen samtidigt bredvid varandra.
  http://www.youtube.com/watch?v=B_zhaji9eos
  http://www.youtube.com/watch?v=FIfbghHdG1s

 16. Krya på dig! Tycker du är grym som bloggar trots att du mår som… en påse skridskor…?

 17. tonja skriver:

  magkattar? jag lider jämt av de och har haft två magsår.. inte lätt. finns recpetfria riktigt bra mediciner på apoteket och dem hjälper dig gärna. ät de du kan, mjuk mat.. ett tag kunde jag bara äta ris med buljong i två veckor. testa dig fram! inget starkt, friterat.. eller alltför fett. snäll mat.

Lämna en kommentar