Uppvaktning och två dejter i månaden


20130130-190104.jpg
Föreläsningen gick bra, radiosändningen likaså och boken Sandmannen är utläst. Vilken publik jag hade idag och vilken bok! Nu sitter jag ganska trött på tåget och längtar efter mina killar. Vi har ju varit med varandra nonstop i en hel månad och jag får faktiskt inte nog av varken Gustav eller Matheo. För mig är det som att säga att en skulle få nog av sitt högerben eller hjärta. ”En” lärde mig den proffsiga programledaren i radion idag är ett bra alternativ på Hen. Istället för ”man kanske inte ska” så kan man säga ”En kanske inte ska”. Jag protesterade vilt mot ”hen” men ”en” vann mig direkt.

Jag och Gustav har som mål att dejta varandra två gånger i månaden. Man får uppvakta varannan gång. Nästa gång är det min tur att ordna dejt – årets första. Jag ska boka barnvakt och sen undrar jag vad jag ska hitta på för skoj åt oss. Bio har jag inte varit på sen Matheo föddes. Men jag kanske ska hitta på nåt annat? Har ni några dejtförslag? Vad uppskattar män? Oj nu kan det bli riktigt generaliserande. 🙂 men jag skulle verkligen vilja ha dejttips, det är nog fler av er bloggvänner som kanske skulle kunna inspiras av det. ❤
20130130-191848.jpg
/Elaine, tänker att hon måste börja med en riktig pangdejt så hon sätter mallen bra för kommande dejter.

Bloggvännerna har ordet

36 svar till “Uppvaktning och två dejter i månaden”


 1. Macilla skriver:

  Hm svårt! Jag vet inte riktigt om jag är rätt människa att tipsa om dejter eftersom vi befinner oss på ganska olika plats i livet. Jag är 23-årig arbetssökande som lever tillsammans med min fästman som är student. Ekonomin sätter därmed en ganska låg ribba för oss.

  Jag uppskattar upplevelser tillsammans. Bio är visserligen mysigt men ger inte så mycket just tillsammanstid. Man sitter ju bara bredvid varandra och ser på film. Det skulle vara om man efteråt tog en fika/åt middag och pratade om filmen. Jag tycker om ”upplevelsemuséer” men så är jag rätt barnslig av mig också. Men att gå på något liknande Universeum i Göteborg eller Teknik och sjöfartsmuséet i Malmö är ett tips. Eller varför inte boka in en rolig aktivitet, klättra klättervägg? Skratta och var aktiva tillsammans. Avrunda med en härlig middag. Om vädret tillåter så är långsamma promenader hand i hand i en trevlig miljö inte att underskatta. Ta tid att vara närvarande, inte rusha genom promenaden utan gå långsamt, prata med varandra, stanna och bara se på varandra.

  För dejter på det mer romantiska planer så har flera spa-anläggningar olika typer av duo-behandlingar. Det är behandlingar som är gjorda för två personer och man är i samma rum. Mysigt och gött

  Nej min fantasi var visst inte alls med idag. Men jag hoppas att jag kunnat bidra med något 🙂

 2. Lorraine skriver:

  Jag håller med ovanstående talare om att upplevelser är roligt!

  -Klättervägg är som sagt ett förslag, men andra spel också. biljard t.ex (Bowling tycker inte jag är en date-sport eftersom man aldrig hinner prata mellan kasten)

  -Om ni tycker om att dansa kan det vara kul att prova på en danskurs.
  -Andra prova på kurser, beroende på hur konstnärliga ni är kan ni testa på upplevelsen som krukmakare, glasblåsare etc.
  -När vädret blir varmare kan ni ge er ut på båttur i skärgården.
  -Smakprovningar av olika slag, öl, vin, ost eller choklad.

  Upplevelsen tycker jag skall rundas av med fika/lunch/middag tillsammans, då kan man prata om vad man tyckte var bra/kul/spännande/mindre bra.

  Hoppas ni får många fantastiska dater tillsammans framöver!

 3. Anita, precis börjat på socionomprogrammet och jobbar häcken av sig på första inlämningen skriver:

  När jag och min kärlek hade en ”dejt” senast så åkte vi iväg till en annan ort, åt god mat och bowlade! Riktigt kul när båda satsar allt för att vinna 🙂

 4. Vilken bra idé med att dejta sin partner. Har tänkt på det flera gånger och vi försökte till och med införa det men sambon skulle börja och ja, jag väntar fortfarande på den dejten 🙂
  Men jag tycker bio är en bra grej, även om man sitter tysta tillsammans. Det är också skönt. Så kan man prata över en bit mat efteråt.
  Spa är inte heller dumt, men kanske bättre om man har en heldag eller en helg.

  Skridskor, bowling, ett gympass, gå en vandringsled, ha en picknick, drinkar efter jobbet. Ja det var några av mina förslag.

  Hoppas ni får en bra dejt 🙂

  Kram Christine

 5. Slå er ned i en skön soffa i en hotellounge, med avkopplande musik, rätt belysning och ett fantastiskt vin. Stanna upp tiden för ett ögonblick och berätta vad ni uppskattar mest hos varandra.

 6. Ja snälla dela med dig av alla tips du får. Här sitter vi alltför ofta vid varsin dator när barnet somnat 🙂

 7. Emma 18 år skriver:

  Ta bilen/bussen/tåget till ett riktigt fint vandringsställe. Packa med er något att fika på. Ni hinner umgås, få motion, äta och bara njuta av stunden på ett ganska billigt sätt 🙂

 8. Biljard är så himla roligt sätt att dejta på! Eller kanske om Meyrem(?) är barnvakt och du handlar hem så att ni lagar mat tillsammans och dricker ngt gott vin. Det kan vara skönt att bara vara hemma i tystnaden och ge full uppmärksamhet till varandra(:

 9. Hope skriver:

  Ni tränar ju mycket båda två så kanske en skön lång massage tillsammans för era ömma muskler.
  Men det finns ju män som läser bloggen också, har ni några förslag?

 10. Lisa skriver:

  Varför inte ta vara på vintern och åka skridskor? Väldigt kul samtidigt som man får sitta nära varandra i pauserna för att få upp värmen. Kanske ta med en termos med varm choklad eller kaffe och ett par goda bullar till (eller frukt).

  Hoppas ni får det mysigt!

  • Kristina skriver:

   Vi åkte pulka förra helgen och hade så kul! Skrattade, lekte och ”hittade” varandra igen. Dottern sov så gott i vagnen under tiden. Och gillar ni inte pulka, så är tipset från Lisa bra!
   Så, börja med att göra något aktivt och sen en god middag (hemma eller ute). Det kan inte bli annat än superhärligt. Och jo, (vimsig och glad som jag är nu) gillar ni att basta efter utomhusaktiviteten så är det ju toppen!

 11. Micha skriver:

  Hej! Jag har en bekant som berättade om en fantastisk idé.
  Du och Gustaf skriver ner 5 olika dejter som ni själva skulle vilja göra på olika lappar och lägger sedan dessa i en gemensam skål. När det är din tur att ”planera dejten” så får du ta en lapp från skålen men inte berätta för din partner om dejten förräns det är dags.

  På det här viset har ni 10 dejter och behöver inte tänka ”vad ska vi hitta på nästa gång” och varje gång blir det något som någon av er verkligen vill göra.

  Micha

 12. Stephanie skriver:

  Om ni vill testa något udda så kan jag tipsa om en sak som jag gärna själv vill göra. Det är en upplevelse som går ut på att vara blind under en middag. Man äter och underhålls i totalt mörker! Killen som startade det är tydligen blind och även alla som arbetar där. Min vän och hennes sambo gjorde det för någon helg sedan och älskade upplevelsen! Hörseln förbättrades och smaksinnet försämrades något eftersom många (iaf dom) äter mycket med ögonen!

  http://www.liveit.se/upplevelser/upplevelsepresenter-dinner-in-the-dark-weekend

  Stephanie

 13. Elin skriver:

  En fråga jag ställer mig, läser ni verkligen bloggen!? Vet inte hur många ggr Elaine sagt att hon inte dricker alkohol… Kanske tänkte lite innan man skriver

 14. Emma skriver:

  Hej. Jag tror att en är mer ett alternativ till ordet man än ordet hen. Allt gott!

 15. Vad söta ni är!

  Om jag hade varit i samma situation med en man och ett litet barn som antagligen stör samlivet en del (?) så hade jag tagit med mannen till ett tjusigt hotell (även om man bara kan ha barnvakt över kvällen) för att komma bort från vardagskänslan totalt. Sen så hade jag.. ehm, ptjah.. du får räkna ut resten själv! 😀

 16. Va härligt med alla tips! Personligen tycker jag om en biokväll. Fast har blivit lite av en tradition för oss att gå till Heron, köpa biletterna, käka thai och sen gå se filmen! Himla mysigt med biomys i mörket!

  Annars så vet jag att min pojkvän uppskattade det mycket när jag lagade hans absoluta favoritmat hemma en gång som överraskning. Så kan man lista ut sin respektives favoritmat är detta ganska kul, så länge som det inte är för avancerat 😉

  At gå ut till någon restaurang man gillar är alltid trevligt, kanske promenera en bit av vägen hem efter maten istället för att åka hela vägen.

  Något som kanske är roligare när vädret är bättre är att ta en tripp till Fjäderholmarna. Det tog jag med min kille på en gång och där vandrade vi runt, njöt av solen och hade lite picknic. Finns även så man kan äta där om man vill.

  Detta var några av mina tips 🙂 Men nu längtar jag efter fler tips från andra! 🙂

  Kram!

 17. Annica (nybörjarmamma och "pastorsfru") skriver:

  Gokart är himlans kul! 🙂

 18. Min karl älskar att köra gocart! Vi har superkul när vi gör det!

  Sen går vi ibland till en spelhall och kör bilspel, airhockey och massa andra spel. Eller typ 5-kamp på Liseberg. Finns det på Gröna lund? Det får ni ta till sommaren.

  Sen spelar vi mkt sällskapsspel. MIG finns även som app.

  Det var mina tips!

  Stor kram

  P.s. Jag älskar hen. Använder det flitigt i tal och skrift. D.s.

 19. K skriver:

  Är det inte kul att gå på en liveföreställning, typ teater? Det skulle i alla fall jag uppskatta mer än bio 🙂

 20. tonja skriver:

  hej! en dejt där ni hade en av era första dejter? där allt börja, kan bli en del skratt 🙂 eller hotell, eller klätterväg! 🙂 men du är en fantastisk inspirations källa och kvinna, så att komma på nåt roligt är nog inga problem! lycka till 🙂 ber om ursäkt för kass stavning hehe..

 21. Frida skriver:

  Träningsdejt är kul, man kan gå på något som passar båda som bodypump, core eller box

 22. Jag och Mikael har varit på en hel del dejter sedan vi fick Vincent. Att gå på restaurang är alltid härligt. Sedan har vi varit på hotell nyligen då vi firade 3 år, supermysigt! Vi har även åkt kryssningar ihop. Kram

 23. Om man inte är moståndare till vapen så kan man åka till http://www.thetarget.se/ och prova på skytte :), det är fantastiskt kul (tycker jag).

  Ni är ju bilintresserade bägge två (kanske mest G) så varför inte folkrace?
  http://www.sundsta.se/laes-mer-gg/290-prova-pa-folkrace-2013-9-feb

  Eller en fisketur?
  http://www.catchrelax.se/

 24. Well, När vi vill göra något kul eller så går vi ut och dansar i Köpenhamn eller spelar lite biljard. Kanske ta med Gustav till något ställe han kanske inte brukar vara?

  Håller med Fredrik, testa skjuta. Det gillar män. Min man och mina bröder jagar när han är i Sydafrika och skjuter olika vapen. Han tycker det är kul att skjuta R4 och Kalashnikovs. Finns säkert något här i Sverige man kan göra det.

 25. Haha, läste detta efter att jag hade kommenterat senare inlägg angående vardagsromantik… Kul att vi hade lite samma tänk där med dejter, mycket viktigt tror vi också 😉

 26. Jenny skriver:

  Hej Elaine
  En loppisrunda är en schysst förutsättningslös aktivitet 🙂 även om ni inte gör några fynd, kan det alltid vara mysigt att vara en smula nostalgiska ihop. Det kan vara riktigt kul att titta på udda gamla grejer ibland.

  Hoppas du har vägarna förbi och föreläser i Malmö snart 🙂

  Ha de gott!

Lämna en kommentar