Att resa med Matheo (och idioter)


20121227-073240.jpg
Resan gick bra, förutom att vi hade två idioter som satt bakom oss. Det här med att älska sina fiender går sådär när man har en ledsen bebis som inte kan sova. Jag trodde mitt säte var sönder i flera timmar då jag försökte natta Matheo. Han var så ledsen att han storgrät av trötthet, han hade missat flera sovfönster (orkar inte förklara men ni mamas vet). Det visade sig att mannen bakom bara hade sina ben i vägen, han halvlåg i sin stol och hade fötterna på stolen (ingen lång man som behövde utrymmet på något sätt). Hans flickvän satt bredvid och de kollade på en film på sin stora dator. Gustav sa att vi försökte sova och ville sänka våra säten. Var på hon svarar ”You cant do that we’re watching a movie on my computer. We cant watch it if you lower your seat.” Behöver jag tillägga att alla andra sov på planet och att det fanns små skärmar som man kunde kolla på film på? Gustav förslog artigt att de skulle byta plats så vårt barn skulle kunna få somna. Matheo gråter massor i min famn och jag kokar. Den där jävla mannen hade under hela tiden vetat att jag försökt sänka sätet och hört Matheo skrika, men låtit mig tro att sätet var sönder och helt enkelt hållit emot med sina ben. Hans flickvän svarar: We dont want to change seats, we’ve done that two times now.” Och då mina bloggvänner då brister det för mig. Jag ställer mig upp och tittar på den här kvinnan som jag hatar och mannen som jag mentalt bryter benen på och så väser jag:

THIS ISN’T YOUR FUCKING OFFICE. We’re on a twelwe hour flight and we’ve paid for our seats, not for your fucking computer!” Då lät dom oss sänka sätena och Matheo kände ju av min ilska och stackarn började gallskrika. Så för att lugna ner honom var jag tvungen att lugna ner mig själv. Så lustigt hur det där är synkat. Jag hatade det där arroganta paret, men fokuserade på att älska Matheo istället. Så tillslut somnade han och han sov åtta timmar i rad. Dessvärre enbart i min famn, så jag sov ingenting. Jag är fortfarande arg på det där paret. Jag är inte det mista ångerfull och önskar bara att jag hade sagt ännu mer elaka saker så här i efterhand. Vissa fiender ska man kanske inte älska? I alla fall inte dem som skadar ens barn.
20121227-075318.jpg

Bloggvännerna har ordet

23 svar till “Att resa med Matheo (och idioter)”


 1. Albinssonskan skriver:

  Herregud vilka idioter! Tyckte du gjorde helt rätt som skällde ut dem!

 2. Mia skriver:

  Bra gjort! Heja heja! (vilka människor det finns…slutar aldrig att förvånas…)

 3. Chillwithit skriver:

  Tänker bara en massa fula ord när jag läser sånt. Om man ska vara såna rövhål och inte bry sig om sina medresenärer så kan man väl chartra ett eget plan eller nåt. Hur självcentrerad måste man vara om man på fullaste allvar anser att en jävla film går före en människas och speciellt ett barns sömn? Jag hade velat nita den jäveln. Och en body slam på mannens ben så att de hade gått av på mitten.

 4. Du gjorde verkligen helt rätt! Fyfan att det verkligen på riktigt finns såna idioter till människor. Och du har helt rätt. Man måste inte alls älska alla.

 5. Linnea Molander skriver:

  Så rätt gjort Elaine! De betedde sig svinigt och det hade inte varit kärleksfullt att låta dem fortsätta med det. Tough love är också love. 😉 Jag tror dessutom att du gjorde alla passagerare på planet en stor tjänst eftersom Matheo till slut kunde somna.

  Men vad skulle hända om du istället för att tänka att du vill älska dina fiender slutar se människor som fiender? Ibland beter sig folk illa och ibland blir man förbannad och måste ryta till, det är svårt att helt undvika. Men att kalla dem fiender låter inge kul tycker jag.

  Jag funderar också på hur det känns att vara som dom där två personerna… Att på fullaste allvar sätta sitt eget behov av att se på film framför en skrikande bebis (och samtliga medpassagerares) behov av sömn. Att skapa problem för andra bara för att man inte riktigt har lust att anpassa sig en liten liten smula till någon som behöver hjälp. Jag tycker det verkar helt fruktansvärt att leva så, för dem själva alltså. Och så jämför jag det med tex dig som alltid är medveten om vikten av hjälpsamhet och tacksamhet. Vems liv blir roligast?

 6. Ida-Fida skriver:

  Men vad sjukt irriterande! Vill man så hemskt gärna se en film på datorn får man väl sätta den i knät då. Bra att du röt till!

 7. Delia skriver:

  Fasiken vad bra sagt! Jag hade inte heller kunnat hålla mig coollugn. Hade också kört samma race som du Elaine 🙂

 8. S. Stordal skriver:

  you go girl!!

 9. Louise skriver:

  Åh vad arg man blir på jävla ego-människor!

 10. Anna skriver:

  Bra jobbat!

 11. Lin skriver:

  Åh!!! Faan vad bra!!!! Vet inte vad jag hade gjort. Antagligen försökt fälla ner sätet med våld så mr stupid fuck bakom hade fått välja mellan ett brutet skenben och att dra ihop sig!

 12. Sandra skriver:

  Bra gjort! Vilka jävla idioter!

 13. Anette skriver:

  Skjønner at det var utrolig irriterende! Er selv flyvertinne og det finnes (desverre!) mange passasjerer som ikke respekterer andre passasjerer med barn/baby. Du kan si i fra til noen i crewet som skulle hjulpet deg i denne situasjonen. Det må ha vært kjempe tøft for deg å ikke få sove på en 12 timers tur. Håper dere nyter ferien! Klem anette

 14. pilla skriver:

  Way to go! Hade de velat ha extra plats hade puckona väl fått reservera fler stolar!

 15. Marie-Louise skriver:

  Fy vilka egositiska människor! Inte bara för er del, men andra runtomkring som kanske också ville sova medans stackars Matheo var så ledsen och inte fick komma till ro! HELT rätt att sätta ner foten, sådant beteende är INTE okej!! Jag har också blivit fly förbannad. Det är otroligt vad folk tar sig friheter på allmän plats och bara tänker på sig själva.

  Hoppas du kan släppa det och njuta av semestern, de är inte värda din energi!

 16. Anna skriver:

  Fy f*n för folk ibland, jag hade blivit helt vansinnig! Helt rätt gjort, våra barn kommer i första hand! Kram

 17. Helena skriver:

  Men säg till flygvärdinnorna istället nästa gång. Direkt. Och är de otrevliga mot flygvärdinnorna så slutar det i arresten… ;). Saken är den att folk tänker ibland inte på att flygvärdinnor inte bara är där för matens skull utan för säkerheten. Någon som inte lyssnar på deras anvisningar, oavsett om vad, ses som en säkerhetsrisk! Och självklart är ens fällbara ryggstöd ens köpta utrymme, synd om man är stor men sånt e livet…

 18. Baba Jaga. skriver:

  Fy fan vad jag älskar dig Elaine.
  Man kan inte köra diplomati i alla lägen. Det du gjorde var mer än rätt.
  Jag kan bara se bilden framför mig hur jävla knäckta de var.

 19. Nkosazana skriver:

  Bara säg till. Bra att du inte är feg 🙂

 20. Enas skriver:

  Åhhh fy fan! Blir sååå förbannad på de när jag läser det här nu! Helt rätt sagt och skulle ha sagt samma om inte värre!! Kram på er o njuuut nu 🙂

 21. Emelie skriver:

  Läser din blogg ofta men brukar inte kommentera men var bara tvungen att göra det nu – you go girl!! Så bra sagt! Är småbarnsmamma själv och förstår helt din frustration. Vilka människor det finns, suck! Njut av semestern!

 22. Joeeee skriver:

  Du är såå ljuvlig Elaine!! Men jag är nog inte helt på det hundra med det där att älska sina fiender! Haha.. Tycker det verkar finnas alltför många olika sorters idioter att själva ansatsen känns alldeles för krävande även om det är en oerhört fin tanke. Men sen finns det ju fiender och fiender också. De värsta vill man nog kunna komma över för att med ro i sinnet känna att man inte är precis som dem och har fastnat i negativa tankebanor kring dessa människor som drar ner en. Nyttigt att fundera över det där i vilket fall!

  Jag brukar fundera på ett sätt som jag kom på när jag blev besviken på människor i min omgivning av div hemska anledningar och det var att man alltid per automatik skulle utgå ifrån att de man möter på något sätt är onda och vill en illa och att man inte bör lita på dem förrän de visat sig värd din vänskap. Väldigt krasst och hemskt, en del av mina vänner har redan uttryckt det. Och även om jag oftast inte tänker så så gör det en så himla mkt bättre till mods när man kan konstatera att folk som försökt lära känna en är riktigt ruttna. Det blir på något sätt lättare att slänga förlusten i en skithög åt sidan och fortsätta vidare! Sorry för det långa inlägget men som sagt väldigt intressant ämne! Kram /J

 23. hannah skriver:

  jag reste precis till costa rica och då mellan new york och london. på den flighten var det ett hysteriskt barn, äldre än matheo dock, men han vill verkligen inte åka därifrån och storgrät ”I DON’T WANT TO GO-HOOO!” och jag tyckte så synd om honom och hans föräldrar för det måste ha gjort så ont I dem. men framför mig hade jag två danska idioter varav den ena var så himla irriterad på barnet och flera gånger reste sig upp precis som att han kunde stirra barnet tyst. jag FATTAR INTE hur man kan vara så urbota korkad?! VAD kommer hans stirrande tillföra?! Jag satt bara och önskade att föräldrarna verkligen inte tog åt sig, men visste inte vad jag själv kunde göra för att förbättra situationen mer än att försöka skicka positiv energi till föräldrarna 🙂 jag fattar verkligen hur folk kan vara så himla respektlösa mot varandra, men just folk som reser är extremt sura och otrevliga. så därför, hur trött och hungrig jag än är, så ser jag till att le extra mycket när jag reser. för det brukade vara en kul grej, men nu verkar alla se det som ett nödvändigt ont istället för något spännande inför resemålet eller skönt inför hemresan.

Lämna en kommentar