”Kvinnor som kommenterar och stör sig på andra kvinnors kroppar”Sånt sorgligt fenomen


Igår skrev Kissie ett inlägg om Bellas kropp. En av Sveriges största bloggare stör sig på en annan stor bloggförfattares kropp. Inte nog med det, hon lägger upp bilder på Bellas kropp. Nu vet jag att Bella inte tar åt sig, hon skiter fullständigt vad folk tycker om hennes kropp. Hon är glad att den fungerar och sen tycker hon om sig kropp – det är huvudsaken.

Bilderna som Kissie la upp på sin blogg.

Det som är tråkigt är att Kissie bidrar till ett fenomen – kvinnor som jämför sig med andra kvinnor och ännu värre – irriterar sig på andra kvinnors kroppar. 2009 var provokation vägen till att få flera läsare – Kissie tog sig till toppen genom den metoden. Hon har tappat massor av läsare det senaste åren och tydligen så kör hon den gamla metoden för att vinna läsare igen. Jag förstår om man vill vinna läsare med undrar två saker:

Söker sig inte bloggläsarna snarare till bra bloggare än provocerande bloggar? Katrin är ju också än känd provokatör men ligger inte ens på topp tio längre. Jag tror att provokationsmetoden är daterad och genomskådad för längesen, folk tycker nog bara att det är tröttsamt.

Det andra jag undrar är hur långt ska man egentligen gå för att få en stor blogg Kissie. Jag har träffat dig och du är smartare än såhär. Fenomenet ”kvinnor som kommenterar andra kvinnors kroppar” är himla trist och du bidrar till det. Varför ska Bellas valkar störa dig? Om det är så viktigt för dig att vara smal så ägna tid att vara glad åt det istället, fokusera inte på andras kroppar. Livet är alldeles för kort för det.

Man kanske kan säga saker om Kissies kropp, men jag tror snarare att det är psyket som spelar in tyvärr. Isabella skriver mer om det här. ”No offense”

Få lite perspektiv på livet Kissie. Kristian är en blogg du skulle läsa, den är varken provokativ eller utseendefixerad. Den är bra och den fokuserar på det som är viktigt i livet – att man ens får leva.

/Elaine, kan inte fatta att man inte ser chansen att nyttja en av Sveriges största bloggar till något gott istället för utseendehets.

Bloggvännerna har ordet

42 svar till “”Kvinnor som kommenterar och stör sig på andra kvinnors kroppar”Sånt sorgligt fenomen”


 1. MrsHjorth skriver:

  Nu fattar jag ingenting. Är det meningen att de bilderna ska ses som en provokation? Bella har ju en jättefin kropp. Tänk om man kunde se ut som henne. Vet inte hur Kissie ser ut (vilket namn också för den delen) för jag orkar inte slösa min tid på sånt men det spelar ju heller ingen roll. Bella kommer att vinna sitt race, varje gång genom att vara sig själv. K är inte ens med och spelar. Och varför ens jaga bloggtal.

 2. emma skriver:

  Du har så jävla rätt.. igen. Jag lämna Kissies blogg för något år sedan för jag fick nog, det är inte kul att läsa om någon som skriver elaka saker.
  En blogg ska vara rolig, inspirerande och ha en allmänt positv anda för att jag ska komma tillbaka, och ursäkta det är fan inte Kissies blogg. Hoppas hon läser ditt inlägg och tar åt sig. Trodde hon hade ändrat sig och blivit ”snällare” men tydligen inte. Så sorgligt. Jag tror hon vinner fler läsare på att sluta provocera faktiskt.

  Heja bella och alla kruviga tjejer i världen, vi är vackra 😀

 3. Mirre skriver:

  Helt rätt Elaine… Kissie verkar inte helt nöjd med sig själv. Det är allt som oftast då man klankar ner på andra. Kram

 4. Anny skriver:

  Heja Elaine och heja Bella! Vi tjejer behöver inte mer vikthets i dagens samhälle utan mer kärlek till oss själva och till varandra!

 5. Johanna skriver:

  Förstår inte hur hon orkar, jag har aldrig läst Kissies blogg just för att den är så vidrig. Jag tycker inte det är okej någonstans att man frodas på att snacka skit om andra..det tyder ju bara på att individen i sig är osäker. Bella har en kropp att vara stolt över, en hälsosam kvinna och flera borde satsa på att vara hälsosamma istället för att fokusera på att vara smal och se sjukliga ut.
  Mer kurvor till folket 🙂

 6. Emma skriver:

  Här ser man skillnad på en som är vuxen och vet hur den ska uttrycka sig. Du skriver på ett respektfullt sätt och skriver väldigt bra. Håller med dig helt!!.

  Att skriva att någon har BDD är bara elakt, då visar man att man att man vill ge tillbaka och det känns väldigt omoget. Att skriva att någon lider av BDD är elakt, det betydde ju inbillad fullhet. Hur tror ni kissie känner inför detta? Jag hade själv blivit väldigt ledsen, de finns ju en tjej bakom bloggen, säkert en väldigt känslig tjej med dåligt självförtroende. Saker bli inte bättre av att skriva så. Jag tycker du skriver helt rätt och du utrycker dig på ett bra sätt, utan att provocera eller vara elak. Att inte skriva om BDD var helt rätt. Gillar ditt sätt att se på saker och ting =)

 7. Nkosazana skriver:

  Nu skulle jag nog inte gå till någon av topp bloggarna för intellektuell stimulans. Jag får tillräckligt med fack tidningar i brevlådan för det.

  Men jag fattar inte varför kvinnor bryr sig om andra kvinnors kroppar? Är dom lesbiska? I mitt land hade hon varit normal, normalt med kurviga kroppar. Det är jag som är onormal med min smala kropp.

  https://www.youtube.com/watch?v=QxiNSDkrekQ

  Här är en kvinna som fick nog av ’fet’ mobbningen. Tycker hon hade bra retorik tror jag!

  Förövrigt tycker jag Elaine att du ska börja skriva för Newsmill igen, såg igår att du skrev där innan! Hade bra artiklar! Du och Bahareh Andersson skulle vara mina favoriter där 🙂

 8. K skriver:

  Förstår att du vill skydda Bella och du har helt rätt i det du skriver med provokation. Innan var någon som provocerade lite spännande och man kikade ofta in för att få läsa men idag så bryr jag mig inte lika mycket, det känns inte så ärligt eller roligt att läsa alls. Dock förstår jag inte riktigt det här med att provocera eftersom Blondinbella faktist provocerat en hel del den senaste tiden. Det här med att hon ska släppa en ekonomibok för unga tjejer där hon skrivit inlägg om pengar och försöker få upp en materiell bild överhuvudtaget. Att man vill ha en materiell stabilitet- fine men det är mycket mer tydligt i hennes blogg vad hon vill få fram nu än innan. Det märks att hon vill få PR för sin bok och det i sin tur är ju provocering. Vet inte ifall det är så bra att unga tjejer som läser det inte förstår det och tror automatiskt att den boken genererar pengar. Provocering i all ära- vilken provocering är rätt och vilken är fel? Det kan tolkas på olika sätt men Bella provocerar en hel del i sin blogg fortfarande fast på ett helt annat sätt.

 9. Anna skriver:

  Jag blev ledsen av den där ”debatten” av flera anledningar. Självklart var det elakt och onödigt av Kissie att kommentera Bellas kropp. Men jag tyckte också att det var elakt av Bella att sätta en diagnos på Kissie. Jag tycker att man ska överlåta det till proffsen att ställa diagnoser. Sen när jag var inne på Kissies blogg och läste kommentarerna där blev jag irriterad. De var så elaka och många gick ut på att ”bellas kropp är finare än din kropp, kissie”. Varför vill så många tjejer jämföra andra tjejers kroppar? Måste man ens kommentera andras kroppar över huvud taget? Ja, ledsen blev jag.

 10. Ellen skriver:

  Måste gå in och kolla vad hon läste, jag antar att det var något negativt men jag måste säga att jag tycker Bella ser fantastisk ut!

 11. TRÖTT skriver:

  Vad är syftet med detta egentligen? Ska vi fortsätta prata om och exponera varandras kroppar i och med det här inlägget och efterföljande kommentering? Varför fortsätta lägga värdering i och lyfta fram hur Bella eller Kissie ser ut? Det är just det vi måste sluta med. Någon här uppe väver ihop smal och sjuklig i samma mening samtidigt som hon hyllar kurvor. Herregud, fattar ni överhuvudtaget något? Kan vi bara acceptera att det finns kvinnor i alla storlekar, ingen är ”sjukare” än någon annan, kan vi sluta fokusera på utseendet hos andra kvinnor, oavsett om vi vill vara ”snälla” eller taskiga?
  Elaine, Bella och alla ni som hånar och sätter diagnoser på Kissie, vad ger er rätten till det? Har hon lägre status än oss andra så att det rättfärdigar ert elaka sätt? Så här är det: Vi ser olika ut. Smala och tjocka. Vi kan vara opererade eller inte opererade, vi kan platta håret hos frisören och göra ögonfransförlängning, eller så gör man ingetdera. Det är valfritt. Låt det vara så. PUNKT. Kan vi gå vidare nu.

  • K skriver:

   Håller helt och hållet med. Tycker inte Elaine gör det bättre när hon kommenterar det hela. Bryr mig inte om kroppar så länge man är nöjd och om Kissie vill få fler läsare via det så får hon väl göra det men har svårt att förstå att det ligger en djupare förståelse där. Hon vill bara få fler läsare och det kvittar vad hon skriver.Hon smockar upp några bilder på Blondinbellas kropp och vips så har vi en debatt om hur kvinnor ser på varandra om kvinnokroppen.Vi vet ju redan att hon provocerar men att lägga på diskussionen ytterligare är bara dumt. Blondinbella provocerar minst lika mycket- fast på sitt sätt. Varför ska hon komma undan? Bara för att hon inte har någon ”elak” provokation? Är det snällt att utlåta någon annan en diagnos? Är inte det också provokation i sig? Jag tar inte Kissies parti men man bör inte kasta glas i stenhus.

 12. s skriver:

  Jag blir minst lika provocerad av att Isabella tar sig friheten att sätta en diagnos på Kissie. Stackars småtjejer som ser de där två som sina förebilder.

 13. Provokation säljer löpsedlar och några minuter under spotlighten. En tänkvärd och fin blogg ger läsarna så mycket mer och gör att man som läsare kikar in och gläds, funderar och snyftar med bloggförfattaren. Det är därför jag inte bryr mig om Kissies blogg alls och hellre läser hos dig, underbara Clara och annat vettigt folk! Skulle säkert bli förbannad om någon ”hoppade på” mig eller någon av mina vänner. Även om det är bäst att låta folk som Katrin och Kissie sitta och slåss i sandlådan tills de fått nog…

 14. Tess skriver:

  Trötta inlägg från både Blondinbella och Kissie. Och tyvärr måste jag säga att jag tycker att det var en lite kompis-mesig vinkel från din sida Elaine, jag förväntar mig på något sätt att du ska vara lite kryddigare än så, men så är ju den ena parten en vän till dig och det respekterar jag fullt ut.

  Det jag hade lyft fram i min blogg hade varit det tråkiga att Kissie än en gång kommenterar kroppar, men framför allt att Isabella ger igen med samma mynt. Hon säger själv att hon står över det men drar upp alla Kissies kroppsliga förändringar och publicerar själv bilder på dem. Och vad händer? Hennes poäng reflekteras i kommentarsfältet direkt. Istället för att läsarna diskuterar mobbning och påhopp drar den uttjatade kroppsdebatten igång igen.
  Istället för alla de typiska ”Blondinbella du är en riktig kvinna med former, Kissie är ett patetiskt benrangel” (som nu kommenterades) hade Blondinbella kunnat få komplimanger som ”Blondinbella du är en förebild i den annars så pajkastande bloggvärlden, tack för att du vägrar jämföra kvinnokroppar” om hon istället bemött Kissie med mogen värdighet.

  Jag har skrivit uppsats i ämnet hur storbloggares retorik påverkar deras kommentarsfält, och i en förlängning debatten bland unga. Tycker det är tråkigt att du leder in läsarna på Bellas kropp här med… Varför inte blogga om detta ur synvinkeln ”Kvinnor som känner sig hotade nog av kvinnlig konkurrens för att ta till kroppsangrepp. Sorgligt fenomen.”

  Nyfiken på om du håller med mig lite grann?

  • K skriver:

   Håller helt med dig Tess!
   Blondinbella är inte mycket bättre och Elaines inlägg ger mig inte så mycket mer klarhet utan en tröttsam debatt om kvinnokroppar. Har vi inte redan diskuterat detta tillräckligt? Blondinbella hade kunnat visa värdighet, hur man ska behandla andra som gör så men istället formas en kropps debatt där hon framställs som ”bättre” och samtidigt säger en diagnos för att ge sig själv en känsla utav tillfredställelse.

  • Elaine skriver:

   Hej Tess och ni andra med kloka synpunkter. Det är svårt att inte undvika kroppsdiskussioner när hela debatten handlar om just kroppen. Jag tycker du har helt rätt att det är synd att hela diskussionen blir om vad som är bäst ett ”benrangel” eller en sk ”riktig kurvig kvinna”. Det är inte relevant alls. Utan det är just diskussionen där kvinnor jämför sig och att diskussionen fortsätter i kommentatorsfältet bekräftar bara hur tråkigt fenomenet blir.

   Isabella sätter inte en diagnos på Kissie, hon säger att hon TROR (versaler för det går inte att göra kursivt i kommentatorsfältet) att hon lider av en diagnos. Jag som känner Bella vet att hon verkligen tror det. Det har inget med Kissies kropp att göra utan med hennes psyke och fokus på kroppen. Hon ser onekligen ut som Natascha efter alla operationer som hon själv har frontat i bloggen. Men du har rätt, det är trist att debatten då blir snedvriden och handlar om vem som är snyggast av dem två – vem bryr sig?

   Kram på er alla och tack för kloka synpunkter, det är inte en lätt fråga.

 15. M skriver:

  Tummen upp för dig Eline! Bra inlägg!

 16. Baba Jaga. skriver:

  Kissie behöver vård, hjälp. En människa som kramar om henne och säger att hon duger som hon är. Hon mår inte bra. Hur mycket hon intalar sig själv.
  Blondinbella trivs i sin kropp det gör inte Kissie.
  Dessvärre så såg hon mycket bättre ut innan alla ingrepp och detta tycker inte bara jag utan många många fler. Så det gör väl mig också dubbelmoralisk. Naturligt är finast.
  Som sagt svår fråga.

 17. Marielle skriver:

  Fast vare sig Kissie mår dåligt eller inte, får man ju förvänta sig ett svar då man skriver så från början. Vi kan inte leva i en värld där vi ska skydda dem som attackerar bara för att de kanske mår dåligt? De måste ju lära sig rätt och fel, vad man bör göra och ej och vilka konsekvenser det får. Om hon attackerar Isabella får hon vänta sig ett svar, som hon bör kunna ta eftersom det var hon som startade alltihop.

 18. E skriver:

  Ett så bra inlägg. Jag tänker på fen verklighet jag är i. På mitt jobb är det enda som diskuteras på det sk ”fikat” hur man går ner i vikt & hur dåliga de som inte är smala är (jag). De vet inte varför jag ser ut som jag gör, eller hur slugt jag redan år och hur de förvärrar det hela.
  Det viktigare i livet får aldrig vara att ha minst valkar, det viktigaste måste vara att jag mår bra och då för valkarna vara hur många de vill.

 19. Sofia skriver:

  Tycker Kisse och BB beter sig lika illa i denna frågan. Kanske tom BB är lite värre som faktiskt som försöker sig på att ge Kissie en diagnos. Men jag förstår samtidigt att du tar BBs parti – hon är ju din vän. Men som utomstående så verkar båda rätt okänsliga.

 20. S skriver:

  Jag blev jätteledsen och förbannad när jag läste Kissies inlägg. Alla skall få ha sin kropp ifred, ingen skall behöva få sin kropp bedömd! Kissie springer verkligen manssamhällets ärenden.

 21. salle skriver:

  Jag tror att folk som har dåligt självförtroende och självkänsla ofta kan vända detta och även bli mer negativa/kritiserande gentemot andra och andras kroppar. Trivs jag i mig själv och respekterar min egen kropp trots brister och skavanker kan jag även hylla andras kroppar.

  Att Kissie uttrycker sig negativt om Bellas kropp tyder ju på att hennes relation till egna kroppen kanske inte är helt sund. Det är tråkigt att hon lägger så mycket tankeverksamhet och kraft på något som trycker ner någon annan, speciellt i det offentliga forum en blogg innebär.

  Personligen tycker jag det är helt omöjligt att titta på bilderna på bella och se någonting negativt? När jag ser henne tänker jag bara att wow, vilken snygg tjej!

 22. Nadia skriver:

  Tycket det är skönt att se Elaine stå upp för sina vän.

  Jag uppfattar Blondinbellas inlägg som ett sätt att ursäkta Kissies beteende.

  Tycker även att Kissies kommentarsfält är sorgligt och tragiskt. Men goes around comes around.

 23. Nkosazana skriver:

  Ja hon är ju rätt person.. Såg att hon tyckte att Kim Kardashinans kropp såg slampig ut.. Visserligen har hon gjort operationer men hon ser ju så mycket bättre ut än Kissie och hennes operationer.

  • Men alltså, spelar det någon roll? Hur resultatet ser ut? Är det bara ok att plastikoperera sig om man gör det snyggt? Kan inte alla bara få se ut hur fan de vill? Fula eller ej?

   • Nkosazana skriver:

    Ska man mobba andra så får man tåla lite kritik skälv tycker jag.
    Speciellt när man gör en blog som går ut på att visa hur mycket bättre och snyggare man är alla andra.

    • Det där är ett sånt uselt argument. Kritik ja. Men att recensera andras utseenden är inte ”kritik”. Bemöt hennes argument med motargument istället. Det är inte bara Kissie du uttalar dig om när du diskuterar ingrepp, utan alla andra som inte faller innanför ramen av vad som är ”snyggt”.

    • Sen så var det inte Kissie jag syftade på. Jag bemötte det du sa om ”snygga” ingrepp. Jag undrade varför det är relevant och om det bara är ok att göra ingrepp om de blir snygga.

     • Nkosazana skriver:

      Jag bryr mig inte om folk som gör ingrep vare sig dom gör det bra eller dåligt. Dom får helt enkelt göra vad dom vill och får stå sitt kast om ingreppet blev bra eller dåligt. Det är inte mitt problem. Personligt val.

      Sen om du vill ha retorik och sånt får du prata med Elaine, för sådana här rätt så för mig ointressanta ämnen. Jag orkar inte lägga ner allt för stor tid på att tänka på tjejer som henne. Bara uppmärksammade att hon gillar att hacka på andra som har ’lyckats’ bättre med sina operationer.

 24. När ska fatshamers och tjockisföraktare fatta att man har rätt att sitta på röven och trycka i sig chips och glass och pizza, fet som en jävla sjöko tills man dör om man skulle vilja det? Utan kommentarer och missplacerad ”välvilja”. För försök inte inte inbilla mig att det är hälsan de bryr dig om. Det handlar BARA om att trycka till.

  Folk är tamejfan helt jävla viktrabiata: ”TITTA EN TJOCK TJEJ SOM INTE BER OM URSÄKT FÖR SIN VIKT! MUST. DESTROY. MUST. BREAK. DOWN.”

  Nej, Bella förespråkar inte övervikt. Men hon och många andra med henne säger att det är ok att vara tjock för DET ÄR OK ATT VARA TJOCK. Nej hennes kropp är inte ohälsosam herregud. Titta på henne. TITTA PÅ HENNE och ha lite jävla perspektiv. Hon är inte ens tjock om vi nu ska vara petiga, även om det egentligen är helt irrelevant och det är skandal att unga kvinnor idag tror att normalviktiga kroppar är tjocka.

  Att vara tjock är inte ohälsosamt. (fatta detta) Det farliga med att vara för smal eller fet är inte vikten i sig utan sättet man tar sig dit. LIVSTIL kallas det och har man bristande kunskap i ämnet så kan man med fördel gå till biblioteket och läsa på istället för att sitta och bräka ur sig ”sanningar” man hjärntvättats att tro på. Sånt här bullshit får mig att vilja vara tjock på ren trots.

  • Karolina skriver:

   Kroppsvikt ar var och ens ensak och alla har ratt att bestamma over sitt egen kropp och halsa. Det ar livsstilen som avgor om en kropp ar sund eller inte, men nu ar det ju oftast sa enkelt att om man har en sund livsstil blir man inte ”for smal” eller ”for tjock”.

   Det finns mangder av undersokningar som visar att overvikt ar osunt. En aktiv tjockis ar sundare an en stillsam tjockis, men som tjock ar man fortfarande i riskzonen for betydligt fler sjukdommar an en normalviktig person. Sa var snall mot dig sjalv och din kropp och bli inte tjock pa ren trots!

 25. K skriver:

  Det ökar risken för en rad sjukdomar, som diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.

  Risker med övervikt
  Risken att drabbas av sjukdomar ökar vid fetma eller övervikt. Det gäller främst:
  högt blodtryck
  diabetes typ 2
  hjärt- och kärlsjukdomar
  sjukdomar i gallvägarna
  ledbesvär
  problem med luftvägar
  sömnbesvär
  cancer
  infertilitet, oförmåga att få barn.
  Psykiska besvär som depression är också vanliga hos personer med fetma. Dessutom kan fetma och övervikt förvärra sjukdomar som du redan lider av.

 26. Malin skriver:

  Kissie lider troligen, i alla fall utifrån hur det verkar utåt sett, av allvarliga ätstörningar. Tyvärr är det ganska vanligt att som ätstörd inte bara ha en skev uppfattning om sig själv utan också om andra och hur andra ser ut. Många ätstörda tjejer och killar har tjockskräck. Jag tror inte att Kissie försöker provocera, jag tror att hon faktiskt tycker att Bella är tjock. Vilket är väldigt tragiskt inte bara för Kissies egen skull utan också just med tanke på att ätstörda bloggare framställer normalviktiga personer som tjocka.

Lämna en kommentar