Slå på låten mina bloggvänner


Trög start men härlig fortsättning precis som låten!

För nu sjunger vi Oh happy day – miss Elaine fixade även UPPKÖRNINGEN IDAG OCH NU HAR HON KÖÖÖÖÖÖÖRKORT!!!! HERREGUD VAD GLAD JAG ÄR!!!!  Mitt eviga nyårsmål är äntligen klart, jag vet inte vad jag ska säga eller göra. Teori och uppkörning på samma dag och det gick hur fint som helst! Jag fick låna min snälla superduper trafiklärare Maths bil, han följde med mig till uppkörningen också.

Så hur gjorde jag? Bloggvännen Fru K sa att det nog inte var en bra idé att köra upp i Gustavs tursandaler så jag tog med dem i väskan istället. De fick vara med under hela uppkörningen – tur! Tack snälla Fru K! 😀

Min kompis Rana sa att hon tog två Alvedon innan hon körde upp, jag frågade inte varför men jag tog en – jag behövde all hjälp jag kunde få!

Sen försökte jag att tänka positivt och ha det som inre mantra ”Elaine, du kan det här med att köra bil, det kommer gå grym.”. Även under uppkörningen så tänkte jag så att ”Det här går ju riktigt bra, nu får du snart ditt körkort.” Alla dessa tankar lugnade ner mitt nervösa hjärta och det kändes så bra.

Kenneth som jag körde upp med avslutade med att säga ”teoriprov och uppkörning klart på samma dag! Grattis! Och så en bebis om två veckor, inte illa!”

Jag blev såååå glad och är sååå glad. Maths stod och väntade och jag kramade om honom fast han nog inte är den kramiga typen. *hehe* Han är bäst i alla fall, ställde upp med både bil och vara med på kort fast han ”avskyr att vara med på kort”. 😀

Jag kan verkligen rekommendera Maths körskola i Liljeholmen, han är riktigt noggrann och man tjänar verkligen på det.

/Elaine, känner att det blev många bra vuxenpoäng som 30-åring, gift, körkort och bebbe.

Bloggvännerna har ordet

62 svar till “Slå på låten mina bloggvänner”


 1. daon skriver:

  Härligt – stort grattis!!!!!

 2. Fru K skriver:

  Stort grattis Elaine! Vad härligt att du klarat det!

  • Maritten skriver:

   Fru K, hur går det för dig – har någon bebis tittat ut ännu? Har försökt följa kommentarerna för att jag är så nyfiken men inte lyckats tyda något 🙂

   • Fru K skriver:

    Åh, tack för frågan. Jo då, jag sitter just nu här och ammar en två veckor gammal tjej! Efter en helvetesvecka över tiden fick jag en drömförlossning och världens bästa lillasyster kom till vår familj! Du har inte mycket kvar nu va?

    • Maritten skriver:

     Vad härligt! Stort Grattis till er alla 🙂 1,5 vecka kvar till BF, men jag håller tummarna för att Loppan ska välja att komma ut under nästa vecka.. Men förmodligen kommer jag få gå över också, det är ju min första 🙂 Vad härligt att allt gått bra!

     • Fru K skriver:

      Man vet aldrig! Min första var flera veckor tidig… Håller tummarna för att Loppan kommer snart och att ni får en fin förlossningsupplevelse!

 3. Emelie skriver:

  Åh, stort grattis!
  Har aldrig kommenterat en blogg tidigare, men blev så glad när jag läste att du klarat uppkörningen!
  Kuggade själv uppkörningen en gång och minns känslan så väl när jag äntligen klarade den sen! Det är en fantastisk frihetskänsla! Njut av den här känslan och kom ihåg den!
  Lycka till med bebben! 😀

 4. Linnea skriver:

  Grattis! Vet vilken underbar och overklig känsla det är att klara uppkörningen! Grattis grattis igen 😀

 5. Maritten skriver:

  Underbart! Jättegrattis till dig! Du är fantastiskt bra!!

 6. Emma skriver:

  Ååå grattis!!!

 7. Ella skriver:

  Grattis!! Vilken häftig känsla!! 🙂

 8. Jenny skriver:

  Åh vad roligt!!! Grattis!

 9. J skriver:

  Weiiioooooeee!! 😀 GRATTIS än en gång Elaine! Snacka om att slå på stort, allt på samma dag dessutom! Skitbra gjort ju! Nu får du hålla hårt i kortet efter allt slit 😉 Vilken toppendag! Ha en underbart mysig kväll nu hörru! Kramar /J

 10. emelie skriver:

  Grattis! Gud va härligt att du klarade det idag 🙂 Tufft med två prov på en dag men det gick ju superbra!

 11. Erica skriver:

  Åh, GRATTIS!!!! Du är grym 😀

 12. Marie skriver:

  Stort grattis till dig! Snyggt jobbat!! Njut av lite ledighet nu från allt innan bebis kommer 🙂

 13. Rebecca skriver:

  Åh grattis Elaine!!! så sjukt bra jobbat!!! 😀 😀

 14. Kristin skriver:

  GRATTIS Elaine!!! Vad duktig du är!! Härligt jobbat, nu kan du njuta och kasta alla tråkböcker med körkortsteori =0). Puss till dig!!!

 15. Malin skriver:

  Grattis! Riktigt bra jobbat! till körkortet! 🙂

 16. Karin skriver:

  Grattis, grattis, grattis!!!

 17. Malin skriver:

  Grattis till körkortet! Riktigt bra jobbat! 🙂

 18. Vickan skriver:

  Jätte jätte stort grattis!! Kanon kul 😀

 19. Jessica skriver:

  Åh grattis!!! Jag blev helt tårögd och kände för att storböla när jag läste att du tagit kortet! Jäkligt blödig är vad jag är! 🙂 Njut av friheten som kommer med körkortet!

 20. Lise skriver:

  Wow! Grattis!!!
  Själv var jag ute och körde i ”trafik” första gången idag. Och jag är 27 år. Jätte jobbigt och svårt!

 21. Johanna skriver:

  GRATTIS!! Minns känslan att ha klarat uppkörningen, kändes som att man kunde bestiga vilket berg som helst. Att sen sätta sig i bilen och köra iväg ensam med hög musik och helt enkelt bara känna sig som den coolaste människan i världen var ju oslagbart :))

 22. Mia skriver:

  Stort grattis! Skönt att ha det avklarat, nu är det bara att vänta in knodden! Är så nyfiken varje dag och undrar om det kommer några spännande nyheter. 🙂

 23. Carin skriver:

  Stort grattis Elaine!

 24. M:) skriver:

  HUUURRRAAAAAAA!!!!!!!! Gratulerer så masse 🙂 🙂 🙂

 25. Joanna skriver:

  Hurra och Grattis!

  Nu ska bara bebben ut också så är ALLT klart 😉

  Kramen!
  Joanna

 26. Malin skriver:

  Åh vad kul! Grattis Elaine !! Superbra gjort!

 27. Flizans skriver:

  STORT grattis Elaine 😀 tog mitt körkort för några månader sedan på alla hjärtans dag! Känslan var obeskrivlig!:) njut njut njut säger jag bara 🙂 är stensäker på att bebben kommer komma inom en vecka, nu när du är avslappnad igen från att slippa pressen med körkort, kommer bebben känna att det är dags att titta ut! Håller tummarna för er, all lycka till och återigen stort GRATTIS!! Kram Flizan

 28. Cecilia skriver:

  Åh, jättestort grattis! Härlig känsla! Grymt jobbat!

 29. Emma skriver:

  GRATTIS!!!

 30. Sofia skriver:

  Grattis, grattis, grattis! 🙂

 31. Louise skriver:

  Stort grattis! Kommer ihåg själv när jag tog det, definitivt ett av livets bättre dagar!

 32. Mona skriver:

  Grattis! Följer din blogg och ser fram emot att se lilla bebben snart, tack för en fin blogg. Jag är själv mamma (14 månaders son) och har pluggat retorik på Södertörn ;-), så jag gillar verkligen att höra om både det yrkesmässiga och personliga i din blogg…

 33. emelie skriver:

  GRATTIS, STORT STORT GRATTIS ELAINE!

 34. Alexandra skriver:

  Diggar dig som tusan Elaine! STOOOORT GRATTIS!! 😀

 35. Alexandra skriver:

  Nämen vad är det mitt öga skådar.. KÖRKORT! Åh vad glad jag är för din skull Elaine!! 😀 Nu kan du lägga allt sånt skittråk bakom dig och BARA fokusera på bebben som du snart har i din famn. 🙂 GRATTIS GRATTIS IGEN!

 36. Ellen skriver:

  Grattis kära elaine! Nu är det bara att köra som tusan, så det inte blev som för mig som bara ville köra automat i typ ett år efter att jag tog körkort. Men kuuuuuuul för dig! Vilken superdag du har haft 🙂 stort grattis!

 37. Emma skriver:

  stort grattis! kan varje dag känna känslan som kom till mig för nästan tio år sedan då jag klarade det! Stort grattis ännu en gång!

 38. Solmaz skriver:

  Grattis !!! Bra jobbat !!! Njut av det

 39. Sandra skriver:

  SUPERGRATTIS!!!!!!!!

 40. Ååååh stort GRATTIS Elaine!!! Två prov på samma dag dessutom, grymt jobbat! Nu kan du förhoppningsvis slappna av och bara vänta ut bebben 🙂 Kram och tack för att du delar med dej i din blogg – den är underbar!

 41. Nkosazana skriver:

  Hah grattis!

  http://www.youtube.com/watch?v=Jlcbve7e1oc

  En passande låt att fira din seger! (plus du som kristen kommer nog att uppskatta den).

  Portarna är öppna för dig att köra 😀

 42. Alex skriver:

  Wow! Elaine! Stort grattis och grymt bra jobbat! Du fixade det 🙂 Jag tog mitt kprt nyligen så jag känner glädjen och lättnaden med dig! Njut nu av din ledig tid innan babyn kommer ut 🙂 och stort tack för en otroligt peppande och kul blogg! Kramkram Alex

 43. Mia skriver:

  Pusspusspuss!!!!!!!!

 44. Mikaela skriver:

  Åhh va roligt! Stort grattis!! 🙂

 45. Malin skriver:

  Åh grattis!! Gud vad underbart!! 🙂

 46. Cecilia skriver:

  GRATTIS!!!!! Va häärligt!!! 😀

 47. Karin J skriver:

  Men grattis! Och vilken prestation att fixa det precis innan den lill* kommer till världen:) Minns min egen strategi för att dämpa nerverna, lugnade mig med turkisk peppar och när damen som skulle bedöma mig klev in i bilen låg påsen precis bredvid växelspaken. Hon sade något skämtsamt om att körskolelärararna måste vara förtjusta i lakrits och jag som hade proppat munnen full väste fram med hamsterkinder att ¨nej, det är jag¨. Men godkänd blev jag:)

 48. Liz skriver:

  Hqr varit ut

 49. Liz skriver:

  Har varit ute på äventyr så läste ikapp i din blogg nu! Himla mycket grattis till körkortet! Så himla starkt att göra allt i samma svep! Många grattiskramar!

 50. Cecilia skriver:

  STORT GRATTIS ELAINE!!!
  Alltså det händer ju inte att man tar både teori och uppkörningen på samma dag, hur grymt är inte det!!

 51. Sofia skriver:

  jättegrattis till körkortet!! det är du värd! som du har kämpat! 🙂

 52. Rebecka skriver:

  Åh, vad härligt! Ett stort grattis fina du! Blir så stolt 🙂

 53. Julia skriver:

  Gratulerer så mye Elaine!!! Du har virkelig fortjent det!! Hurra! 🙂

 54. Ulrika skriver:

  Grattis! Bra jobbat. 🙂
  En kompis till mig tog körkortet förra året och hennes körlärare sa när hon var klar: ”Grattis, nu kan du åka hem och öva själv”. Det tyckte jag var riktigt bra sagt, man är inte en färdig förare bara för att man har klarat uppkörningen, det innebär bara att man är så pass duktig att de vågar släppa ut en ensam i trafiken.

 55. Ninni skriver:

  Grattis till körkortet Elaine!

 56. Malin skriver:

  Men grattis! Åh så underbart! NU kan du ta det lugnt på riktigt tills bebis kikar ut! KRAM TILL ER

 57. Första svaren skriver:

  […] teoriprov på nätet 40 gånger, de frågor jag inte fixade pluggade jag på. Himla bra pluggmetod. Här kan du läsa om min uppkörning. […]

 58. […] Hurrade när jag tog körkortet. […]

Lämna en kommentar