Halleluja!!!


20120526-110859.jpg

20120526-110907.jpg
Jag klarade teorin idag och jag är SÅ lycklig för det! Jag är inte så dum jag, jag är nog ganska smart ändå! Hihihi! Åh herregud vad lycklig jag är, visst jag har uppkörningen kvar men det är skönt att veta att jag har lite hjärna kvar trots att jag är höggravid. Ni anar inte hur skönt det känns att slippa plugga teori, jag vill nästan gråta av lycka. Nu kan jag göra och läsa sånt som jag känner för. Nu har jag två månader på mig att köra upp, men i mitt huvud så har jag två veckor. Hehehe, det har alltid varit min melodi att vara värst. Åh nu ska jag hem och pussa på min man som har stöttat mig så mycket! Och MEGASTOR puss på er som har stöttat och trott på mig! Ni är bäst!

Tips till er som ska göra teoriprovet, så här gjorde jag.

1. läste hela boken från pärm till pärm. Fattade nada men någonstans landade det i bakhuvudet.

2. Fick koder till STR distanstest från min trafikskola – det är bäst och liknar frågorna i provet. Körkort-online och andra är verkligen inte lika bra alls. Jag bad om 40 koder.

20120526-111530.jpg
3. Första testen gick uruselt men jag pluggade på det jag missat och tittade även igenom det jag klarat för att se till att kunskapen sjönk in ordentligt.

4. Efter 20 prov tänkte jag att jag var redo, men kuggade med 2 poäng. 🙁

5. Jag gjorde 18 prov till och verkligen nötte in det som jag hade svårt att få in.

6. Jag drog på mig Gustavs sandaler, jag inbillade mig att de kunde ge mig tur.

7. Väl i provsalen hade jag en hjärtklappning som hette duga och jag var inte ensam. Vill man så kan man höra frågorna och eftersom rösten har en inverkan på pulsen så drog jag på mig hörlurarna för att lyssna till den harmoniska mansrösten som läste upp frågorna.

8. Jag blev lugn men stressade upp mig genom att snegla på tjejen bredvid och se hur många frågor hon hunnit med(alla har helt olika frågor så det går inte att fuska). Hon var 10 före mig och det stressade mig, jag började tänka negativt att jag är dum i huvudet och så – inte bra. Hon fick godkänt på håret, 52 som är lägst tillåtna för godkänt.

9. Jag var klar när det var 20 min kvar, salen var nästan tom på folk. Jag kände mig inte säker så jag gick igenom alla frågorna en gång till för att känna mig säker på svaren.

10. Sista tanken jag hade innan jag tryckte på ”Rätta provet” var ”jag fixade det med goood marginal”, och det gjorde jag. Jag fick till och med bättre än tjejen bredvid, så skönt!

Gustav är så glad, han gjorde en segerdans i hallen när jag kom hem.

20120526-113322.jpg
/Elaine, undrar om hon får/kan köra upp i Gustavs lyckosandaler.

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “Halleluja!!!”


 1. Anna S skriver:

  STORT GRATTIS Elaine!!! Som du har kämpat – och aldrig gett upp. Så glad för din skull! Kram

 2. J skriver:

  Wihooo!! Vad duktig du är, GRATTIS! /J

 3. LondonLine skriver:

  You made my day! Nå skal jeg kjempe videre med statistikkeksamen:) nyt dagen! Klemmer fra London

 4. Jennifer Sandström - Utbytesstudent skriver:

  Åh vad roligt Elaine! Stort grattis!! 🙂

 5. Jacqueline skriver:

  GRATTIS!!! Vad duktig du är!!! Snart har du körkortet, det är jag helt säker på 🙂

 6. Delia skriver:

  STORT GRATTIS!

 7. Fru K skriver:

  Grattis! Skippa att köra i Gustavs tursandaler – onödigt att glida på pedalerna mer än man redan gör! – men ta med dem i väskan!

 8. Mia skriver:

  Stort grattis!!! Vet hur otroligt skönt detkänns! Klarade iofs teorin, men min stötesten var uppkörningen…klarade den med EN dagtillgodo innan teorin gick ut…var lagom nervös då! Men man klarar mer än man tror ibland 🙂

 9. madde skriver:

  Grattis – bra jobbat! 🙂
  Du LÄR klara av uppkörningen också, nu vet du ju lite vad som väntar lite annat än första försöket!

 10. Malin skriver:

  Vad härligt! Stort grattis! 🙂

 11. Louise skriver:

  Stort grattis! Åh, jag minns känslan så väl den dagen teorin var avklarad, så skön! Känslan när du klarar uppkörningen är ännu härligare, föreställ dig den och du kommer klara det galant!

 12. annica skriver:

  Gud vad skont for dig!! GRATTIS!

 13. Alexandra skriver:

  Åh vad kul!! GRATTIS GRATTIS!! Jag visste att du skulle klara det. 😀 Minns själv den känslan man hade när man hade klarat sin uppskrivning, trodde först inte det var sant. Jag flög på moln resten av dagen. 🙂

  STOOOOOR KRAM

 14. Erik skriver:

  Grattis Elaine!!! 🙂

 15. Erica skriver:

  STORT grattis!! Vad glad jag blev när jag klickade in på bloggen och fick se det här inlägget 🙂 Så glad för din skull, wiie!!

 16. Susanne skriver:

  Tips inför uppkörningen: Min uppkörningslärare (eller vad det heter) berömde mig mycket för att jag hade bra koll på de andra fordonen när jag körde, att jag kollade mycket i backspeglarna och var noga med att alla cyklisterna släpptes fram i korsningar osv. Så det kanske kan vara något att tänka på. Nu var detta ju 1989 men ändå;) Lycka till!!!

 17. Emma skriver:

  Stort grattis! Vet hur det kändes för nästan 10 år sedan, då jag tog körkortet, Lycka till med uppkörningen och var noga med att kolla backspeglarna! Kram

 18. […] Jag hade börjat få förvärkar, det visste jag inte då men det var bara drygt två veckor kvar tills Matheo skulle dimpa ner. Innan dess skulle jag ta mitt körkort, så jag övningskörde till Dalarna och tillbaka, magen mot ratten.Jag visste det inte då, men en vecka senare skulle körkortet vara mitt. […]

Lämna en kommentar