Är jag ovanligt trög eller?


Hallå, jag har precis kommit hem från ytterligare en körlektion. Jag börjar tro att jag kanske tillhör kategorin som inte ska ha körkort. Jag har gjort samma misstag på alla senaste körlektioner och övningskörningstillfällen. Rondeller och placering på mindre vägar – helt fel. Det är som att den kunskapen inte landar någonstans i hjärnan, som att det inte får plats. Well, well, vi får se hur det går på nästa uppkörning och teoriprov. Just nu känner jag mig bara väldigt korkad. Borde ta om bilden till körkortet och se ut så här istället.

20120525-201317.jpg
Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Är jag ovanligt trög eller?”


 1. Karin skriver:

  Såklart inte! Men är det inte att ställa alldeles för höga krav på sig själv att fixa detta som höggravid m sitt första barn?! Inte för att jag tycker du ska ge upp men helt naturligt bör dina tankar och energi vara på annat håll såhär tätt inpå det som stundar. Var rädd om dej! Och massor med lycka till!

 2. Emma skriver:

  Nej, det är du inte. Jag fastnade i övningskörningen och det gick inte bra, samma fel gång på gång. Men sen fick jag en aha upplevelse och vips så lossnade det. Hur jobbigt det än låter så är det enda som funkar att fortsätta, förr eller senare lossnar det.

 3. LondonLine skriver:

  Elaine, du er en superstar og jeg tror du kommer til à fikse dette för knodden kommer:) Det eneste jeg kan tenke pà som kanskje kan hjelpe deg med dette er à tenke pà at bilkjöring tilhörer en kategori av kunnskap som delvis er automatisk (prosedural hukommelse). Det betyr at det i stor grad er kroppen som laerer seg saker og den ofte er ganske treg og trenger mange repetisjoner for à begynne à gjöre noe. Det höres sikkert absurd ut, men det viktigste er egentlig à ikke gjöre feil mer men à gjöre det riktig mange ganger etter hverandre sakte. Kanskje det kan hjelpe deg à visualisere disse situasjonene nàr du ikke er i bilen eller à sette et kamera bak rattet nàr Gustav kjörer (riktig) slik at du kan se pà det om og om igjen uten à bli distrahert av selve bilkjöringen? Uansett, dette fàr du til, fine Elaine! Klemmer fra London!

 4. Erica skriver:

  Håller med i det som Karin skrev, dina tankar är säkert lite på annat håll just nu och du är trött och ofokuserad – vilket är helt normalt! 🙂 Ge det tid, du kommer att fixa det. Det vet jag! Kram

 5. Carolina skriver:

  Du är superhöggravid!! 🙂

 6. Emma skriver:

  Hej! Vet du, jag hade precis samma problem med körningen när jag var gravid! Inget fastnade och jag gjorde samma misstag hela tiden. Jag var otroligt disträ och verkade inte ta till mig någon som helst information.
  Jag grinade varje körlektion för att jag var en trafikfara.
  Tror att det var hormonerna och gravidhjärnan som spökade för nu efteråt så är jag helt plötsligt grym på att köra?! Mycket märkligt! Hejar på dig, stressa inte! Du fixar det tids nog!

 7. emma skriver:

  Jag hade inte full koll på högerregeln när jag skulle köra upp, men jag gjorde rätt iaf och fick ett körkort! Vissa grejer tar längre tid och alltid när man närmar sig slutet så gör man massa dumma saker (kör upp på trottoarkanten, kör förbi fotgängare vid övergångsställen, chansar vid rödljusen, kollar inte döda vinkeln när man svänger..) och så tror man att det bara blir skit utav att, men det löser sig alltid tillslut.

 8. Linda skriver:

  Du fixar körkortet ska du se! Men ställ inte för höga krav på dig som gravid. Forskning visar att tankeförmågan faktiskt påverkas av att vara gravid, särskilt i slutet. 3 veckor innan mitt BF fick jag ta semester, hade helt tappat förmågan att tänka kritiskt (vilket är lite besvärligt när man sysslar med forskning själv). Glöm inte heller att det här med att köra bil riktigt bra, det lär man sig först efter att man fått körkort!

 9. […] Ni hejade på när jag pluggade till körkortet. […]

Lämna en kommentar