To twittra or not to twittra – that is the question.


Alla tjatar om att jag borde vara på twitter. Jag vet inget om twitter, sen känns det så creddigt på något sätt. Usch, jag skulle nog bl galen. Tydligen så kan man vara ”bra” på att twittra. Jag vet inte ens vad det innebär, kan inte twitterspråket. Det känns också som jag kliver in alldeles för sent, som att jag kommer göra bort mig. Ungefär som dagens nya facebook användare som börjar där man började way back i stilen ”Äter en god kaka.” och så en smiley på det. Näe, så dålig fb-are har jag aldrig varit, men vem vet jag kanske blir en usel twittrare med en följare… Ja så är det följarhetsen också. Min goda vän Paul Ronge har 4500 följare. Jag kommer kliva in och ha nada. *haha* en törn för egot, eller inte… Sen vet jag inte vad man twittrar om, man har ju bara 140 tecken. Är inte risken stor att det blir ”äter en god kaka”-inlägg? Vana twittrare out there, eller bara ni som tycker något – vad ska jag göra och hur?

/Elaine, mycket kluven till twitter, men hon vill samtidigt se vad som händer out there…

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “To twittra or not to twittra – that is the question.”


 1. Cathrin skriver:

  Alltid twittra! Även om man kanske inte är så ”duktig” på att twittra själv så kan man följa nyhetsrapporteringar och kanske lite annat. Det är lite bakom kulisserna i folks liv, både kända och okända. Och alla är förbannat trevliga! Okej, det kanske finns otrevliga men jag har missat dem. Har man en fråga kommer svaren blixtsnabbt. Lyckas kanske bara om man lyckas tagga rätt eller har väldigt många followers.

  Om du beslutar dig för att twittra så har du åtminstone en follower. =)

 2. Gina skriver:

  Ja, Elaine på Twitter hadde vært fantastisk! Jeg er sikker på at du, kommunikasjonsdronningen, vil klare deg kjempebra:) Jeg hadde også likt om du twittret hver gang du hadde skrevet et nytt innlegg på bloggen, da er det lettere å ha oversikt og vite når man skal sjekke innom her:) Og du vil nok få mange følgere, ikke bekymre deg for det:) Krysser fingrene for at du blir en twitrer:)

 3. Anders skriver:

  Jag började för nån månad sen och visst blir det lite ovant i början men sen släpper det du kan få gå kurs hos mig

 4. Mycket bra idé att twittra – du kommer att kunna nå flera följare och de som gillar dina kloka ord kommer att skicka dem vidare till deras följare, du kan länka till din blogg och små-prata med dem som du vill ”prata” med.

  Jag var också skeptiskt i början (började i januari i år) med nu har jag redan 750 följare :).

  Lite twitter ord för nybörjare.

  RT – re-tweet, när man skickar vidare inlägg som man gillar
  ##FF – Follow Friday, man rekommenderar de som man följer och gillar till sina följare på en fredag. #FFSE – Follow Friday Sverige.

  Ha det gott och lycka till!

  Moran.
  @thesuccessplan

 5. Frida skriver:

  Det är inte så läskigt. Börja med att kolla in twitter utan att ha ett konto. Sök på ämnen och personer så att du ser verktyget. Det är himla roligt och man blir del av något större ibland när man kommenterar och tycker saker med ämnestag.
  Men det är opersonligare än fb. Ring om du vill ha tips.

Lämna en kommentar