Jag drömmer så kusligt verkligt


Jag har ett till liv och det är mitt liv i drömvärlden. Det är helt skilt från hur saker och ting är idag. Min drömvärld utspelar sig i mina barndomskvarter – Bredäng. Drömmer jag att jag har ett kundmöte så är det i mammas kök och jag ursäktar att vi bara har pulverkaffe – nutid korsbefruktas med dåtid. Det är häftigt med samtidigt känns det som jag skulle behöva bearbeta Bredäng lite, promenera runt och ta in allt så jag kan rensa bort lite. I natt så drömde jag om gymnasiet.

Jag och två av mina närmsta vänner då Jocke och Jonas sitter i skolkorridoren och är rätt nere. Året är 1999 och i drömmen vet jag inget annat, Gustav finns inte, Meryem och Berivan finns inte. Vi sitter och snackar om studenten.

Jonas: Snart är det dags.

Jag: Ja… konstigt.

Jocke: Tror ni att vi kommer hålla kontakten?

Jag: Det måste vi göra.

Jonas skrattar och tittar på mig: Du kommer säkert inte ha tid.

Jag blir ledsen och förvånad: Vad säger du? Det är klart jag kommer, vi kommer alltid vara vänner.

Jag sugs från dem, från drömmen och vaknar upp något förvirrad… Jag är 29 år, i New York och har tidsbrist. Herregud, hela känslan jag har är Tillbaka till framtiden känsla. Det värsta var att Gustav och jag diskuterade vad vi skulle göra om vi vaknade upp och var 10 år helt plötsligt. I dag känns det som jag vaknade upp och var 29 helt plötsligt…

/Elaine, ska boka aw med Jocke & Jonas bums!

Bloggvännerna har ordet

1 svar till “Jag drömmer så kusligt verkligt”


  1. Linnea skriver:

    Drömmar är ett bra sätt att släppa gamla rädslor och blockeringar för att kunna gå vidare, bra att du bokar in träff med dina vänner drömmen kanske var en hint som skulle göras i det fysiska 😉

Lämna en kommentar