Börjar bli dags att frikoppla bloggen från Snacka Snyggt.


Inte sant? Den handlar ju mest om mig och min vardag.

Jag ville göra en annorlunda retorikblogg där jag inte utgår från antika begrepp som ethos, logos eller pathos. Utan jag vill gå från andra hållet. Ni får se hur en retorikkonsult sköter snacket i vardagen i alltifrån kundtjänst, till smelly feet, till smelly as, till dryga receptionister till ja Gud vet vad. Man kan säga att det är en ethos blogg – mitt ethos. Min framför allt så lämnar jag talarstolarna, det antika Grekland, politiken och de antika begreppen. Varför? För att du ska få upp ögonen för retorik i din vardag. Men det är bara en del av det, träning, business outfits och andra tankar få vara med. Ett hopkop där retorik alltid är med på ett hörn eftersom jag älskar det. Sen under val och Almedalsveckor så blir det såklart mer fokus på politiker. Det vet ni som varit med ett tag att jag bara hade fokus på i början.

Läs om min träff med Jimmie Åkesson här och läs hur han reagerade på min negerbollskommentar.

Sen var valet över, men retoriken slutar inte där. Hur som ska bloggen ska få stå på helt egna ben och kopplas fri från Retorikbyrån. Mina kunder kommer nog hitta hit ändå, men det är helt ok för det är ett gäng sköna typer och det är framför allt 2011, du behöver inte vara någon du inte är.

Det är skönt tycker jag.

/Elaine, är sig själv, varken mer eller mindre

Bloggvännerna har ordet

Lämna en kommentar