Så här gör jag när jag föreläser


Om 5 minuter ska jag föreläsa på Handelshögskolan i Stockholm. När de annonserade ut min föreläsning så gick 80 platser på fem minuter så nu ska de byta till en större lokal. Skoj!

En föreläsning kan börja precis hur som helst. Tekniken kan strula, jag kan vara nervös folk kan vara trötta. Men min viktigaste uppgift är att ha distans till eventuellt strul och väcka tre känslor så fort som möjligt: Välvilja, nyfikenhet och trovärdighet. I går när jag föreläste så var det lite teknikstrul, men gör inte jag en stor grej av det så gör heller inte publiken det. Tänk på det i dina sammanhang. Här kan du få se inledningen till föreläsningen på Stortinget i lördags.

Iphonekvalité på filmen, men ni hör i alla fall.

/Elaine, har distans till teknikstrul

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Så här gör jag när jag föreläser”


  1. Theresia skriver:

    Du är grym! 🙂

  2. Julia skriver:

    Fasen vad bra du är! när kommer du till oslo igen, jag lyckades missa dig!?!

  3. EB skriver:

    Åh, vad inspirerande början på en föreläsning! Hoppas du kommer till Göteborg snart så att jag kan lära mig snacka lite snyggare! 😀

Lämna en kommentar