Ska man vara rädd för kommentarerna?


Det har snart gått tre veckor sedan jag klev in i bloggvärlden! Ni har hunnit bli en hel del läsare trots att jag inte haft några kissnödiga poser eller foton på fet mat som bloggdrottningarna har. Kul att ni är här! Stanna kvar vettja! Något som slagit mig är att jag börjat få ont i magen varje gång jag kollar kommentarerna. Man har ju hört talas om dessa internetpersoner som älskar att hata och tar sig tiden att skriva elaka kommentarer, helst anonymt. Det har gjort mig lite skraj när jag ska kolla kommentatorsfältet.

Scared_Dog.jpg

Den enda gången jag är skraj annars är när jag flyger. Då blir jag lite frireligiös, ber om förlåtelse till alla potentiella synder och/eller så pratar jag som en sportkommentator med den som sitter bredvid.

Bild 48.jpg

Här låtsats jag vara lugn, men planet har inte lyft ännu.

Men det elaka kommentarsfolket har inte klivit in i bilden ännu. Hittills har det varit harmlöst, trevligt och nyttigt! Jag blir alltid positivt överraskad! Tack för det! Vi kan väl hålla tummarna för att det fortsätter så?

Gonatt gott folk!

/Elaine

 

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Ska man vara rädd för kommentarerna?”


 1. Fröken Nattuggla skriver:

  Det är ytterst få som skriver elaka kommentarer och de är i regel sk. anonyma. Dvs. utan någon blogg eller mail man kan nå dem på. De är inga att bry sig om helt enkelt. Kan de inte ens lämna en mailadress eller en bloggadress så är de bara fega krakar som inte förtjänar mer energi än man är villig att ge dem.

  Själv har jag svårt för de som raderar fula kommentarer. Jag svarar så gott jag kan, tills det inte ger nåt mer, men jag låter kommentarerna ligga kvar så kan folk göra sig egna uppfattningar om vem som beter sig illa och vem som verkar ha alla hästar hemma.

 2. Elaine Bergqvist skriver:

  Jag håller helt med dig fröken nattuggla! Jag försöker också publicera elakingar, men det har hittills bara varit ett fåtal syrliga kommentarer och de har viss underhållningsvärde tycker jag. :o) Annars raderar jag bara dem som försöker göra reklam för diverse produkter på sidan. Jag har tillräcklig reklam som det är.

 3. Fröken Nattuggla skriver:

  Ja de som försöker snika sig in på de större bloggarna bara för att få uppmärksamhet till sin egen blogg eller sitt företag är bara tröttsamma. Hur orkar de? Men men, kanske fungerar det ibland.

  Hoppas du slipper de värsta sk. ”trollen” (bloggord för anonyma kommentatorer som bara skriver elaka saker). Hoppas även du ska trivas här i bloggbyn. Godnatt!

 4. jimblund skriver:

  i am forever pure
  what is illusion or the world
  what is the little soul or god himself
  one without two
  i am always the same
  i sit in my heart

 5. HEMIMAMMA skriver:

  Det är bara att ignorera dem… De svälter utan näring..

  Såg din analys av Mona Sahlin på aktuellt härom dagen…

  Retorik har intresserat mig i många år.

  Skulle vara roligt att veta vem du anser är retoriskt skickligast idag.

  Var inte rädd, rädslan i sig är värre än det du är rädd för…

  Hemikramar!

 6. Tommielee skriver:

  Hej,
  Jag läste vad du skrev om Mona Sahlin. Men jag måste säga att jag besväras mer av ditt underbett än av hennes kisande ögon. När man vant sig vid en offentlig person (som Mona är betydligt mer än du) så vet man om detta drag hos henne. Men du har kanske inte varit med så länge i vuxenvärlden att du har sett Mona tidigare.
  Du borde kanske göra något åt ditt underbett. Och om du vill bli ansedd inom retorikkretsar så ska du inte vifta för mycket med en kort kjol, då lyssnar folk inte på vad du säger…
  Men du kanske vill bli känd som retorikslynan?
  MVH
  Tommielee

 7. Inger 46 år skriver:

  Har sett dig i TV och läst det du skrivit. Tycker att du är jätteduktig. Att du får sådana kommentarer som Tommielee skrivit är bara att försöka bortse från. Skriver man på det sättet så tror jag att man kanske har personliga problem och det är nog egentligen inte något som rör dig. Du har helt enkelt blivit ett ofarligt sätt att avreagera sig på. Han kanske har problem med att en ung, kompetent kvinna förstår mer av livet än vad han gör. Keep up the good work!

 8. sonja andersson skriver:

  Sonja 87 Är 5 juli 2010 kl 12:33

  Undrar om tommielee har problem på något vis. Annars skriver du väl inte om folks utseende, när det gäller att lyssna på vad de har att säga.
  Dumt påhopp tycker jag.
  Har du inte fått någon uppfostran.

Lämna en kommentar