True blood – en citatnörds dröm!


Som retorikkonsult så är man oftast en citatnörd. Och konversationer som får en oväntad tvist är också roligt. Därför gillar jag True Blood. Det handlar om ett gäng vampyrer som precis har ”klivit ur kistan” och försöker leva tillsammans med människor. Hela filmen är en metafor för det verkliga livet, det påminner om USA på 50-talet och de svartas rättigheter. Att leva med vampyrerna går helt ok, men ibland blir det lite lustigt som t.ex. när Jason Stackhouse (en ganska blåst karaktär) försöker komma in på Fantasia, ett vampyrställe.

Vakten till stället: Does your mama know you’re here?

Jason: My mama is dead…

Vakten: So am I.

jason-stackhouse-photo.jpg

Jason i True Blood

Men min favoritkaraktär i serien är Lafayette, en muskulös homosexuell transevestit som svär väldigt mycket. Han bemöter alla fördomar dels väldigt snyggt, helt enkelt genom att dra upp dem. Det är så folk slutar lyssna på sina fördomstankar, genom att ma tar upp dem. Lafayett gör det på ett väldigt extremt sätt. Han råkar höra några rednecks säga att den här ”niggern” borde inte få servera maten, man vet inte vad han kan ha för sjukdomar. Och då flippar Layfayette:

Jag gillar hur han säger ”tip your waitress” i slutet.

/Elaine

d the aids here. Eat it! Bitch, you come into my house ,you gonna eat the food THE WAY I F***IN’ MAKE IT! Do you understand me? Tip your waitress.

Bloggvännerna har ordet

Lämna en kommentar