Föreläsaren

Elaine är Årets Kvinnliga Talare 2016!

Söker du en föreläsare som kan prata om effektiv kommunikation? Jag har jobbat som professionell föreläsare i snart 10 år och föreläser på både svenska och engelska för såväl stora som små publiker. Jag har skrivit bästsäljarna Härskarteknik, Vardagsmakt och Snacka Snyggt och är vd för retorikbyrån Snacka Snyggt.

Jag har flera olika föreläsningar som ni kan bjuda era medarbetare på. ”Konsten att hantera besvärliga personer och situationer snyggt”, ”Snacka Snyggt – modern retorik”, ”Knäck generationskoden” och ”Vardagsmakt – tio strategier som ger och genomskådar makt”.

Missa inte min nya föreläsning ”Vi måste prata” om våra största kommunikationsutmaningar i vardagen. Oavsett tema så är inspiration alltid huvudingrediensen tillsammans med humor och handfasta verktyg. Vill ni skratta, inspireras och lära – boka mig!

Vill du boka mig, kontakta min agent Gustav.

Elaines föreläsningar

Dina största kommunikationsutmaningar (och lösningarna)

Är det att stå inför folk som skrämmer mest? Det var det förr, men det folk tycker är läskigare i modern tid är något helt annat. Att avsluta en relation oavsett om det är kärlek eller professionellt, tycker svenska folket är läskigt. Att ge feedback, kallprata och blotta sina behov är tre ytterligare skräckisar som man helst undviker.

Elaine går igenom alla nio och ger även retoriska lösningar som kommer göra dig trygg när dessa utmaningar väl hittar dig. För det gör dom oavsett hur bra du är på att gömma dig. Denna föreläsning är klockren för dig som vill ha en arbetsplats som ska ha svart bälte i att hantera svåra sitsar snyggt.

Konsten att få folk att lyssna

Det är när pulsen plötsligt börjar slå snabbt när någon pratar. Det är när man kan lyssna på en person en hel dag och känna sig riktigt peppad. Personer som lyckas med det här snackar snyggt, och det finns vägar dit.

Elaine Eksvärd är en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter och föreläsare. Hon ger verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det man har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Kroppsspråk, röstläge, mimik och minnesteknik är några av de ingredienser som behövs för att baka ihop en snygg kommunikation som varar. Kan du tala, så kan Elaine lära dig konsten att få folk att lyssna.

Vill du lära dig snacka snyggt eller slipa ditt redan snygga snack? Då är det här föreläsningen för dig!

Konsten att hantera besvärliga typer snyggt

Har du lämnat ett sammanhang med ett missnöje som du inte kan sätta fingret på? Har du lämnat ett gruppsamtal där du inte känt dig sedd? Då har du med största sannolikhet blivit härskad över, och det är sällan trevligt. Varför? Därför du görs mindre än du är och det är svårt att säga exakt varför.

Med humor och värme delar Elaine med sig av verktygen för att hantera besvärliga personer snyggt och förmågan att sätta fingret på subtila härskartekniker.

Gör ditt budskap attraktivt för andra

Förmågan att inspirera och entusiasmera andra människor är en egenskap som kännetecknar skickliga ledare. Många beskriver karisma som något man har eller inte har – när sanningen är att du kan ta den. Samtidigt som man ska inspirera sina medarbetare, behöver man även kunna hantera riktigt besvärliga samtal och situationer på ett snyggt sätt. Det retoriska utmaningarna är många, ett effektivt verktyg är retorik.

Elaine ger er verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det man har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Målet är att du som ledare ska lära dig konsten att göra ditt budskap attraktivt för medarbetarna. Vi erbjuder retorikseminarier för just din ledningsgrupp eller chefsnätverk, där ni förses med verktyg för att kunna klara av er ledarskapskommunikation på bästa sätt.

Tio strategier som ger och genomskådar makt

 

Få medger att de vill ha makt, men när vi använder ordet ”inflytande” så skriver många under på att det vill ha det. Det är exakt det du verktygen för i denna föreläsning. Efter att ha studerat makthavare i en decennium så har jag samlat de maktstrategier som du kan använda i din vardag. Vill du lära dig när tystnad ger mer inflytande än det talade ordet? Lyckas tackla dom som får alla sina åsikter att låta som fakta? Och vill du att andra inte bara ska lyssna på dig, utan också göra som du vill?

Du har mer makt än du tror, du kan få mer makt än du har, mycket mer. Under föreläsningen Vardagsmakt får du tio nya maktstrategier som du kan använda direkt efter föreläsningen.

 

på Snacka Snyggt

Vill du lära dig mer om hur du hanterar besvärliga personer och situationer så rekommenderar jag workshopen Lilla gumman. Där går jag igenom olika typer av härskartekniker och ger dig verktyg för hur du hanterar både medvetna och omedvetna härskare på ett snyggt sätt.
Powerpresentation en intensiv workshop i presentationsteknik för dig som vill bli bättre på att hålla presentationer utan PowerPoint som enda trygghet. Jag går igenom mina knep för att fånga publiken och hemligheterna bakom en vinnande presentation.
Retorik för ledare är min workshop för moderna ledare som vill utveckla och vässa sin kommunikation. Workshopen tar upp de sju vanligaste kommunikationsutmaningarna som ledare ställs inför och du får retoriska verktyg för att hantera dessa på ett effektivt sätt.

Så formade din tid din karaktär

Du har säkert varit med om det förut, generationskrockar. Tiden vi växer upp i präglar våra värderingar och karaktärer. Det är därför vi är så olika. Men det finns sätt att behärska generationskoderna och kommunicerar över generationsgränserna.

Du får ta del av roliga och minnesvärda berättelser om hur det var att växa upp i Sverige från 1930-talet och framåt. Du får även förklaringar på varför 50-talister säger ”negerboll” och 80-talister tycker att ”fet” är en komplimang. Den här föreläsningen är en nostalgitripp varvat med aha-upplevelser.

En krokig väg mot fåtöljen

Elaine fick en taskig start i livet, men med medvetna val så fick hon en riktigt bra fortsättning. Vi får träffa personen bakom retorikern och följa med på en krokig resa som ger både skratt, sorg och hopp.

Hon delar med sig av vikten att se personer för vad de gjort, inte för de titlar de biologiskt fått som tex ”pappa”. Att hitta en egensnickrad pappa i himlen när hon sagt upp kontakten med förövaren på jorden. Att ha levande änglar i detta liv som en lågstadielärare, en mentor och krigarmamma.

Förklaringen bakom framgångssagor som hennes storsäljande retorikböcker och sociala kampanjer för att brottsäkra varenda förskola i Sverige. Det är en resa att inspireras av och en känslomässig bergochdalbana som landar med en riktigt bra känsla. Denna personliga inspirationsföreläsning vill ni inte missa.

Elaine föreläser

Elaine föreläser även på engelska

Elaine föreläser inför Talarforum

Boka Elaine som föreläsare

    Beskrivning

  • Fyll i vad du är intresserad av och dina uppgifter så kontaktar vi dig.
  • Önskemål

  • Kontaktuppgifter