Föreläsaren

Digitala möten och slagkraftig kommunikation!

Att få folk att vilja lyssna är en utmaning som i dagens samhälle kräver både sin retorik och sin teknik. I denna nya föreläsning ger Elaine Eksvärd er ett ”survival kit” att ha när man ska kommunicera digitalt. Fem enkla regler för att få folk att vilja lyssna på dig via skärmen. Utöver det ger hon dig slagkraftiga knep för att innehållsmässigt få folks öron att exandera så att ditt budskap inte bara når ut, det går in också. En härlig kompott av tekniktänk, kroppsspråk, budskap, tilltal framfört av Sveriges främsta retoriker som alltid kombinerar kunskap och allvar med en stor dos av humor och inspiration! Denna föreläsning vill ni inte missa!

Elaines föreläsningar

Att få folk att vilja lyssna är en utmaning i dagens samhälle.

I denna nya föreläsning ger Elaine Eksvärd er ett ”survival kit” att ha när man ska kommunicera digitalt. Fem enkla regler för att få folk att vilja lyssna på dig via skärmen. Utöver det ger hon dig slagkraftiga knep för att innehållsmässigt få folks öron att expandera så att ditt budskap inte bara når ut, det går in också. En härlig kompott av tekniktänk, kroppsspråk, budskap, tilltal framfört av Sveriges främsta retoriker som alltid kombinerar kunskap och allvar med en stor dos av humor och inspiration! Denna föreläsning vill ni inte missa!

Konsten att få folk att lyssna

Det är när pulsen plötsligt börjar slå snabbt när någon pratar. Det är när man kan lyssna på en person en hel dag och känna sig riktigt peppad. Personer som lyckas med det här snackar snyggt, och det finns vägar dit.

Elaine Eksvärd är en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter och föreläsare. Hon ger verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det man har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Kroppsspråk, röstläge, mimik och minnesteknik är några av de ingredienser som behövs för att baka ihop en snygg kommunikation som varar. Kan du tala, så kan Elaine lära dig konsten att få folk att lyssna.

Vill du lära dig snacka snyggt eller slipa ditt redan snygga snack? Då är det här föreläsningen för dig!

Konsten att hantera besvärliga typer snyggt

Har du lämnat ett sammanhang med ett missnöje som du inte kan sätta fingret på? Har du lämnat ett gruppsamtal där du inte känt dig sedd? Då har du med största sannolikhet blivit härskad över, och det är sällan trevligt. Varför? Därför du görs mindre än du är och det är svårt att säga exakt varför.

Med humor och värme delar Elaine med sig av verktygen för att hantera besvärliga personer snyggt och förmågan att sätta fingret på subtila härskartekniker.

Gör ditt budskap attraktivt för andra

Förmågan att inspirera och entusiasmera andra människor är en egenskap som kännetecknar skickliga ledare. Många beskriver karisma som något man har eller inte har – när sanningen är att du kan ta den. Samtidigt som man ska inspirera sina medarbetare, behöver man även kunna hantera riktigt besvärliga samtal och situationer på ett snyggt sätt. Det retoriska utmaningarna är många, ett effektivt verktyg är retorik.

Elaine ger er verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det man har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Målet är att du som ledare ska lära dig konsten att göra ditt budskap attraktivt för medarbetarna. Vi erbjuder retorikseminarier för just din ledningsgrupp eller chefsnätverk, där ni förses med verktyg för att kunna klara av er ledarskapskommunikation på bästa sätt.

Recension från tidigare deltagare:
”Vi behöver blir bättre på att berätta vad vi gör, hur vi bidrar positivt till utvecklingen samt stärka vår kommunikation till våra kunder. Elaine har varit till stor hjälp när det gäller att vidareutveckla vår kommunikation. Som föreläsare och coach är hon mycket inspirerande, konkret och situationsanpassad. Hon kan hjälpa er alla som vill ändra bilden av till exempel en tråkig och byråkratisk kommun, och istället visa att ni jobbar med spännande frågor och bidrar positivt till en hållbar samhällsutveckling. Hon lyckas med sin egna kommunikation trollbinda oss många timmar.”

– Alan Schürer, Stadsbyggnadsdirektör i Karlstad.

Tio strategier som ger och genomskådar makt

Få medger att de vill ha makt, men när vi använder ordet ”inflytande” så skriver många under på att det vill ha det. Det är exakt det du verktygen för i denna föreläsning. Efter att ha studerat makthavare i en decennium så har jag samlat de maktstrategier som du kan använda i din vardag. Vill du lära dig när tystnad ger mer inflytande än det talade ordet? Lyckas tackla dom som får alla sina åsikter att låta som fakta? Och vill du att andra inte bara ska lyssna på dig, utan också göra som du vill?

Du har mer makt än du tror, du kan få mer makt än du har, mycket mer. Under föreläsningen Vardagsmakt får du tio nya maktstrategier som du kan använda direkt efter föreläsningen.

Dina största kommunikationsutmaningar (och lösningarna)

Är det att stå inför folk som skrämmer mest? Det var det förr, men det folk tycker är läskigare i modern tid är något helt annat. Att avsluta en relation oavsett om det är kärlek eller professionellt, tycker svenska folket är läskigt. Att ge feedback, kallprata och blotta sina behov är tre ytterligare skräckisar som man helst undviker.

Elaine går igenom alla nio och ger även retoriska lösningar som kommer göra dig trygg när dessa utmaningar väl hittar dig. För det gör dom oavsett hur bra du är på att gömma dig. Denna föreläsning är klockren för dig som vill ha en arbetsplats som ska ha svart bälte i att hantera svåra sitsar snyggt.

på Snacka Snyggt

Det här är en workshop om härskartekniker. Här kommer du att få lära dig allt du behöver veta för att kunna hantera alla typer av härskartekniker och andra besvärliga beteenden på ett retoriskt vinnande sätt. Har du till exempel blivit kallad ”Lilla gumman” eller andra nedlåtande formuleringar så ger Elaine dig svar på tal. Vi pratar även om de fyra olika färgerna, röd, blå, gul och grön och hur deras olika sätt att kommunicera påverkar samspelet med andra.
Vem vill inte gå från en tråkig PowerPointpresentation till att presentera med power? Att hålla en presentation inför andra kan många gånger kännas både ovant och skrämmande. Så hur gör proffsen för att verka sådär självsäkra och naturliga varje gång? Elaine Eksvärd är både hyllad författare och föreläsare och delar med sig av sina verktyg för bli bättre på att presentera inför andra! Hon går igenom mekanismerna bakom nervositet och vikten av förberedelse och du får lära dig att presentera ditt material på nya sätt.
Lär dig hantera de kommunikativa utmaningarna en chef/ledare alltid möter, förr eller senare. På en och samma dag kan du behöva leverera besvärlig information till en anställd, för att i nästa stund hålla en inspirerande presentation för teamet.

Så formade din tid din karaktär

Du har säkert varit med om det förut, generationskrockar. Tiden vi växer upp i präglar våra värderingar och karaktärer. Det är därför vi är så olika. Men det finns sätt att behärska generationskoderna och kommunicerar över generationsgränserna.

Du får ta del av roliga och minnesvärda berättelser om hur det var att växa upp i Sverige från 1930-talet och framåt. Du får även förklaringar på varför 50-talister säger ”negerboll” och 80-talister tycker att ”fet” är en komplimang. Den här föreläsningen är en nostalgitripp varvat med aha-upplevelser.

En krokig väg mot fåtöljen

Elaine fick en taskig start i livet, men med medvetna val så fick hon en riktigt bra fortsättning. Vi får träffa personen bakom retorikern och följa med på en krokig resa som ger både skratt, sorg och hopp.

Hon delar med sig av vikten att se personer för vad de gjort, inte för de titlar de biologiskt fått som tex ”pappa”. Att hitta en egensnickrad pappa i himlen när hon sagt upp kontakten med förövaren på jorden. Att ha levande änglar i detta liv som en lågstadielärare, en mentor och krigarmamma.

Förklaringen bakom framgångssagor som hennes storsäljande retorikböcker och sociala kampanjer för att brottsäkra varenda förskola i Sverige. Det är en resa att inspireras av och en känslomässig bergochdalbana som landar med en riktigt bra känsla. Denna personliga inspirationsföreläsning vill ni inte missa.

"Va inte så svensk”

Den här föreläsningen för er som vill prata mångfald och integration på ett konstruktivt sätt. Elaine står i gränslandet ”invandrare” – fast hon aldrig vandrat in – och svensk. Uppväxt i en av Stockholms invandrartäta förorter har hon sett rasismen från två olika perspektiv – både drabbad som svensk och mörkhyad. En kombination folk sällan tror är möjlig. Med humor, värme och mycket allvar berättar hon om rasismens många ansikten och kulturer. Hur ”de mixades land – Brasilien” är där hudfärgen känts allra mest. Efter denna föreläsning kommer du känna att ni har konkreta frågeställningar och en retorik att börja använda för att nå både mångfald och integration. Har ni mångfald på agendan så är det här föreläsningen ni vill ha på schemat.

Elaine föreläser

Elaine föreläser även på engelska

Elaine föreläser inför Talarforum

Boka föreläsning