Kvinnan som räddade mitt äktenskap + mötet med Alex Schulman


Jag kom hem sent idag, hoppade i myskläderna och kastade mig in läxläsningen med Matheo. En kopp te på det!

Jag är faktiskt rätt slut, det var en fullsatt dag. Jag vet inte om jag jobbar mer eller om man bara är rostig efter semestern? Jag känner mig också helt träningstrött, som att kroppen behöver vila och kanske bara ta ett varmt bad?

Jag signerade 1000 trollkarlen tyst och lika många överlevare idag. Min älskade psykolog Ann-Marie kom förbi och fick böckerna med signeringen

Tack för att du räddade mitt äktenskap

Så skrev jag till henne.

Om det inte hade varit för henne så hade Gustav och jag levt separerade idag och min loop av anknytningsstörning hade fortsatt med någon annan eller några andra.

Sa jag att jag sprang in i Alex idag?

Alex Schulman och jag rökte fredspipa idag.

Han kikade in där jag signerade för han signerade vägg i vägg, några tusen ex fler än mig bara. 😅 Jag var glad att se honom och fick världens finaste kram! Han kanske skriver en krönika om hur obehagligt mötet var med mig sen, haha men jag hade i alla fall ett fint möte. Berättade hur jag bett Calle om ursäkt för att jag la mig i ett groll mellan honom och en annan individ för ett gäng år sedan.

– Vad sa han, frågade Alex nyfiket.

– Han var jättesnäll och sa att det inte var nån fara på taket.

– Han är jättesnäll, han ogillar bråk, Sa Alex sådär storebrorsaktigt.

Jag vet inte om det är våra trasiga barndomar som gjort oss grälsjuka under perioder. För jag känner igen mig till viss del i deras sätt att stå upp och emot folk offentligt. Kanske inte i sättet de gjort det alla gånger (inte för att mitt sätt varit bättre), men just det jag antar är ett rus av ”Vi mot världen” i det lag man bråkar mot andra. Vilda spekulationer, men ärliga sådana också.

Men jag vet i alla fall att jag inte orkar bråka längre. Inte ens om vilka kommentarer som får vara kvar eller inte. Jag spar den energin för utsatta barn.

Tack för idag folket!

Outfiten jag skulle skriva om i inlägget men jag kom på bra villovägar.

Godnatt gott folk

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Kvinnan som räddade mitt äktenskap + mötet med Alex Schulman”


 1. Selma skriver:

  Hej Elaine, vad heter din psykolog? Tänkte om man kan boka tid hos henne. ☺

 2. Emelie skriver:

  Vill du berätta mer om hur störd anknytning som barn kan påverka sitt äktenskap som vuxen. Utan att lämna ut för mycket om er, såklart!

 3. wigwag skriver:

  Nej. Bråka hoppas man ju på att du inte vill. Här på din egen blogg. Däremot förväntar jag mig ett gott ledarskap och att du utövar din makt över oss andra, som du tillåter vara här, på ett transparant, genomskinligt sätt så att man slipper bli negativt övertaskad av beslut du tar. Det är du som bestämmer här Elaine. Du kanske inte gillar det men är ett ansvar du måste ta för att få en bra blogg. Det tror jag.

  • wigwag skriver:

   Herregud. Överraskad mena jag såklart.

  • Petronella skriver:

   Men Wigwag. Du behöver inte vara här och läsa. Ännu mindre tala om för en människa hur hen ska sköta sin blogg på bästa sätt.
   Du känns lite grälsjuk så kanske borde du följa Elaines linje här och bara sluta upp med sånt.

 4. R skriver:

  Jag undrar vad Patrik sjöberg tycker om att du är vänner med bröderna! Det är bara en undran inget elak, det kriget och pajkastning mot bröderna och nu är allt bra. Man undrar ju.

  • Elaine skriver:

   Hade jag deltagit i alla konflikter alla har så hade jag haft ett heltidsjobb. Jag låter folk sköta sina egna konflikter och försoningar. Jag tycker man ska låta alla ha sina relationer i fred.

 5. Petronella skriver:

  Men Wigwag. Du behöver inte vara här och läsa. Ännu mindre tala om för en människa hur hen ska sköta sin blogg på bästa sätt.
  Du känns lite grälsjuk så kanske borde du följa Elaines linje här och bara sluta upp med sånt.

 6. Anonym skriver:

  Hej! Vad heter din psykolog, mer än Ann Marie (om hon är okej med att du ger ut det)? Har läst någonstans att du har/haft en ambivalent anknytning, vilket jag också har – och min sambo är ”såklart” undvikande. Är därmed i skriande behov av en duktig psykolog. Tack på förhand!

 7. Varför nämner du något i dina bloggtexter som man sedan inte får bemöta?

  https://foodforfika.wordpress.com/

 8. Hanna skriver:

  Hej Elaine,

  Kul att hitta dig igen! Läste din blogg för ett par år sedan, tills du slutade skriva, glad att du tog upp det igen. Ett tips: kolla in enneagram 8 (personlighetstyp). Jag har läst mycket kring olika personligetsteorier/typer etc genom åren, och tyckte väl att enneagramet verkade rätt flummigt första gången jag sprang över det. Förstår fortfarande inte varför det träffar så rätt, bara att jag inte kännt igen mig så pass mycket tidigare i en beskrivning. Gav det en chans till efter att jag hört Brene Brown beskriva det lika dant. Just att stå upp för andra, och i samband med att man kanske fått växa upp för tidigt själv (behöver inte handla om traumatisk barndom), beskrivs ofta i samband med 8:an. Känner mest igen mig i den själv.
  Kul att se/läsa dig igen!

Lämna en kommentar