Dagens pennskrin och penntrick på samma gång


Jag brottas ibland mellan att bevara min integritet och samtidigt uppmuntra kvinnor att älska sig själva precis som ni är. Då och då visar jag mig i toppar utan bh där mina långa hjältar till bröst får hänga fritt.

De som ammat mina barn i sex år…

De som gett mig önskad och ibland oönskad uppmärksamhet, här ”hämnas” jag på Gustavs tutte efter mina fått önskad uppmärksamhet. Tror inte han uppskattade det jättemycket!😂

De som är fria från tumörer och smärta. De som hänger med mig genom livet och som jag inte lyckats älska så som de förtjänar på grund av att ha växt upp med kändisar med push-up-bh:ar upp till hakan, baywatch bomber till bröst som inte rörde sig det minsta när kvinnorna – som precis som jag fick dåliga förutsättningar att älska sina bröst❤️ – sprang på stränderna. På grund av normer i samhället och tjejtidningar som lärde oss osäkra pubertala tjejer med olika storlekar på bröstet att kunna utföra penntricket. För er som är yngre gick penntricket ut på att se om brösten klarade att vara så yppiga att pennor inte kan stanna under tutten. Har ni hört ett sånt elakt trick?

Jag har haft stora frodiga bröst som jag gömde i stora tröjor. Nu har jag små tömda bröst som jag försöker ta igen år av förlorad kärlek. Jag kommer inte stick kniven i er eller sätta inte giftiga föremål som ger breast implant illnes. Jag kommer inte skära i brösmuskeln för mina bröstmuskler gör armhävningar, pull-ups, chins och allt annat bra. Jag tänker va mina brösts bästa vän och om någon försöker hata er två ska jag stå upp för er med näbbar och klor. Jag kommer inte bli ledsen längre jag kommer bli arg för mina två som hängt med så länge. Arg för att lära andra kvinnor hur man ska hantera folk som försöker shama naturliga bröst som är dina, inte idealens. Oavsett hur stora små, fasta eller hängiga eller obefintliga de är.

Ibland behövs det inte ord utan en emoji
❤️🖕🏾❤️

Så ett fuck you till alla ideal och skammande av naturliga kroppar men också skammande av kvinnor som tog till kniven för att ni inte fick förutsättningar att älska er bröst som den är. Ni är inte dåliga, ni är våra systrar. Jag var själv hos kirurgen för en konsultation och mådde så dåligt. Det var ett bra möte för jag insåg ända in i benmärgen hur galet det är att äldre gubbar ska sitta med linjal och berätta hur många centimeter det ska vara mellan nyckelbenet och bröstvårtan. 15cm sa han, och jag har ett gäng decimeter utöver det och så här tänker jag åt hans 15cm: 🖕🏾.

Så till alla er systrar där ute som inte fått förutsättningar att älska er själva. Jag vill gärna vara en person i ditt flöde, dina intryck som visar att man kan vara lycklig och precis så som man är.

Penntricket 2020 älskade systrar

Och får du inte in lika pennor som mig under tuttarna så är det helt ok! Får du in en fjärrkontroll och en bok, som jag fick förr i tiden, så är det helt ok också. Får du inte in något, ok!

t oss säga fuck you till alla fucked up ideal och gubbkirurger och låt oss göra det med ett leende!

Berätta för dina systrar och bröder att det är en nygammal blogg tillbaka i stan utan filter eller ideal, tanken är att du ska Må Bra! Puss!

Bloggvännerna har ordet

16 svar till “Dagens pennskrin och penntrick på samma gång”


 1. Ansie skriver:

  Fan Elaine. Man kan inte annat än älska dig❤️ Du är bäst!!!

  • Liten skriver:

   Jag tror inte du förstår hur skadligt det är för många att läsa att du skriver att du nu har ”små” bröst. Jag tror inte du har en aning om hur små bröst ser ut. Känns väldigt respektlöst att du lägger ut en bild på dig själv med dina uppenbart stora bröst och kallar dem små. Jag vet, för jag har verkligen små bröst, och är trött på att läsa kommentarer som bara får mig att känna mig som okvinnlig. Jag har ammat två barn men mina bröst är och förblir precis så minimala och fasta som dom var när jag var typ 12, alla som säger att brösten blir ”kvinnligare” efter amning generaliserar och bidrar till att få småbröstade kvinnor att känna sig helt fel. Jag hatar kommentarer om hur en riktig kvinna ser ut – obligatoriska hängbröst efter amning är en myt, vissa av oss ser inga förändringar trots att vi hade hoppas på det. Penntricket, önskar att jag någon gång hade en chans att hålla fast nåt under mina bröst men det kommer aldrig att ske.

 2. Eva skriver:

  Helt underbar 💕
  Jag kommer inte heller operera in ngt i mina taxöron 🤣🤣 ända gången jag opererade bröstet var för att ta bort en cancer tumör och så kommer det bli

  Kloka kvinna 💕

 3. Sofia skriver:

  Älsk på detta 💕
  Skulle önska att yngre tjejer läser detta inlägg också, så de förstår att det finns viktigare saker än att trycka ihop tuttarna.

 4. Li skriver:

  Älskar det här inlägget, tack 💜 Men kanske kan du ta bort siffrorna från konsultationen? Blir nog triggande för många, blev det för mig iallafall.

  • Elaine skriver:

   Så bra feedback, borta nu!

   • Amelie skriver:

    Vilket fint inlägg, känner så igen mig i allt. Även bilden! Tänker jag vill vara ett gott föredöme för mina små flickor och visa dom hur en riktig kvinnokropp ser ut. Inte en opererad, komplex och ångestfylld kropp. Men det betyder inte att tanken på ert litet lyft inte sveper förbi ibland. men nej! Inte för mig, inte för mina flickor. Älskar du är tillbaks med bloggen!

   • Li skriver:

    Är fortfarande kvar för mig.

 5. Emelie skriver:

  Haha älskade detta och älskar att ha dig ”tillbaka”! Sparar dina inlägg till slutet av dagen som en present till mig själv efter en lång dag. Tack <3!

 6. Eva skriver:

  Åhhh där kom den! Bilden jag har väntat på. Jag hoppas snart du får sån bekvämlighet i din kropp att du inte knör ihop dig när du saknar bh.

 7. Nathalie skriver:

  Åh jag är i en situation där jag känner att jag vill operera brösten (vill absolut inte ha stora, det minsta implantatet som finns på marknaden isåfall, vill verkligen ha mini-bröst för jag är en väldigt kort och smal person). Har alltid varit EMOT skönhetsoperationer, det går liksom emot alla mina principer och tankar om normer och ideal. Jag är rädd för att mina barn ska växa upp och se mina opererade tuttar (om jag nu gör operationen) som något normalt, när det inte är normalt att ha två fasta bröst när man burit och ammat två barn. Skulle aldrig komma på tanken att operera mig innan, men ska nu separera från mina barns pappa efter 10’år tillsammans & jag känner i dagsläget att ingen annan man någonsin ska få se eller känna på mina bröst. Det är skillnad när det är ens man som man skaffat ungarna med, men nu ska jag inom en snar framtid ”ut på marknaden” igen och känns omöjligt att visa mina tomma amningstuttar för en ny man. Kan tillägga att jag just fyllde 30 så de flesta i min vänskapskrets har inte ens barn ännu, och har fortfarande snygga ungdomsbröst.

 8. Sofia skriver:

  15 cm!?!
  Hade har inte ens innan jag fick barn. Fuck you patriarkatet!!

 9. Theres skriver:

  Du rockar ,, älskar att det finns kvinnor systrar säg vad du vill men som får mig att känna att jag duger. Du är fantastisk fortsätt inspirera på ditt sätt . Tack ❤️

 10. Linda skriver:

  Tack Elaine💛 jag tycker naturliga ”hängpattar” är så jäkla snyggt och sexigt! Visar på att livet har levts, precis som rynkor och grått hår, det är vackert när personer äger vad dom har😍 minns en bild du la upp en bild på dig i en svart v-ringad klänning utan bh under! Så kommer jag se ut på nästa fest💄👠

 11. Emmie skriver:

  Åh tack för det här inlägget, det behövde jag verkligen höra nu!
  Går runt med en miljon tankar kring mina efter-barn-tuttar och är nöjd med ena stunden men mestadels missnöjd.
  Ska försöka tänk mer som du och inte bry mig om vad samhället tänker. ❤️

Lämna en kommentar