Trädgård


Godmorgon mina syrénbuskar! Mitt i alla protester och engagemang mot rasismen i världen så är det rätt skönt att bara tänka trädgård. Gustav och jag planterade lavendel vid soptunnorna igår och hallonbuskarna vid uppfarten är planterade. Min lavendel på balkongen har börjat växa till sig. Jag blir så glad och längtar tills den blir lila!

I vår lokala butik så sålde de lavendel för 25 kronor stycket. Förortstjejen i mig väcktes och jag köpte kanske lite många krukor!

Säkert väldigt ofint av mig, jag passade på att tömma butiken på cola zeros också när jag ändå var igång
Nu luktar det lavendel vid soporna

När jag hade planterat allt så säger Gustav ”Jag menade syréner, men det där blev bra”. Då suckade jag djupt tog en cola zero och spanade grannens jävla vackra syréner. De hade ju varit fina men knappast fått plats där ändå.

En sån här häck skulle jag vilja ha mot gatan.

Jag struntar i att den bara blommar en viss tid, för tusan vad vackert det är. Nästan alla grannar har det så och jag förstår varför.

Men jag skulle vilja ha ett vackert träd/buske precis utanför groventrén så att man kan stå där utan att vara rädd för att blotta sig. Jag tänker kanske ett japanskt lönnträd eller buske. Vad tror ni? Det ska stå i mycket sol!

Tror det blir fint till det röda teglet!
På tal om häck så ska denna rooompa få sog en omgång idag. Stark som bara den.

Jag jobbar på kontoret i eftermiddag och har möten bland annat med en basketmänniska för jag vill bli coach för Matheos basketlag. Så kul att bli en sån mamma😍. Sen att få hänga med barndomsvänner från Bredäng och coacha kidsen tillsammans! Drömmen!

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Trädgård”


 1. Lisa skriver:

  Är på år typ 6 i hus nu och i år har intresset för blommor exploderat! Tror det är ha mer hemmatid denna vår.. både att jag ser det mer och att tiden finns.

  Gillar du lavendel så måste jag tipsa om stäppsalvia. Väldigt lik men blir större, mer som låg buske, och massivt lila. Så snygg!

  • wigwag skriver:

   Alltså….klarar du verkligen av det? Coacha Matheos basketlag. Och allt vad det innebär. Fy tusan så svårt….alla situationer som kan och kommer uppstå. Tänk bara ta ut straffläggare. När Matheo missat några ggr. Och sen de andta mammorna och papporna då. Snacka om du får fullt upp med retoriken. Lycka till….

 2. Linnea skriver:

  Vill bara flagga för att det kan ta tid. Har en japansk lönn som växer sjuuukt långsamt, så kolla noga särskilt om du tänker att det ska vara insynsskydd! 😘😘

 3. Sofia Karlsson skriver:

  Vi har rödlönn på vår framsida och hus i tegel, jätte fina!

 4. Malin skriver:

  Det finns en syrén som blommar fler gånger. Tror den heter bloomerang. Kanske värt att prova? Älskar doften på den ljuslila syrénen, och på lavendel med för den delen. Ni har verkligen gjort fint med erat hus, en härlig trädgård kommer bli pricken över i 😊👌

 5. Helena skriver:

  Doftjasmin 😍😍😍

Lämna en kommentar