Evelyn 5 år och att välja gudfar


Vår älskade lilla tjej fyllde 5år förra veckan och vi firade henne med hopp- och badkalas på tomten. Jag hörde talas om Theoochjag som pyntar olika event och ville anlita dem, göra Evelyn glad med lila ballonger och samtidigt stötta ett av många företag som kämpar nu. Ska ni dekorera med ballonger så anlita Theo och jag.

Kolla vår glada tjej i sin fina klänning som voro (mormor) gav till henne!

Vi såg till att ha ett utekalas och fem kompisar med föräldrar på bra avstånd eftersom när det skulle badas ville vi gärna ha fler vuxna för uppsikt. Pergolan pyntades i lila ballonger. Och Evelyn hoppade med sina vänner av bara tusan.

Sen blev det bad två gånger. Himla skönt att man inte behövde styra aktiviteterna för barnen sprang mellan studsmattan och poolen i tre timmar.

Vi hoppade långt efter kalaset var klart. Mamma också, men jag slog en drill först, haha.

Senare på kvällen kom gudfar Crille med familj och gav Evelyn lila presenter – hennes favoritfärg. En lila klänning som jag tror att hon kommer ha på sig i evigheters evighet, haha.

När man har många som man älskar och vill fira så är det bra att dela upp det hela så att man ses några i taget.

På tal om gudfar! Så fick ju Matheo både gudfar och gudmor när han föddes. Evelyn chillade vi lite med för vi tänkte att hon skulle få välja själv. Man kan ju lugnt säga att hon har valt Crille.

Kanske att man skulle låta sina barn välja gudföräldrar om man nu ska ha några så slipper man besvikelsen på utvalda. Inte för vi har nån besvikelse alls. För oss är gudföräldrar mer symboliskt men skulle det skita sig så önskar jag verkligen Crille åt Evelyn och faster Hanna tillsammans med mormor.

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Evelyn 5 år och att välja gudfar”


 1. Maja skriver:

  Så fint! Sitter här och gråter en skvätt. 😭 Vilken dotter ni har och vilka föräldrar hon har! ❤😭❤ Så fantastiskt, härligt och idylliskt! ❤❤❤

 2. Hanna skriver:

  Jag älskar din blogg. Bara så ❤️

 3. Elaine skriver:

  Tack snälla, jag blir så glad <3

 4. Parwin skriver:

  Alltså älskar din blogg Eliane !! Finns ingen som är så äkta som dig!! Grattis till din dotter. Önskar henne all framgång och lycka och god hälsa <3

 5. Helene skriver:

  Ser ut som ett härligt kalas. Så söt och go hon är och vilken grym mamma med bra värderingar!

 6. Ninni skriver:

  Grattis 🎈 fina Evelyn! Vilken underbar kalasdag!

 7. Therese skriver:

  Så fint kalas och vilken fin bild på Evelyn med gudfar. Fint med kärlek minsann! Jag önskar att alla barn fick så fina föräldrar som dig mamma Elaine och pappa Gustav, jag tror världen skulle vara en bättre plats då. All lycka till dig och familjen önskar jag i massvis, kloka och vackra Elaine du är en förebild.

 8. Jonna skriver:

  Jag är rätt tveksam till det här med gudföräldrar. Ingen vågar ju direkt säga nej, särskilt inte om man lägger fram det som att barnet själv har valt. Vem kan säga nej då. Men det är ett rätt stort ansvar att ta över som förälder om något händer, frågan är hur många gudföräldrar som skulle göra det på riktigt. Det är jättebra att ha många vuxna förebilder runt sig, men skippa kravet att de ska ta över föräldraskapet.

 9. Mia skriver:

  Härligt att läsa 😊 min äldsta dotter var helt förtvivlad för hennes lillasyster hade en gudmor som hon med älskar. Och tyvärr hade vi inte direkt kontakt med hennes dåvarande gudmor. Så hon såg till att jag ska byta. Jag kontaktade prästen och kyrkAn hon döptes och frågade om det var möjligt. De hade inte varit med om det tidigare och i med det inte är juridiskt bindande så spelade det inte roll menade dem. Men vilda gav sig inte och de bytte tillslut 😆. Alla nöjda

Lämna en kommentar