Vänner som dokumenterar precis allt, hela tiden.


Att blogga denna gång är helt annorlunda mot de första åtta åren jag gjorde det. Det är så stillsamt och skönt. Förut försökte jag göra det på samma sätt som många andra gör – dokumentera min vardag. Men det var lika tråkigt att läsa som att läsa dagböcker där jag bara berättar vad jag gjort. Det som har gett mig mest glädje har varit när jag berättar hur jag tänkte på den tiden. Och det verkar vara så här inne också. Ni gillar tankarna, tillbakablickarna och relationer precis som jag. Så skönt att vi kan dela det här.

Men en viktig sak som hände var att vi firade Evelyn 5 år❤️

Förr kände jag mig som en paparazzi bland vänner som skulle fota precis innan alla började äta så att det såg så där fint ut. I helgen när vi var hos kompisar så fotade jag när vi hade ätit och alla var uppe i sina samtal. Det var så skönt. Jag var bara Elaine, inte bloggaren Elaine på besök.

Samma sak igår så hade vi kalas för Evelyn och visst fotade vi, men jag berättade för föräldrarna att det var för privat bruk och inga av deras barn skulle hamna på nätet. Sånt får man förvarna om när man är en halvt offentlig person som dessutom sidekickar som influenser. Det var rätt skönt att fota Gustav efter kalaset utan att han kände av det och var sådär slut man är som förälder efter ett kalas.

Det är skönt att inte störa folk med oron att behöva hamna på nätet. Att man bara kan slappa som Gustav på fotot.

Jag kan tycka det är jobbigt att umgås med folk som ständigt är i mobilen och kollar sociala medier. Eller personer som överdokumenterar stunden vi andra försöker njuta av. Och att samma som dokumenterar kollar upp hur många som gillar det hen nyss dokumenterat istället för att gilla stunden. Sån var ju jag förut då jag kände pressen av att vara influencer.

Idag känner jag istället glädjen av att det räcker med att vara jag härinne. Ni kräver fan inte mer, haha. Himla skönt och jag önskar att jag fattat galoppen tidigare!

Två självgoda med glada päron som nyss avklarat ett bad och studskalas åt Evelyn❤️

Önskar er alla en underbar start på veckan utan paparazzivänner, och tack snälla att ni hittat tillbaka!

Kram Elaine

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Vänner som dokumenterar precis allt, hela tiden.”


 1. Carina Karlsson Sager skriver:

  Och tack för att du skriver Elaine💕 Jag har följt dig från allra första början och alltid tyckt att du varit så ärlig i dina texter (och rolig med dina danser och poser) jag känner så igen att man inte lever i nuet utan genom mobilkameran. Själv är jag tvärtom… glömmer mobilen hemma när det är kalas och liknande, har aldrig med den på restaurang eller konserter. Däremot kan jag ”tjuva” en bild eller två från Facebook.(från vänner som var där såklart)💕 Ha nu en ljuvlig 1junidag och njut av din familj och ert underbara hus☀️🌱

 2. Johanna skriver:

  Underbart att få läsa din blogg igen Elaine! Har hängt här sen strax före du o Gustav gifte er och jag är glad över att äntligen få upp din blogg bland mina favoriter igen när jag ska söka ny sida på mobilen ❤️
  Tack för allt du gör och delar med dig av, mycket får mig att tänka och reflektera över saker som vardagsstressen annars kanske hade kört förbi.
  Ha en fin vecka!

 3. Sofia skriver:

  Blev jätteglad när jag upptäckte att du börjat blogga igen. Gillar mixen på din blogg. Inte så mycket yta, mer djup och verkliga livet. Framförallt uppskattar jag att slippa dessa evinnerliga samarbeten (märkta eller ej) som alla bloggare har. Så tröttsamt. Har slutat läsa en del bloggar på grund av det.

 4. Erika skriver:

  En önskan! Detta är ett vanligt problem tycker jag. Men hur ska man kommunicera det? Hur ska jag vid tillfälle påpeka att vännen inte njuter av stunden utan bara njuter av hur många likes stunden får? Tips att ta upp i podden!
  Tusen tack för allt!

 5. Amina skriver:

  Och vi är glada att du är tillbaka! 💕

 6. Jessica skriver:

  Åh tack snälla du för att du är tillbaka 😊

Lämna en kommentar