”Han har gjort skydd mot Corona!”


Medan jag packade upp våra terassmöbler så förvaltade Matheo kartongerna och ordnade krigskläder.

Asså vår unge, ett jädra pysselgeni! Jag tror faktiskt att vi inte gett honom telefon har möjliggjort kreativitet. Vi tänker att han kanske får det när han är 10år. Men säger forskningen att det är skadligt så får vi väl vara de udda föräldrarna som inte ger en skärmtelefon. Än så länge lider han inte. Haha eller så gör han det och detta är bildbeviset😂.

Har ni gett era barn mobiler? Om inte när vi tänker ni göra det om ni tänker göra det? Vi försöker chilla med mobiler för egen del också eftersom barnen inte ska se oss stirra i dem hela tiden. Dock är det svårare i coronatider. Vi läser ju nyheterna alldeles för mycket. Men det bekommer inte Matheo. Han ser möjligheter i allt och jag får hejda honom från att plocka med sig allt för mycket skräp hem. ”Skräp som kan bli guld” säger han. Helt rätt inställning! Men tusan vad han fick oss att le i detta.

Han ordnade även skydd och vapen åt mig och faster Hanna. Gustav fick syn på Matheo och sa ”Coronaskydd”! Sen satte Gustav på Game of thrones musik hemma och vi bekämpade alla viruset tills Matheo bestämde att jag skulle vara viruset och alla skulle attackera mig! 😂

Det är intressant hur barn bearbetar Coronavirustider. Vi berättar att det är farligt för vissa grupper, men håller lågt med snacket om hur många som dött. Döden är väldigt jobbig för barn i Matheos ålder. Han vill inte ens att vi ska säga ordet ”död” för då får han en klump i magen. Jag minns den känslan och kan fortfarande få det.

Hur pratar ni med barn om Corona?

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “”Han har gjort skydd mot Corona!””


 1. Elin skriver:

  Jag jobbar inom vården så det blir naturligt att vi pratar om det. Vi pratar mest om att hittar vi på saker nu så kommer vi enbart vara utomhus, afäär+köpcenter åker vi när vi verkligen när behöver något. Jag kommer bli förflyttad från min admintjänst till intensiven där jag jobbat tidigare, jag fick mail i fredags att dom ev ställer in våra sommarsemestrar pga covid 19. Sa detta till min stora 11 år hon blir ju såklart förtvivlad. Men kan också då förklara samtidigt det viktiga med att respektera, stanna inne, lyssna. Så vårdplatser räcker till. ❣minsta är 5 och hsn är en hejare på att tvätta händerna🙌🏼

 2. Elin skriver:

  Mobiltelefon fick stora när hon fyllde 8 år så hon kunde vara hemma kortare stunder och kunna ringa oss. I dag 11 och har med sig den till skola/kompisar. Vi har inga direkta skärmregler för oss funkar det ändå. Vi har helst så få regler som möjligt med några viktigt för oss, det funkar super.😀

 3. Anni skriver:

  Mina ungar har inte telefon. Däremot en padda. Jag är egentligen som du, helst inga telefoner eller skärmar till de är typ 13. Mina är 6 o 7 nu. Dock så har jag en man på sjön o bor på landet och paddan räddar mitt psyke ibland. Telefon är jag väldigt motsträvig mot,men min 7 åring vill snart börja ta skolbussen som går från dörr till dörr, det funkar bra ute på landet, och då vill jag nog att hon ska ha en ifall nåt händer. Dock skulle det bli en sån telefon som bara går att ringa och skicka sms med.
  Angående döden så är min lilla tjej som Matheo men min stora vill veta allt, hon vill inte att vi ljuger när hon frågor vem som dör, hur många osv. Tänker att jag respekterar varje barns behov o utgår från det.

 4. Alva skriver:

  Jag har sagt till min dotter att man måste tvätta händer så man inte får Corona och blir sjuk. Hon leker att hon skjuter och river sönder Corona så hon kan få träffa mormor och morfar igen. Så att alla ska kunna få vara nära igen. Jag tycker det är svårt och prata med henne om Corona och tar gärna tips. Hon är 6 år.

 5. J skriver:

  Våra stora barn har fick telefoner när de har började röra sig runt på egen hand, helt enkelt av egoistiska skäl för att jag vill kunna få tag på dem😊
  Yngsta har en gammal, trasig telefon som han spelar typ FIFA på ibland.
  Alla barnen har alltid lagt ner mycket tid på sina
  olika aktiviteter, och vi har sett till att de har fått både innelek och utelek innan skärmtid 😊

  • real Hmm skriver:

   så tänker jag också, samt det är inte mobilen som sådan som ör ett problem det är till vad den används samt hur den används och hur mycket. Det är som allt annat en fråga om begränsningar och att allt i för stor mängd bli dåligt för dig. T.o.m vatten bli till gift när man dricker för mycket av det.

   Och det fins ingen forskning som säger att skämt eller mobil är dåligt för någon hur liten man än är. Det finns bara dålig underbyggda studier och inte ens det ibland utan bara en studie som är gjord i teorin utan att praktiskt undersöka.

   Detta var också fallet med det blå ljuset skulle vara dåligt för en inna sängdags, när det sedan gjordes en risigt studier och inte bara en på antagande, så visade det sig vara precis tvärtom, det blå ljust associeras med skymning det gula med fullt dagsljus och det stimulerade dig att hålla dig vaken.

   Det som i praktiken hade någon effekt var att skriva ner styrkan på ljuset innan sängsdags och det var allt man ska föra.

   Själv tror jag att man gör sina barn en ordentlig otjänst att inte lära dem i ung ålder hur man koder på ett kul och roligt samt enkelt sätt så att det sitter i ryggraden på samma sätt som talat språk gör. Iaf om man ska leva i Sverige där det snart inte kommer finnas något annat att exportera till andar länder än know how och inga fysiska produkter.

   https://foodforfika.wordpress.com

   • rela Hmm skriver:

    OMG så måna typos….ska försöka rätta till lite.

    Så tänker jag också, samt det är inte mobilen som sådan som är ett problem det är till vad den används samt hur den används och hur mycket. Det är som allt annat en fråga om begränsningar och att allt i för stor mängd blir dåligt för dig. T.o.m vatten blir till gift när man dricker för mycket av det.

    Och det fins ingen forskning som säger att SKÄRM eller mobil är dåligt för någon hur liten man än är. Det finns bara dålig underbyggda studier och inte ens det ibland utan bara en studie som är gjord i teorin utan att ha praktiskt undersökt.

    Detta var också fallet med det blå ljuset skulle vara dåligt för en innan sängdags, när det sedan gjordes en riktig studier och inte bara en på antagande, så visade det sig vara precis tvärtom, det blå ljust associeras med skymning det gula med fullt dagsljus och det gula ljuset som man har i ”nattläge” stimulerade dig att hålla dig vaken.

    Det som i praktiken hade någon effekt var att skruva ner styrkan på ljuset innan sängdags och det var allt man ska göra.

    Själv tror jag att man gör sina barn en ordentlig otjänst att inte lära dem i ung ålder hur man kodar på ett kul och roligt samt enkelt sätt så att det sitter i ryggraden på samma sätt som talat språk gör. Iaf om man ska leva i Sverige där det snart inte kommer finnas något annat att exportera till andar länder än know how och inga fysiska produkter.

    Så där, hoppas det blev något mer läsligt nu. 🙃

 6. Carro skriver:

  Min son fyller 8 snart. Han önskar sig en telefon. Eller snarare en väldigt dyr leksak.
  Han kommer inte att få den dyra leksaken och det vet han.
  Vi har inte heller en padda med oss när vi åker bil, tåg eller flyger. Ett medvetet beslut. Däremot pratar vi med barnen, pysslar, läser och ja…bråkar. Går vi på restaurang gäller samma sak. Vi vill umgås med våra barn. Prata med de.
  Jo vi har en padda hemma. Den får de när vi lagar mat.

Lämna en kommentar