Hur pratar du?


Goddag finingar! Igår kväll hade jag ett riktigt domedagssamtal med David. Det var inte alls upplyftande. Han snackade krig och allt du kan tänka dig att man inte vill höra som en känslig själv. Jag märker verkligen att min omgivning blir dessa typer nu. Känner du igen dig?

Imorse var jag så uppslukad av typerna att jag nämnde det i Nyhetsmorgon. Jag tycker det är trist när ”ekonomen” och ”vetenskapsmannen” diskuterar. De kan vara sånna översittare mot varandra.

På tal om ingenting ser inte jag ut som en syster till typ familjen Jackson… tycker att det börjar se ut så när jag närmar mig 40.

Här är jag i Stefans hiss (fick tidningen av honom) och försöker ta en selfie. Har tappat selfiemode och det känns fan rätt sunt.

I övrigt jobbar jag för fullt att få jobb till våra tio anställda i denna fruktansvärda kris. Kurser och föreläsningar avbokas. Prioriteringsordningen efter toarulle är som sagt rätt lång och retorikkurser får nog vänta en stund. Direkt efter studion i tv fyra åkte jag till inspelningsstudion för att spela in mina böcker Härskarteknik och Snacka Snyggt som ljudböcker.

Det har varit planerat sedan länge, men känns sådär tajmat med krisen. Samtidigt verkar varje skådespelare i Sverige spela in ljudböcker. Det känns som att vara på guldbaggegalan här minus flådiga kläder och bubbel. Jag frågade Gizem Erdogan nyss om det blir en säsong 2 av Kalifat och om hon överlever. Jag insåg ju direkt när jag ställt frågan att det här får ju hon inte svara på. Men hon log finurligt och sa ”det får du se”.

Nu ska jag hämta Matheo i skolan, stackars pojke som berättar att det mest pinsamma han har upplevt är när jag hämtat honom i skolan med tv-smink. Well Matheo here I come!

/elaine, undrar om bloggen är läsvänlig nog för er…

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Hur pratar du?”


 1. Carina Karlsson Sager skriver:

  Kan ni inte hålla kurser och föredrag via videolänk? Jag kan tänka att tekniken går att använda så, på samma sätt som man sänder konserter och teater via Facebook?! Ha det så bra och tack för att du bloggar igen💕

 2. Karin skriver:

  Jag älskar din blogg och är så glad att du tillfälligt börjat blogga igen😄

 3. Jenny skriver:

  Gud så kul att du börjat blogga igen, om än för ett tag. 🥳❤️🥰
  Jag som högkänslig själ och med en ganska liten värld till vardags i och med att jag varit föräldraledig tre år är så glad för att kunna ta mig hit och läsa om lite annat än Corona.
  Heja dig och alla andra här. ❤️❤️

 4. real Hmm skriver:

  Typsnittet hade gärna fått vara mycket större.

Lämna en kommentar