Ju längre tid som går, desto svårare att komma tillbaka


Jag har ju tänkt att visa er huset, men det har ju inte blivit klart än. Det är vissa saker som måste utredas med byggföretaget innan bygget slutförs. Jag kan inte gå in på detaljer, men det är ganska trist att saker och ting ännu inte är klart. Jag hade räknat med att kunna visa er före och efterbilder bara två veckor efter jag slutat blogga hos Mama. Men så blev det inte för huset är inte färdigt… och att fylla bloggen med inlägg och skriva ett hejdå innan jag visat bilderna känns ju fel. Och det har verkligen varit svårt att komma tillbaka, tagit emot massor! Men jag säger hej sålänge! Usch nu blir jag alldeles tårögd för jag har skjutit på detta så länge.

I åtta år har ni varit med mig. Sett mig och Gustav som ett nykärt par, från förlovning till Knodden, Maggan och … jag kommer inte ihåg vad Pascal hade för arbetsnamn. JO! Benny Brun med sitt överläppsfjun! Hahah, gud! Ni har sett mig äta salladshuvuden i 9 månader.

Sett mig go banans men också kämpat för barns rättigheter. Vilka faser jag har haft. En lila tellietubbie på gymmet.

Jag har varit lost i trosdjungeln i rio under första graviditeten. Hade ingen aning om att det fanns gravidtrosor.

En massa olika outfits!

Men min favoritoutfit är denna! Baywatch släng dig i väggen.

Maggan i magen och brösten på magen i denna graciösa baddräkt på Matheos simskola❤️.

Jag har försökt hylla mina hängiga hyllor trots att jag är väldigt blyg med den egna kroppen, håller helst allt innanför förutom när jag matar barnen, men det är ju något helt annat.

Så för mig att ta steget och ha kläder där naturliga bysten syns och hyllas var stort.

Egentligen tycker jag numera att man bara kan få låta kvinnokroppen vara och älska den ändå trots att den inte ser ljuset bland folk. Men trots att jag känner så nu så är jag stolt över mig själv då ändå. Det var stort för mig då!

Jag är mindre stolt över mina träningsinlägg, de känns så religiösa och predikandes.

Jag tror jag har fått mycket bättre självkänsla i träningen nu att jag inte behöver ta spännisselfies i spegeln. Det är mycket roligare att göra saker och kanske se om andra gjort samma sak eller har tips på vad man kan göra. Träningsglädje istället för spegelglädje.

Mycket har hänt genom åren och framför har jag nått mitt mål med bloggen – att få driva frågorna jag brinner för – de för barnen!

På tal om barn så mår de toppen! De har en närvarande mamma som mobilparkerar när helst de är med mig. Vi trivs bra i Älvsjö.

Vi hörs när huset är färdigt hoppas jag. Tills dess vill jag tacka er för dessa år. Jag hoppas att ni vill lyssna på podden som kommer om några veckor. Håll öron och öppna. Jag älskar er! Tack❤️

Bloggvännerna har ordet

21 svar till “Ju längre tid som går, desto svårare att komma tillbaka”


 1. Jenny skriver:

  Usch det är så sorgligt, kommer sakna dina inlägg och önskar att du bara kunde skriva lite random ibland, men jag har himla svårt för avslut också, en pod blir säkert också jättebra 😊. Du är grym Elaine och en riktig förebild på så många plan! Tack för allt du gör våra barn! ❤️

 2. Jenny Fransson skriver:

  Bästa Elaine, första gången jag hörde talas om dig var för 10 år sedan, en lärare rekommenderade boken ”Härskarteknik” av Elaine Bergkvist . Jag blev kär då! Du är fantastisk, helt vanlig, inga krusiduller. Jag jobbade då i en mansdominerad värld så den gav mig så mycket då, men även än idag har jag nytta av den då mina kollegor är mest kvinnor. Vi är rätt jävliga vi oxå. Och alla barn du kämpar för, My god!!!! All heder till dig. Styrkekramar:)

 3. Maria skriver:

  Tack själv för att vi fått vara med på din resa. Din ocensurerade resa i glädje, kärlek, ilska och sorg.
  Om man får säga så är jag så stolt över allt du har åstadkommit. Ditt driv och jävlaranamma har gjort och kommer göra skillnad för barn i generationer framåt 💖💕
  Jag är glad att du fortsätter med Instagram så vi får fortsätta se din resa där.
  Lycka till med allt du och din fina familjs har framför er.
  Kram Maria

 4. Hanna skriver:

  Du är helt fantastisk! Det jobb du gör och har gjort för våra barn idag och i framtiden genom att sätta dem på kartan – det är svårt att sätta ord på hur viktig du är! Jag kommer sakna dig och din blogg väldigt väldigt mycket!

 5. Åhh <3 Fint med alla minnen och bilder genom åren. Minns de flesta av dem.

  Ser fram emot podden!

  Kram och ta hand om dig!

 6. Klara skriver:

  Tack till dig! <3

 7. Maj Eriksson skriver:

  Tack för allt du delat med dig! Vill gärna se huset som det ser ut idag! Mycket lycka till dig och din familj!

 8. Ulrika skriver:

  Tack för allt ❤️. Kommer sakna din blogg. Lycka till med huset! Och sluta inte kämpa för barnen

 9. Jennie skriver:

  Åh, finaste Elaine! ❤️ Tack för allt du delat med dig av genom åren. Har aldrig kommenterat, så nu är väl på tiden… 😄
  Inte bara har du varit en källa till glädje och inspiration, du har varit (och är) så viktig i kampen för våra barn. Jag tar med mig många av dina kloka ord vidare i mitt föräldraskap.
  Ta hand om dig och din fina familj, störst av allt är ju kärleken till dem. Du prioriterar klokt.
  Jag kommer sakna dig! ✨

 10. Emilie skriver:

  Jag har aldrig kommenterat men läst din blogg i många år! Tack för att du påminner mig att vara en bättre människa och mamma! Tack för att du lyfter fram frågor som jag aldrig hade tänkte på, om du inte tagit upp dem. Tack vare dig lär jag mina barn om integritet och deras rättigheter på ett helt annat sätt än de hade fått om inte du fanns! Tack!

 11. Pi skriver:

  Tack för en helt underbar föreläsning på UKK Drogfokus idag♥️

 12. Eva skriver:

  Ville bara berätta att min 4 åriga dotter sa häromdagen.. Stopp min kropp! Vi pratar mycket om rätten att bestämma över sin egna kropp.. Jag har pratat med hennes förskole pedagoger och dem är positiva till att integritet ska införas i läroplanen.
  Kram och tack ❤

 13. Maria skriver:

  Bästa Elaine! Jag har precis sett ditt inlägg och film på Insta där du under din föreläsning i Uppsala får träffa den Christina, socialsekreteraren som räddade ditt liv ❤ Så starkt och fint att få ta del av det mötet!! Tårarna bara forsar!! Wow ❤ Vill också passa på att tacka för allt du bjudit på i din blogg!! Allt mellan himmel och jord har du skrivit om 😊 Ser fram emot att följa dig i andra ”kanaler”. Önskar dig allt gott 💖😊
  Många kramar // Maria

 14. Anna skriver:

  Tack Elaine! ❤️

 15. Viveca skriver:

  Hej Elaine!
  Det har varit ett nöje att följa dig! I och med att du slutat blogga har mina och Jonas pojkar fått en mer närvarande mamma, jag har liksom totalt tappat ”behovet” av att läsa bloggar, så skönt och jag har insett vad mycket tid det tidigare tog.
  Sköt om dig och familjen!
  Kramar, Viveca

 16. M skriver:

  En titt på din insta (följer dig inte)lite nyfiken varför du var och gjorde denna mätning av fett etc?! Du såg en extrem smal människa där och drog direkt slutsatsen att den hade ätstörning varför?! ..du har själv sagt att du har haft ätstörning undrar lite hur ditt eget tänk är runt detta med mat o träning. Och hopp till annat det du hade fått feedback att du ofta säger ä mellan meningar etc är något jag tänkt på med och ”stört” mig på.

 17. Ana skriver:

  Inget mindre än TACK. Från en förortsunge till en annan. /Ana

 18. Katrin skriver:

  Hallå! läste att du hade det kallt i huset! Kolla er värmepump/bergvärme har ni luftat alla element ? Viktigt att göra då det säkerligen samlats en massa luft i dom.Något är fel ,ni har ju bytt alla fönster tex vilket påverkar enormt till det positiva. Jag gör en koll, ni ska ju bara behöva elda då det är typ 12-20 minus alltså riktigt vinter…. Lycka till!

 19. L skriver:

  saknar din blogg såna här nätter❤

 20. Liza Z skriver:

  Härlig blogg! här kommer tips på rehab och träningsprodukter – https://sportsrehab.se/

 21. Jessica skriver:

  Har du visat någonstans hur huset blev? Jag är sååå nyfiken! Ni verkar ha ett riktigt DRÖMHUS

Lämna en kommentar