En klocka


För att parkera mobilen och slippa skäl att ta upp den är det alltid bra med en klocka. Jag hittade en på Sveavägen som inte tickar. Så himla fin. Jag klurade länge på var jag skulle sätta den i allrummet. Klockor kan ju också stressa. Men jag satte den i köket så att den syns från både soffa och kök.

Lite mer till vänster om man vill vara petig. Men det jag gillar mest är höjden. Jag har alltid tyckt att klockor som sitter högt upp är alldeles för mycket ”magister”, auktoritärt och påminner om hur man stirrade på denna långsamma sak i skolan. Nu är den på en höjd som säger ”Jag är på din nivå, lite mer chill”. Den känns inte så hotfull för oss tidsoptimister.

Och vill man bara glömma tiden som när man har gäster som man inte vill ska gå hem. Då är det bara att dra för gardinen.

/Elaine, är barnsligt förtjust i familjens klocka.

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “En klocka”


 1. Jennie skriver:

  Ah smart! Vad är det för gardiner ni har? Superfina!

 2. Anna skriver:

  Du slipper även släpa fram stolen för att byta batteri och ändra sommar/vintertid. ?

 3. MF skriver:

  Oj det var en märklig placering ?men klockan var i allafall fin?

 4. Lil skriver:

  Älskar den ”märkliga” placeringen! <3

 5. Majja skriver:

  Oh förlåt Elaine men gillade verkligen inte placeringen eller höjden på klockan. Men det är tur vi gillar olika. Alla kan inte ha samma smak

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Haha, jag älskar den! Så skönt att vi alla gillar olika. Det var den enda väggen där den syns från hela rummet. Tror jag tog lite inspo från nåt crazy ställe på Fårö. ?

 6. Ewa skriver:

  OK, men armbandsur, det har jag haft sedan 1:a klass

 7. Anna skriver:

  Höjden är ju helt perfekt, har så svårt för när föremål på väggen blir uppskickade mot taket. Jag hade dock stört ihjäl mig på den sidledes placeringen ?. Härligt hem ni har!

 8. Jag tycker att du tänker riktigt smart angående att kunna dra för klockan när ni har gäster. Har både varit med om gäster som stirrar på klockan hela tiden och kan vara sådan själv om det finns en synlig klocka. Det är en ovana som drar ner stämningen.

 9. Katarina skriver:

  Var köpte du klockan? Jättefin!

Lämna en kommentar