Godmorgon


Jag satt och sorterade kläder igår och var väldigt sorgsen. Jag träffade Johannes Hansen igår och han sa att ilska egentligen är sorg. Att man ska känna den, det gör att känslan blir mer äkta och inte lika långvarig. Det var längesen jag var så ledsen som igår.

Men jag var gladare tidigare på morgonen då jag fick vara almedalstalare för 1.5 minut.

Också glad för jag har kommit på en massa saker jag skulle vilja göra när bloggen kommer att frigöra det som genom åren har tagit 2-3 timmar per dag. Förutom att vara med familjen så funderar jag på att:

Börja sjunga Gospel igen.

Lära mig ett nytt språk.

Spela gitarr.

Ta danslektioner.

Vad hade ni gjort om ni hade fått två-tre timmar extra per dag? ❤️

Uppdatering: jag tänkte alltså inte fylla alla dessa timmar med gitarr dans eller gospel. Jag tänkte att en timme i veckan kan jag göra något av ovanstående utöver att leka och hänga med barnen alla andra timmar. ?

Jag älskar er förresten jag kommer sakna er massor!

Bloggvännerna har ordet

18 svar till “Godmorgon”


 1. Karin skriver:

  Lägg inte din nyvunna tid på nya saker. Landa i familjen , umgås, lek med barnen, var i nuet och lägg inte på dig en massa nya saker att göra då är du snart i ekorrhjulet igen.

  Hade jag fått tre-fyra timmar extra tid då hade jag blivit villrådig och inte vetat alls vad jag ska göra med den extra tiden. Nä… 24 timmar per dygn räcker gott och väl för min del.
  Lycka till i framtiden.

 2. C skriver:

  Mer musik och låtskrivare helt klart.
  Lovsång/gospel. I would have more time to point to Him, so t more people get to know him.

 3. MF skriver:

  Säger som Karin här landa i detta att du inte ska blogga och lägg den tiden på dina barn och man gör saker tillsammans (dock upplever jag att du inte är den där lekmamman..inget illa menat.)

 4. Ebba skriver:

  Undrar hur du tänker? Du ville ju frigöra tid för barnen?

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Tre timmar per dag det är 21 timmar per vecka. Tänkte lägga en timme i veckan på något estetiskt. Resten av tiden ska jag bygga kinamuren av lego med barnen, 20 timmar i veckan i några år borde räcka!

  • F skriver:

   Vet du vad, Ebba. Jag undrar hur DU tänkte när du skrev den där kommentaren. Du kan ju omöjligt ha trott att Elaine planerar att sjunga gospel eller dansa 21 timmar i veckan när hon har lagt ner bloggen? Så… hur tänkte du? Tänkte du öht eller ville du mest skamma Elaine för att hon önskar att lägga någon timme per vecka på eget välbefinnande?

 5. Sofia skriver:

  Jag hade bakat massor mer (bara jag hade haft plats i frysen eller fler att ge bort till) och så hade jag nog gått någon utbildning 🙂

 6. Ulrika skriver:

  Kommer och sakna dig Elaine…har tittat in hos dig varje dag i flera år ❤. Tack för all klokskap ?

 7. Maria skriver:

  Hej! Nu innan du slutar blogga vill jag bara, som ganska nybliven mamma till barn med funktionsnedsättning, tacka för att du skrivit om din dotters diagnos. Det har varit ett så fint stöd, i samlandet på positiva exempel på när livet inte blir som man tänkt sig men när det blir bra ändå. Tack för att du delat med dig!

 8. X skriver:

  Förstår inte, du skulle ju sluta blogga?

 9. Jeanette skriver:

  Hm, ilska och sorg är väl ändå två olika saker? Ilska är en grundkänsla, d v s en drivkraft, och sorg handlar om olika känslor kring en förlust.

 10. R skriver:

  Elaine, jag tycker du är fantastisk. Jag har många ggr undrat hur du orkar med allt. Jag tycker det är helt rätt beslut att lägga den energi du lägger ner på detta, på dig själv o din familj istället. Inte för att du inte kommer att vara saknad här, för det kommer du att vara, utan för att du måste tanka. För det finns inte många som du o du behövs. Önskar dig allt gott. Massa värme!

 11. O skriver:

  ”Alla kan sjunga Gospel” tror jag det heter, ska va ett riktigt lyckopiller?? Det tror jag skulle vara sjukt kul!

 12. Christina skriver:

  Tack Elaine för allt du gör för barnen!!!
  Du gör rätt i att lägga tid sådant som fyller på med energi, hoppas att du hittar rätt saker.
  Stor kram till dig.

 13. Ninni skriver:

  Bästa Elaine! Ditt beslut om att sluta blogga är klokt. Du gör många kloka och bra saker och självklart ska ditt fokus finnas hos dina fina barn.
  Tack för dom här åren tillsammans! Det har varit roligt och inspirerande att få följa dej.
  En varm kram till dej ❤️ Från Ninni!

Lämna en kommentar