Ni asså


Jag läser era kommentarer och blir alldeles varm. Vilken fin tid vi haft tillsammans. Ni som har varit med så länge ändå. Och ni nya också.

Jag har försökt att hitta ett mellanläge till bloggandet, men det har inte känts bra. Jag har inte riktigt ett mellanläge, det är all in eller så får det bara vara.jag har bloggat helhjärtat i 7,5 år, det senaste halvåret har det varit pliktskyldigt. Det känns inte rätt.

Jag vet att det säkert finns de som outsourcar sitt bloggande men det känns helt fel. Ska jag delegera mina tankar och formuleringar till någon som kan imitera det hela. Näe.. det är inte jag.

Något har också hänt den sista tiden. Jag har under dagarna tänkt på personliga saker jag ska skriva men så när jag kommit mig för att blogga om det så är det som hjärnan har strejkat och blockat dörren till det jag visste bara någon minut tidigare. Det är som det personliga plötsligt börjar kännas privat fast jag själv inte tänkt det så.

Jag känner mig gränlös mot min familj. En som lurar bakom deras ryggar och tar foton där deras ansikten förvisso inte syns, men deras ryggar finns exponerade. De, helt ovetandes. Känns inte ok längre.

Jag mejlade mama i går och sa upp mig från bloggandet.

Det här blir första semestern då jag inte kommer att blogga. Det känns helt bananas. Inte den där känslan att jag måste producera tre inlägg innan dagen är slut. Tre eller fyra har jag snittat och det har tagit mellan 2-3 timmar per dag.

Hela syftet med bloggandet har varit att uppmärksamma sexuella övergreppen som begås mot barn och pressa politiker mot lösningar. Jag tycker delvis att jag uppnått det, men kampen fortsätter.

Jag har ju kvar Instagram och vill jag nån gång publicera en längre text så får jag väl göra det på min gamla blogg i framtiden. Vi får se.

Men än blir ni inte av med mig jag har en uppsägningstid att ta hänsyn till.

Så kul med vinsten för både Sverige och Brasilien ????????????❤️❤️❤️på tal om inget!

Bloggvännerna har ordet

52 svar till “Ni asså”


 1. Mia skriver:

  Tack för allt. Bara läst dig sedan du berättade om Evelyns särskilda behov, men det har varit en mycket givande tid. Tror på den tösen och DIG vad du än företar dig. ?

 2. Jenny skriver:

  Vad tråkigt att du ska sluta blogga även om jag förstår dina skäl. Jag har verkligen uppskattat bloggen och kommer sakna den!

 3. Jenny skriver:

  Jag förstår dig till fullo och jag kommer självklart fortsätta följa dig på Insta. Jag har verkligen uppskattat din blogg men än mer det du inte släpper, din kamp för barnen! Du är den som med din bok och ditt jobb med #treskablinoll har gjort att min dotter 5 år aktivt varje dag naturligt tänker och agerar: min kropp, jag bestämmer. Jag är oändligt tacksam för det.

 4. Teresia skriver:

  Jag kommer uppriktigt att sakna din blogg även om jag förstår dig till fullo! Är glad att du väljer att ha kvar din insta.
  Önskar dig en riktig härlig sommar! ?☀️?

 5. Maria skriver:

  Familjen går först så klokt beslut. Tror att det kommer vara många barn till bloggare som när de blir äldre ifrågasätter föräldrarnas öppenhet om familjelivet. Bara för att man inte visar barnens ansikte betyder ju inte det att man inte delar för mycket.

 6. Evelina skriver:

  Elaine, jag använder din kanal för barnens skull. För att uppmärksamma någonting fruktansvärt.

  Jag uppmanar er alla att anmäla en låt på spotify. Lyssna inte på låten för då får han betalt men ni kan googla låttexten. Låten heter Mr Cool – Knulla barn.

  VAD kan man göra? HUR kan en person få göra såhär utan konsekvenser? Det är helt moraliskt förkastligt och så vidrigt. HUR stort ansvar har spotify?

 7. Fru W skriver:

  Klokt beslut! Följt dig i närmare 5 år och tack vare dig så kan nu mina barn stopp min kropp och sätter tydliga gränser för vad som är ok och inte, dom ska aldrig behöva få kramar dom inte vill ha. Tänk om jag hade fått lära mig detsamma när jag var liten… Familjen ska alltid gå före allt annat så du gör helt rätt! Du når ut långt med din kamp via Instagram. Tack Elaine, för att du orkar kämpa för våra barn och för att du öppnar ögonen på så många! Du är en sann hjälte ?

 8. Annika skriver:

  Jag respekterar ditt beslut och ditt tänk, det låter verkligen sunt. Men oj vad jag kommer att sakna din blogg, har läst den väldigt länge. Men återigen, jag tycker verkligen att det låter vettigt. Du är en stor förebild!

 9. JENNY skriver:

  Elaine, tack för att du har delat med dig av ditt liv och dina tankar de här åren. Har följt dig dagligen sedan ni planerade ert bröllop, förstår inte var tiden har tagit vägen? Men det har hänt så mycket de här åren och att du väljer att sätta familjen först är helt rätt och logiskt. Det går helt i linje med den uppfattning jag har fått av dig och jag kunde inte stötta dig mer helhjärtat. Jag kommer sakna din blogg men fortsätta följa dig på instagram, nyhetsmorgon och vad mer du nu kommer hitta på. Tack ❤️

 10. Karin Svensson skriver:

  Tummen upp…..nu är det bara begränsning i Instagram o Twitter kvar sedan kan du med gott samvete ägna dig åt det riktiga livet. Lycka till.

 11. MF skriver:

  Bra beslut njuta av dina barn och man och gör saker med dem. Tänk även på insta o twitter så inte mer tid lägs där (upplever att många har insta med långa inlägg istället för blogg) lycka till o ha en skön sommar.

 12. Brita skriver:

  Jag kommer att sakna din blogg som jag följt länge, men tycker att du gör ett starkt och inspirerande beslut! Tänk om man kunde lägga bort telefonen mera själv tack vare detta! 😀

 13. Alice skriver:

  Jag har också följt dig sen bridezillatiden, om än sporadiskt i perioder. Blir såklart lite ledsen i hjärtat av att du nu ska sluta, men bara av egoistiska skäl. Förstår att det tar oerhört mycket tid och energi från barn och familj, skulle aldrig själv orka blogga, så förstår verkligen att du nu slutar. Tusen tack för all glädje, kloka tankar och igenkänning du bidragit med under åren <3 Ha en riktigt skön sommar!

 14. Hope skriver:

  ❤️❤️❤️

 15. Anne skriver:

  Åååå jeg kommer til å savne bloggen din! Har fulgt deg siden før bryllupet og det har vært en lang reise siden det. Jeg har full forståelse for at du vil egne all din tid til din famile, dine barn og ikke minst i kampen for alle de utsatte barna.
  Din blogg var til stor trøst og styrke for meg i perioden før og etter at din Farfar gikk bort – jeg gjennom gikk det samme i samme periode <3
  Tusen takk for alle innlegg- både morsomme og mindre morsomme. Du er en sterk tjej som inspirerer og sprer glede.
  Alt godt ønskes deg i din nye bloggfrie hverdag!!

 16. Jessica skriver:

  Nej, fast ja….
  Nej, för min skull, älskar att läsa dina inlägg om allt, känslor, inredning, träning, veganmat, kärlek, hat….
  Ja, för att du har fattat ett beslut som är bra för dig och din familj.
  Du har även fått mig att tänka på vilket osunt förhållande jag har till min mobil och iPad. Nej, nu är det slut med slösurfandet Fi fan ?
  Men jag kommer sakna dig ❤️
  Men vi syns förhoppningsvis på insta ibland.
  Kram fina du

 17. Isabel skriver:

  Tack för allt?

 18. Lone skriver:

  Jeg kommer til å savne deg!

 19. Marie skriver:

  Bra beslut både för dig och läsarna.
  Jag har inte följt dig så mycket på senare tid då jag tycker du blivit lite tjatig. Inredning, utsatta barn, ja så mycket mer är det ju inte i dina inlägg.
  Ägna du mer tid till din familj, det mår du o familjen säkert bättre av.
  marie

 20. Sofie skriver:

  Nej, vad tråkigt att du ska sluta blogga. Min favorit. Du ska veta hur mycket vi tycker om dig och hur mycket du har påverkat till en bättre värld för barnen genom ditt engagemang och dina inlägg. Allt gott till hela er familj ?

 21. Marie skriver:

  Bra att du tänker på mående och familj i första hand. Men…det blir tomt. Har inte så många vänner utan läser några utvalda bloggar för att få lite input, inspiration osv. Så det blir ju ett stort tomrum nu. Gillar hur du blandar högt och lågt, allvar och yta. Kan inte du eller ni som kommenterar rekommendera någon annan blogg som har samma känsla. Som berör och roar. Lite mer djup än dagens outfit men inga moralkakor? Behöver mina nät”vänner” .
  Tack för dessa år Elaine, önskar dig och de dina allt gott
  /Marie

 22. Åsa skriver:

  Tack för den här tiden fina du <3 Har följt dig i många år, sen innan ert bröllop, och du har blivit en del av min vardag. Din blogg är den enda jag verkligen följer helhjärtat. Vet inte hur många gånger min sambo retat mig för att jag återigen refererat till något som du skrivit om här. Har själv blivit mamma det senaste året och jag förstår mer än någonsin att du vill prioritera om. Fast jag måste erkänna att det bränner en liten tår bakom ögonlocken och rent egoistiskt hade jag önskat att du fortsättningsvis skulle vara en del av min vardag här på bloggen. Mycket har stormat i mitt privatliv sista året och bloggen har varit en trygg plats att vila tankarna från allt annat. Ska ta den tiden som blir kvar i tomrummet efter din blogg och pussa extra mycket på min älskade son – inspirerad av dig!
  All kärlek till dig <3

 23. Kerstin skriver:

  Hej
  Förstår men tycker det är väldigt tråkigt att du slutar blogga… du skriver intressanta saker blandat med ” ytliga” ting så som inredning etc.
  Men familjen först i alla lägen ❤

 24. J | Nooes, Amandus och Elviras studietokiga mamma skriver:

  Grattis till uppsägningen! Lite surt att man bojkottat IG (det har varit min mobiltjuv) så man missar dig helt samtidigt som jag har full förståelse kring ditt läge. Tack för allt du delat och lycka till i framtiden! 😀

 25. Julia skriver:

  Tack för att jag har fått följa dig i ditt liv och engagemang här på bloggen, du är en sådan riktig inspiration! Jag har själv dragit ner på att läsa bloggar, något som slukar så enormt mycket tid, men din har jag alltid hållit fast vid. Nu följer jag dig med glädje på instagram och i tv-rutan istället. Kram <3

 26. Louise skriver:

  Någon gång under din bloggkarriär tror jag din ”slogan” var: en storasyster på nätet. Och det har du varit i alla år för mig, utan att du vetat om det. Tack för det. Lova säg hejdå innan du går. Kram. Och tack, på riktigt, tack.

 27. C skriver:

  Har följt dig sedan långt innan du gifte dig.
  Lustigt att du slutar nu, eftersom det är nu jag själv börjat få luft under vingarna med något jag vill förändra i samhället. Jag har fått kontakter. En inkomst. En röst i ett större sammanhang i staden jag bor i… jag känner att äventyret väntar bakom knuten.

  Tack för att bland annat du gått före.

  Nu fortsätter fler krafter.

  (Det är sant som Elaine säger. Vi alla måste använda vår röst. Du som läser: du har en röst. Använd den. <3 Fred är aldrig en självklarhet, stå upp för den. <3 )

 28. Hannabanana skriver:

  Förstår dig till fullo, men kommer såklart sakna bloggen. Vill bara säga att du öppnat mina ögon för så många viktiga saker!
  Jag har tack vare dig präntat i mina barn ”stopp min kropp” och läser böcker som handlar om integritet för dem.

  Du har lärt mig att inte skratta med när personer drar rasistiska/sexistiska skämt utan istället säga ifrån.
  Du har fått mig att ha högre mål med min träning, målet är inte längre smal – utan stark.

  Du har gett mig vettiga argument till varför en inte ska använda n-ordet, obs jag använde det inte tidigare, men har haft svårt att veta vad jag ska säga för att få folk i min omgivning att förstå varför det är olämpligt.

  Du har lärt mig att extacytapeter är en dålig idé! ?

  Tack för allt det och mycket mer! Kram

 29. Emelie skriver:

  Kommer sakna dig massor! ❤??

 30. Ella Paella Lanzen skriver:

  Sexuella övergrepp kan begås även kvinnor.
  Vet inte om du sagt så mycket om det?

 31. Sandra skriver:

  Åhhh. Endå bloggen jag läser. Började läsa den när jag läste retorik.
  Kommer sakna massor
  Allt för barnen ❤
  Sandra

 32. F skriver:

  Wow, Elaine. Jag förstår verkligen, verkligen ditt beslut och jag är helt säker på att det är rätt, men OJ vad jag kommer att sakna din blogg! Jag är en av de som har varit med sen ditt första inlägg och det har varit ett privilegium att få följa med sen dess. Känns som att du kommer lämna ett stort hål efter dig, som en av få i bloggvärlden som verkligen använder plattformen till att göra gott. Det blir en enorm förlust för bloggvärlden och jag känner uppriktig sorg för att jag inte kommer kunna gå in och läsa din blogg varje dag (fick faktiskt en liten tår i ögat) – men vinsten för dig och dina barn kommer vara så mycket större och så oändligt mycket mer värdefull. Nu ska jag verkligen njuta av den sista tiden. Önskar dig och din fina familj all lycka och kärlek <3

 33. Elin skriver:

  Elaine, fina Elaine. Då får jag tacka för alla kloka tankar, vinklar och perspektiv som du bjudit på alla år. Det har varit värdefullt för mig, gett mig insikter och ibland tröst. Tusen tack för att vi fått följa dig. Och, såklart att du ska ge dina barn, din man och dig själv 2-3 extra timmar om dagen om det är så du känner. Tänk så mycket kul ni ska ha ? Tjohoo!!!

 34. Alex skriver:

  Elaine, såg dig nyss på nyhetsmorgon och jag blev helt tårögd så bra tal du höll, tillsammans måste vi kämpa för barnen, vi med trauman från barndomen känner nog lite extra.. ❤️ Kram

 35. Ulls skriver:

  Du gör helt rätt! Titta på den här videon, den ger dig rätt i ditt beslut.
  https://www.youtube.com/watch?v=1IW3y3x6o_g

 36. Jessica skriver:

  Tack för fina år! Jag är 30 år, har tre barn och studerar till lärare. Det du lärt mig om integritet hos barn kommer jag alltid bära med mig. Jag har så smått provat på att i ett klassrum lära barn om rätten till sin egen kropp. Som lärare sen kommer jag fortsätta arbeta med detta.

  På det ytliga planet har du gett mig massor av inspiration till att skapa ett fint hem att trivas i. Drömmer om att en dag äga mitt boende och göra vad jag vill med det. Att äntligen landa och veta att här ska jag stanna.

  Stort lycka till!

 37. Hanna skriver:

  kommer sakna dig, <3

 38. Martin skriver:

  Ja för du slutar nog inte för att du inte behöver pengarna alt fått ny inkomstkälla ?. Det är lite pinsamt att du inte ens kan avsluta ett affärssamarbete utan att försöka göra dig själv till någon sorts hjälte. Jag går för övrigt på semester idag – allt för barnen!

 39. Sofia skriver:

  Förstår dina anledingar så väl men kommer sakna din blogg så himla mycket!
  Du har öppnat mina ögon för så många ämnen, hur man kan kommunicera bättre, alla fina saker att göra för sina barn, att kämpa för barnen och kvinnors rätt och listan fortsätter <3
  Jag är imponerad av ditt mod, av din inspiration och blir glad att få fortsätta att än så länge följa dig på instagram 🙂
  Tack!! <3

 40. M skriver:

  Hej Elaine! läste att du ska sluta skriva blogg på mama.
  Jag förstår väl ditt beslut val om bloggandet, livet har olika perioder och det är nog bra att sätta en gräns någonstans. Jag har läst och följt dig lite ibland och tycker du är en av de mest intressanta personer i media, det är inte bara yta du skriver och tar upp många intressanta ämnen och ffa om barnens rättigheter. Tack för det du har uppmärksammat och skrivit på din blogg både roliga och viktiga inlägg. Fortsätt kämpa lycka till med allt! kram <3 🙂

 41. Johanna skriver:

  Tack för allt du bidragit med; skratt, gråt, allvar, skoj och orangutanger.

  Tråkigt att du slutar, men egentligen var du väl på väg redan för länge sedan så jag tycker du har ”hållt ut” länge ändå!

  Fortsätt fightas för det och de du tror på, och grattis till ett nytt liv med fler timmar på dygnet 🙂

  Tack igen, och kram om du vill

 42. Åsa Hellberg skriver:

  Vilket fantastiskt jobb du har gjort för ALLA barn och vuxna.
  Heja och lycka till!

 43. Ingela skriver:

  Du gör helt rätt men åh som jag kommer att sakna dina texter! Du är alltid den första jag läser, så klok, så skarp, så genuin, så j-la bra helt enkelt. Fler Elaines till folket och vi vore en så mkt bättre värld.

 44. Nathalie skriver:

  Jag älskar din blogg och kommer att sakna den väldigt mycket! Men jag förstår och respekterar ditt beslut, du är klok.
  Allt gott har ett slut och inget varar för evigt. Jag kan ju fortfarande följa dig på Instagram och i tv-rutor. Det känns bra.
  Jag vill fortsätta följa din kamp och låta dig veta att du är min och alla andra överlevande barns idol. Du är fantastisk och jag gillar dig massor!

  Önskar dig all lycka till både privat och professionellt. Njut av din familj och semester.

  Puss & Kram!

Lämna en kommentar