”Hon är trevlig, mot dig…”


Jag kanske är naiv eller så är jag… känd. Jag tog med en vän på ett mingel och märkte hur märkliga många var när en icke-känd person kom in i bilden. Det var som att hon inte existerade eller var intressant. Hon ställde frågor men fick inga frågor tillbaka, fokus riktades tillbaka till dem själva eller mig.

Jag har alltid tyckt det varit obehagligt med folk som hamnar utanför, särskilt folk jag tycker om såklart. Så jag tog hennes arm och sa ”kom så går vi på vårt eget mingel”. Världens finaste vän ska inte behöva känna sig som en nobody bara för att folk är besatta av lite kändisskap.

Vad är ett kändisskap egentligen. Hur många minns man från ett decennium egentligen. Det finns ju hur många kändisar som helst men de som folk minns är långt ifrån alla. Jag tror de som har minst ambition att vara kända men stor passion för det som de gör… äsch nu tar detta ett annat spår än jag tänkte.

Jag tänkte att jag undrar hur många personer som är snälla mot mig på riktigt och vilka som bara är det för att jag är känd.. tanken gör mig sorgsen för min värld är för jävla fin alltså. Jag får en massa leenden och tack dagligen. Men jag tror inte att det är för att jag är känd utan för det jag försöker att göra för utsatta barn. Tack alla ni för det.

Var snälla mot alla, alla. ❤️

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “”Hon är trevlig, mot dig…””


 1. Sanna skriver:

  Så fin och genuin människa du verkar vara Elaine. Det är beundransvärt!

  Kram Sanna

 2. Gammeltanten skriver:

  Min dotter vill så gärna bli artist. För ett drygt år sedan medverkade hon i idols slutaudition. Hon åkte ut efter första momentet. Då kom vi att prata om vilka som är värda och vinna. Hennes svar tyckte jag var klockrent. De som förtjänar att vinna är de som är snälla sidan om scenen. Det är de som har förmågan att bli trevliga kändisar. De dom bryr sig om alla andra före sina egna egon.

 3. Jess skriver:

  Jag tror jag skulle tycka om dig, även om du inte var känd.
  Men om du inte var känd kanske jag aldrig hade upptäckt dina böcker och efter det din blogg och instagram. Så jag är glad att du är känd!

  Tack för allt du gör för barnen
  Tack att du använder dina sociala plattformar till barnen
  Tack för att du använder din röst för barnen
  Och tack för alla ful danser, nu kanske jag förstör men jag tycker dem är ganska coola ?

  Kram J

 4. 1. Fy sjutton för sådant beteende mot din vän – så gör man bara inte och 2. Du förtjänar exakt alla tack och leenden och förmodligen några till för allt arbete som du gör! Det är sorgligt att det ens ska behövas och dagen som det inte behövs längre kommer att komma tack vare dig och dina kollegor.

 5. C skriver:

  Heja dig! Du lyfter SÅ BRA SAKER!

  Joh 3:16 is for real. Serious about what is needed in the world. No bullshit.
  ”Act on what you see. Make a difference in this world. We all have a voice.”

  You are one of them raisin’ the people up. You point on to look for the truth. A lot of people are raisin’ them up. Keep on. Acts29- the story continues. Great things are commin’ for Sweden- be ready to answer questions about who he is.

 6. Sofia skriver:

  Jag tror att många kända (vad nu det är) profiler virrar bort sig i kändisdjungeln och medvetet, eller omedvetet känner sig lite för fin för ”vanligt folk” om det nu inte råkar vara en läkare eller dylikt. Ja kan bara tala för mig själv men ja tycker du utstrålar värme och en stor kompetens i det du gör. Därför följer jag dig! Kram!

  • Amanda skriver:

   Jag håller med. Många verkar virra bort sig själva och leva genom bilden av dem. Jag tycker det blir tydligt när jag hör kändisar använda uttryck
   -ute i stugorna.

 7. Isabel skriver:

  Vilken fin människa och vän du verkar vara! Om jag mötte dig på gatan skulle jag säkert vara för blyg för att säga hej, men du skulle absolut få ett stort leende ifrån mig just för allt du gör för barnen!

 8. Amanda skriver:

  Du är verkligen beundransvärd. Jag är så tacksam över arbetet du gör för våra barn. Tack!

  När det gäller att vara trevlig mot människor kända eller inte så fick jag en tanke. Kanske är det med kända människor som med produkter k affären. Vi är mer benägna att välja ett tex tvättmedel som vi har sett reklam för än ett för oss okänt märke. Kanske tycker människor att det är lättare att prata med någon som är känd för att de helt enkelt känner igen personen. Om man följer din instagram eller blogg och har läst någon av dina böcker känner man kanske att man känner dig. Det kanske blir lättare att ställa frågor för att man vet saker om dig. Så man kanske är trevligare mot dig för att du är känd av bekvämlighetsskäl snare än att man är otrevlig mot din vän.

  Okej. Min spaning drog iväg lite. Oavsett är det inte okej att ignorera din vän. Tur att hen har en så fin vän som du. Låt oss alla ta efter ditt goda exempel och uppmärksamma alla människor i vår närhet.

  • Minna skriver:

   Tror inte det. Jag har upplevt exakt samma sak i forskningssammanhang helt utan kändisar. „Jaha, bara doktorand.“ Personens blick börjar flacka runt, var hittar den nu en „värdigare“ samtalspartner. Oftast människor som vill komma upp sig, äldre professorer kan unna sig att vara trevliga mot alla. Sen vet jag inte om det är rätt sätt att nätverka på. Det kan ju vara de unga som en vacker dag tänker på dig när de skapar ett nytt forum.

 9. Flipp skriver:

  Man ska tänka på att alla människor fyller en funktion i samhället. Om man bara är trevlig mot dem man ser en ”omedelbar vinning” i att hålla sig på god fot med kan man trampa andra på tårna. Dessa trampade tår kan man mycket väl stöta på och behöva på ett eller annat vis senare i livet i ett annat sammanhang. Frågan är då om den personen glömt hur värdelös den tidigare ansågs vara i personens ögon då…
  Alla är vi lika värda oavsett om man tror sig kunna ha ”nytta av” personen eller ej. Tyvärr ser inte alla det, det gäller inte bara kända/okända människor utan jag ser det i andra sammanhang också. Så sorgligt, kortsiktigt och korkat beteende.

 10. Anitha skriver:

  Titta bara på Instagram.
  Om en kändis kommenterar någons kommentar får den ALLTID massor av gilla-markeringar. Spelar ingen roll om åsikten redan har framförts massor av gånger tidigare.

 11. […] Här skriver Elaine Eksvärd om fenomenet hur folk är trevligare mot kändisar. […]

Lämna en kommentar