Grattis mammas lilla gris


För sex år sedan krystade jag ut vår första! Så fort han var ute tog jag grepp och Gustav och sa ”Det här gör vi ALDRIG om”, yeah right. Efter man fick dig så var det inte svårt att önska sig fler.

Matheo Gustav Oberglan Eksvärd. Du hette knodden i magen och jag lurade mina lässre att du skulle heta Orvar Star Eksvärd.

Sex år har gått och du är en sån empatisk kille. Jag undervisar en del i retorik, men du älskade unge lever orden jag pratar om. Igår satt du och tänkte på en kompis som hade retat dig en längre tid.

Matheo: Mamma jag tänker på han som retade mig. Varför retade han mig?

Jag: För att han var dum?

Matheo: Mamma, man säger inte att han är dum man säger att det var dumt.

Jag: Helt rätt, där sa jag fel. Tack Matheo.

Matheo: Varsågod.

På sin födelsedag så hade du för en kort stund en inte så ok ton mot två av dina vänner.

Jag: Matheo var trevlig mot dina vänner.

Matheo ändrar sin ton.

Tio minuter senare när de ha lekt och jag suttit med en kaffekopp bredvid.

Matheo: Mamma, lät jag trevligare nu?

Jag gör tummen upp.

Jag är inte i närheten av den fina person du är Matheo, men jag är så tacksam att jag får vara din mamma. Vår bästa tid är nu och jag är så glad att jag får dela den med dig, så glad att du vill ha med mig på förskolan. Så glad att jag fortfarande får krama dig inför dina vänner utan att du skäms. Du skäms bara när jag utbrister ”käääärleken” eller när tecknade figurer är kära i tv och jag sitter med, då håller du för mina öron och ögon och skrattar högt. Älskade unge. Grattis på sexårsdagen.

/Elaine, måste skriva en hälsning till Evelyn också.

Bloggvännerna har ordet

1 svar till “Grattis mammas lilla gris”


  1. Jenny skriver:

    Härligt Elaine, trygga barn kramar dig alltid. Min son är snart tretton och jag jobbar på samma skola. Han har inget emot att komma fram på rasterna ibland och ta en kram. Det är så härligt. Så fortsätt som du gör, det ger trygga och starka barn. Puss på dig

Lämna en kommentar