Lev livet – ha kul och lite mindre ansvar


Jag pratade med en urhärlig 20-nånting tjej idag om livet, träffa den rätte och romanser. Hon radade upp vissa saker som hon ville ha hos snubbar hon dejtade och det låter ju toppen när man vill gifta sig men frågan var om hon verkligen ville gifta sig nu. Jag tänker själv tillbaka på när jag var i mina tidiga 20-år.

Visst hade det varit kul att träffa en Gustav då. Men tänk alla häftiga möten, romanser och ligg (haha) som jag hade missat om Gustav hade varit först. Jag tycker inte man ska händerna på täcket fram tills man träffat mr Man, tvärtom. Du kanske inte träffar ditt livs kärlek men du kanske får ett härligt år, månader, en vecka eller kanske bara 10 härliga minuter. Hahaha. Han kanske inte är MR Right, men Mr Right now.

Jädrar vad många Mr Right Now jag har träffat och vad roligt det har varit. Romanser, kortare förhållanden och ibland bara vänskap.

Nu är vi äldre och har lugnat oss. Men med bus i blick kan vi fortfarande se tillbaka på de festliga åren då vi delade hemnycklar och både analyserade och formulerade fyndiga sms till våra ragg.

Livet asså, jag är så glad att jag vågade leva det fullt ut utan en tanke på vad folk skulle tänka.

 

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “Lev livet – ha kul och lite mindre ansvar”


 1. Jess skriver:

  På tal om ingenting, vad tycker du om bloggbevaknings häxjakt på Isabella? Har för mig du också bar utsatt under en period.

  • Helena skriver:

   Det är ju inge häxjakt om det är sant. Det finns faktiskt något som kallas grävande journalistik och det är det som Camilla gjort i detta fall, hittat och spårat lögner.

   Och angående Elaines inlägg: Jag träffade min Mr Right när jag precis blivit 18. Ångrar inte en dag att vi träffades när vi gjorde, det var meningen helt enkelt. Jag var redo att gifta mig med honom när jag var 20, och vilket liv vi har fått, valt, för oss själva. Honom släpper varken jag eller hjärtat taget om.

   • Jess skriver:

    Det ligger för mycket personliga åsikter inklämt överallt mitt i den ” grävande journalistiken ” istället för ren fakta. Det gör att det liknar mer en häxjakt.
    Att det ofta dyker upp inlägg som endast är till för att förlöjliga Isabella gör det inte bättre, utan drar ner argumentet från Camilla och ni som diggar det hon gör att det endast skulle ha med grävande journalistik att göra.

 2. Louise skriver:

  Eller så gör man det, träffar den rätte vid 19 och är lyckligare än många andra 25-år senare.

 3. Anne skriver:

  Det blir ju dock färre år med mannen i sitt liv om man träffas senare?

 4. Pia skriver:

  Träffade min sambo när vi var 16, idag är vi 29 och har två barn och har det hur bra som helst 🙂 jag saknar iallafall inte nånting av dedär eller känner att jag gått miste om nåt. Snarare glad att jag prickade rätt såpass tidigt!

  • ErikaJ skriver:

   Men då kanske det är mer att man växt ihop (än isär) än att man verkligen prickat rätt. I den åldern är man så ung och inte vet vad man vill och vad som finns.

   • Therese skriver:

    Detta kanske är lite tabu att säga, men är det en så dålig sak att man ”växt ihop”?
    Det ena eller det andra är ju inte rätt eller fel sätt att leva. Tror säkert att det finns för och nackdelar med båda delarna.
    Men i min umgängeskrets upplever jag att vi som varit ihop ”för alltid” har precis lika bra, stabila och levande förhållanden som de som ”levt livet” och hittat den rätta lite senare.

    • ErikaJ skriver:

     Jag håller med. Inget är sämre än det andra. Men att säga att man träffat rätt direkt är lite konstigt då man inte har nån annan att jämföra med. Men huvudsaken är att man är nöjd.

 5. Maria skriver:

  Jag är också så glad över att jag levde loppan innan jag träffade den rätta.

  • Häxansurtant skriver:

   Hej ursäkta att jag lägger mig i. Jag känner några som barn med många loppor och väldigt tuff med uppfostra barn med osamarbetsvilliga loppor som vill ville bara loppa. Dessa kvinnor har dålig ekonomiska och sociala samt hälsoproblem pga loppande.
   Ta klokt beslut kvinnor. Ni väljer jobb varsamt varför inte männ. Enda sättet kvinna värde ökas är rätt krav och ansvar. Önskar alla en underbar dag och ta de lugnt med loppande.

   • Elsie skriver:

    Nej det är männen som inte tar ansvar som är problemet, inte beslutet att ha sex. En kvinnas värde? Vad menar du med det? Vi är människor med ett oföränderligt människovärde. lägg skulden där den hör hemma, så sjukt provocerande att lägga den på kvinnorna!

 6. Sofia skriver:

  Jag träffade min när vi var 18, vi båda hade levt på rätt ordentligt fram tills dess och sen körde vi på tillsammans några år med fest och annat ungdomligt. Sen pluggade vi, skaffade barn, jobb och hus. Idag är vi 30 år, har 3 barn, bor i vårt drömhus och drömjobb sen 6 år. Vi är lyckligare än några andra par vi känner, vi är verkligen bästa vänner och älskare på samma gång. Jag mår illa av tanken på att jag skulle levt alla dessa år utan honom men hade jag varit tvungen för att få just honom hade det såklart varit värt det ?

 7. Mimmi skriver:

  Hör också till skaran med ”vi träffades jätteunga och är fortfarande ihop” och det klart att man kan vara lycklig så. Det verkar onödigt att jämföra och ställa valen mot varandra – så länge var och en gör det man blir lycklig av!
  Jag gillar t.ex. inte att festa eller ha kortsiktiga relationer, det tar för mycket av min tid och energi. Du är ju uttalat extrovert och känner såklart annorlunda om det 🙂 Härligt att du är nöjd – det kan man vara fast man missat singellivet också.

 8. fanny s skriver:

  Ibland kan jag sakna att jag inte fick ha en sådan där ”mr right now” period 🙂 Men jag hade ju ”oturen” att träffa mr right när jag var 20 och idag är jag 29, gift och har tre underbara ungar. Haha, så kan der gå. Men älskar honom mer än livet självt och är så himla stolt över oss och allt vi klarat av trots hyfsat unga som blev gravida snabbt. Det verkar vara så olika det där, när man är redo att satsa på livslångt förhållande. Jag tror på ett sätt att jag hade mått bra av att träffa någon lite senare i livet, typ nu runt 30, och få detta lite och skaffa erfarenhet. Men det blev som det blev och det blev fantastiskt bra det med 😀

 9. Fröken skriver:

  Jag har svårt att ens tro att det finns en mr right för mig. Avslutade en relation för ett par månader sen då jag ej var attraherad eller kär men kan fortfarande undra om jag gjort rätt. Har dragit mig till rätt många kackel och han var den första vettiga. Jag hade aldrig varit med någon som verkligen älskar en, där man ser det i deras ögon. Tycker det är så svårt med kärlek. Hur det ska kännas och hur man vet när förälskelsen går över men de fortfarande är rätt person? Min starka sida är tyvärr inte att gå vidare. Men jag jobbar på det. Hoppas verkligen jag hittar rätt någon gång. Är bara 27 så borde försöka vara lugn..

 10. Mamma och pappa träffades när dem va 15 respektive 16 och hade ett lyckligt förhållande och senare äktenskap tills cancern tog pappa drygt 40år senare

Lämna en kommentar