Lite milt stressad


Matheo och jag åkte förbi huset igår innan vi gick och la oss. Och innan vi åkte till huset hade vi en brottningsmatch som hette duga. Gud vad vi skrattade jag och min älskade lilla pojk. Sen spanade vi hus.

Grunden för terassen har börjat byggas. Det känns helt overkligt att vi ska hänga och ha middagar där.

Sen är badkaret på plats i barnens sovrum, nu ska det bara kaklas in.

Jag är så nöjd med de enkla svarta socklarna jag köpte från byggfabriken till groventrén. Det kommer bli så snyggt! Man kan ju skoja till det med andra glödlampor vid tillfälle.

Även finentréns socklar är förberedda.

Lampor i gästrum och bibliotek är uppsatta. De fick samma lampa i mässig eftersom allt kommer att gå i mässing i gästrummen och gästtoaletterna. Resten blir svart.

Nästa vecka bor vi i huset. På lördagen är tanken att vi ska fira Evelyns födelsedag hemma men släkt och vänner. Känns helt overkligt.

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “Lite milt stressad”


 1. Anna skriver:

  Jag minns kanske fel, men har för mig att du skrev nångång att ni hade bett grannen om lov att bygga en terrass, men fått nej? Eller var det kanske någon annan utbyggnad? Hur gjorde ni med det tillslut, kör man på ändå eftersom grannens godkännande inte behövs, eller försöker man få fram någon kompromiss?

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Hallå där, vi kollade med grannen först och sen kollade vi med kommunen som sa ja trots grannens protest. Evelyns behov gick före ett missnöje över en höjd terass på 10cm. Jag tror inte grannen kommer märka av den decimentern, men det kommer göra enorm skillnad för Evelyns vardag. ❤️

   • Mia skriver:

    Hälsar grannen på er?

    • Elaine Eksvärd skriver:

     Äsch, nu vänder vi blad. Kan bli en hänt-extra-tråd om grannskapet Älvsjö. Våra andra grannar gav tummen upp till bygget och är så positiva och glada. Jag ser fram emot att flytta in. Evelyn är en förlåtande själ och älskar alla så hon kommer säkert att hälsa på grannen trots terasstjafset.

     • Ki skriver:

      Japp vända blad är bra. Gjorde ju även din önskekund kungen efter att ha varit otrogen.

   • Anna skriver:

    Det gjorde ni rätt i tycker jag. Jag vet inte om jag hade vågat själv, jag är så konflikträdd, men är grannen någorlunda normal så låter nog hen en bra grannsämja gå före 10cm på en terrass 🙂

 2. Åsa skriver:

  Åh ert hus blir så fint! 🙂 Jag minns inte om du redan har skrivit om det, men vilken färgkod har ni i Matheos rum?

 3. Hanna skriver:

  Lamporna är fina men nakna glödlampor överallt i taket ger ett väldigt spritt ljus. Trots dimmer. Speciellt över ett matbord hade kag verkligen rekommenderat ett nedpendlat ljus. / inredare

 4. Nina skriver:

  Hej Elaine!

  Så kul att följa renoveringsarbetet, det kommer att bli toppen för er familj.

  Undrar var duschdörrarna kommer ifrån? Har försökt googla, men inte hittat några lika snygga:)

  Ha det fint!

 5. Josefine skriver:

  Hej!

  Jag sitter och läser din bok och jag Verkligen beundrar hur starkt du är…

  Jag har inte läst hela än men bara det att kunna ha en kärleksrelation efter en sådan fruktansvärd ”start” när det gäller beröring,det är bra gjort! ❤️❤️

  Stora kramar

 6. Hmm skriver:

  Mycket snällare och bättre att vara vegan ???

  Den stora efterfrågan på avokado har gett allvarliga konsekvenser i den chilenska provinsen Petorca. Odlingar i området använder olagliga vattensystem som torkar ut floder och gör befolkningen sjuk, rapporterar The Guardian.

  Den trendiga avokadon kräver mycket vatten. För att bevattna sina grödor installerar många avokadoodlare i den chilenska provinsen Petorca olagliga rör och brunnar för att avleda vatten från floder, enligt The Guardian.

  De illegala bevattningssystemen har lett till en regional torka med sjunkande grundvattennivåer och uttorkade floder. Befolkningen tvingas nu använda vatten som transporteras till dem med bil, och som ofta är förorenat.

  Människor blir sjuka på grund av torkan. Vi tvingas välja mellan att laga mat eller tvätta, vi kan inte använda våra toaletter och samtidigt tjänar odlingsbolagen mer och mer pengar, säger aktivisten Veronica Vilches till The Guardian.

  Chiles vattenmyndighet publicerade en rapport i frågan år 2011. I undersökningen hittades minst 65 illegala underjordiska system, som tog vatten från floder till privata plantager. Vissa av de stora bolagen i området har också dömts för obehörig vattenförbrukning.

  (Läs mer: Avokado ses som lyxvara när efterfrågan ökar )

  Många europeiska länder, inklusive Sverige importerar avokado från Chile. 2016 importerade Storbritannien 17.000 ton avokado från den region där Petorcaprovinsen ligger.

  Det brittiska detaljhandelskonsortiet, som representerar landets stora matvarukedjor, säger att alla butiker har blivit upplysta om de påstådda förhållandena i Petorca.

  – Återförsäljarna kommer att arbeta med sina leverantörer för att utreda saken. Att skydda välfärden för individer och samhällen är grundläggande för ansvarsfulla industrier, sa en av organisationens talespersoner i ett uttalande.

  Det krävs 2.000 liter vatten för att producera ett kilo avokado. Det är fyra gånger mer än vad apelsiner kräver och fem tio gånger mer än vad som behövs för att odla ett kilo tomater, enligt Water Footprint Network.

 7. Victoria skriver:

  Alltså, huset är en sån dröm! Vi har också precis köpt ett tegelhus som vi får i mitten på juli – så peppad! Vad blir det för färg på den färdiga terrassen sen, också svart? Kommer bli oerhört snyggt oavsett. Hur blir det med ljuset in under, kommer de bli väldigt mörkt i rummen under? Vi kan nämligen göra en liknande lösning men oroar mig lite för att terrassen kommer skymma för mycket ?

 8. Amanda skriver:

  Älskade Matheos kommentar om handfaten: ”Vart är pascals handfat”?

 9. Hope skriver:

  Vad fint det blir, otroligt?

 10. Matilda skriver:

  Ett litet fel har smugit sig in i din text som fick mig att brista ut i gapskratt. ”Badkaret på plats i barnens sovrum….” ? Gött på kvällen när det bara är att doppa dem i vattnet innan de lägger sig….

 11. Hanna skriver:

  Någon som vet var den fina mässinglampan i gästrummet kommer ifrån? 🙂

Lämna en kommentar