Godmorgon


Jag har ett sånt bra hälsoflow just nu. Jag tränar kanske 4-5 gånger i veckan plus att jag precis fått i ordning min veganska mat. Detta med hjälp av folk som vet vad man ska få i sig. Det känns jättebra! Nu har jag med mig mat vart jag än åker ist för att hoppas att varje destination har veganska alternativ.

På tal om ingenting så är det så kul att se min kindgrop för är det något våra tre barn har fått från mig så är det den.

Matheo tappade sin första tand igår och var så exalterad. Han la den i en burk men tandfen missade sitt skift och glömde lägga en peng där tanden var. Han blev så besviken men jag sa att pengen är där när han är tillbaka från förskolan. Han är sååå sööööt! Bli inte tonåring på ett bra tag Matheo❤️.

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Godmorgon”


 1. Albinssonskan skriver:

  Vi glömde lägga peng i glaset när yngsta dottern tappade sin tand i höstas. Maken drog till med att tandfen numera kör med swish!

 2. Fanny skriver:

  Hej,

  Jag skriver till dig för att jag tycker du är så himla duktig och jag är så nervös. Haha. Jag ska sommarjobba på ett boende, det är för äldre personer med psykiska problem. Jag gillar inte att ta hand om människor på det sättet, då jag är rädd att göra de illa, göra fel osv. Detta gör ju att jag är sjukt nervös och obekväm. Men det är detta jobb jag har i sommar och måste jobba så jag måste lära mig allt givetvis och göra mitt bästa, jag antar att jag känner såhär pågrund av okunskap. Personerna är jätte fina, men jag är som sagt lite rädd för att göra fel.

  Jag är den personen som inte kan småprata, som är nervös över lära mig saker och jag hatar det. Hur gör jag för att inte bryta ihop fullständigt?! Jag måste ju lära mig meb känner ju hela tiden att nej, detta kan inte jag. Och jag kan inte småprata och ta plats. Känner mig ivägen och allmänt trög och jobbig. Vill bara krypa under en sten.

  Har varit mammaledig i 3 år nu så detta är de första jag gör på evigheter.

  Finns de ngn bok jag kan läsa för att peppa mig själv?

  • Frida skriver:

   Hej! Nu bad du inte om tips i allmänhet men jag kör ändå! Har jobbat i vården på olika platser och varit både ny och introducerat nya. Min erfarenhet är att man kommer jättelångt på att vara nyfiken och positiv, mel också att våga säga ”nej, jag vill se hur du gör (kollega/handledare) innan jag provar”. Svårt att säga nej när någon är ärlig och ber om stöd. Lycka till, du klarar det och kommer lära dig massor!

   • Fanny skriver:

    Åh tack för svar!

    Ja min handledare är en utlänsk dam med bestämda rörelse vilket gör mig mer nervös. Hon är lätt, här ta denna liften och gör såhär. Medan jag aldrig har arbetat med lift blir hyper nervös och säger ja, fast jag egentligen vill titta lite till. Ska gå kurs sen i Juni om lift och sånt, men är så rädd att tappa eller göra någon illa.

    Tack för svar!

  • Helena skriver:

   Fråga personerna du jobbar med! Fråga, fråga, fråga! Det finns inget ”rätt och fel” när man jobbar med människor. Även om dina kollegor gör på ett visst sätt och har bestämda rutiner behöver det inte alls bli samma för dig. Brukaren uppför sig olika med olika personal och i olika situationer. Jag sommarjobbade på boende med autistiska där det var så himla noga att ”göra rätt”. Jag var dödsnervös. Tills jag gjorde ”fel” och insåg att det gick bra ändå. Så var bara lugn, fråga brukarna hur de vill ha saker och ting. De är experterna!

 3. Ellinor skriver:

  Låter helt rimligt med swish från tandfen, för hur ofta har man egentligen lösa pengar hemma? Och vad är en tand värd nuförtiden? Haha. Tänkte även på hur du ska lära dig dricka kaffe utan mjölk, mitt bästa tips är dubbel espresso. Min hjärna verkar tro att skummet som blir är mjölk, för annars kan jag inte dricka svart kaffe – men espresso som ju är svinstarkt går bra! Blir win win win – ingen mjölk, går fort att svepa och massa koffein ✌?

 4. Martin skriver:

  Att skriva om hur mkt du tränar samt hur bra du äter är dels ointressant, men ffa väldigt oansvarigt eftersom du inte vet hur det kan påverka människor som läser din blogg. Det är så uppenbart hur du hanterar din egen ångest genom den typen av inlägg, men tänk på att det för människor med problematiskt förhållande till träning och kost kan vara direkt skadligt.

  • Marie skriver:

   Men lägg ner. Ja, man har ett visst ansvar som offentlig person men det innebär ju inte att man bär ansvar för samtliga läsares eventuella måenden och bekymmer. Helt otroligt hur, en liten del, läsare lägger över allt ansvar på bloggaren istället för att själv ta kommando för sitt mående och liv. Om bloggare ska ta i beaktning varje enskild individs eventuella problem skulle de knappt kunna skriva God morgon utan att trampa någon på tårna.

   • Martin skriver:

    Jag tror absolut det går att driva en blogg utan att trigga psykiskt dåligt mående hos människor, jo. Att en människa som vill renovera hemma blir stressad av Elaines renoveringshets bekymrar mig inte, men det här handlar om vedertagna, kliniska, risker. Men Elaine får ju göra som hon vill givetvis, och så får jag väl tycka att det är dumt och oansvarigt om jag vill ??‍♂️.

Lämna en kommentar