Jag gör val


Jag hade en sån inspirerande middag med Pontus igår som fick mig att tänka på så mycket saker. Dels medvetna val varje dag. Inte på måndag-ska-jag-börja, utan att man utvärderar varje dag och ser om valen blir som man önskade, är stolt över eller vill göra om i morgon. Som igår skrev jag ned mina val.

Idag valde jag att gå till gymmet. Jag valde hälsa.

Jag valde att vara vegetarian istället för vegan, jag åt våfflor, grädde och en äggröra som hotell Tylösand serverade. Jag fick lite dåligt samvete men vad gott det var.

Min mage förbannade mina val på kvällen. 

Jag valde att ringa min älskade man på FaceTime eftersom jag valde bort det igår. Han var pigg och social, hade fått introvert tid så han var idel öra.

Jag valde att käka middag med Pontus istället för att sitta på hotellrummet

Jag valde att gå ner med Pascal till stranden.

Jag valde att äta en chokladkaka innan jag somnade och vaknade upp med magknip.

Jag gav ett tyst löfte om att jag inte skulle vara vegetarian igen utan fortsätta det veganska spåret. 

Jag valde att spela in ett meddelande till Marie, men glömde berätta hur mycket jag älskar henne. Men jag vet att hon vet. Vår vänskap asså.

Jag valde att klicka in på en artikel som handlade om kriget och såg ettåringar som vägde som en nyfödd bebis, 3.7 kg. Jag såg undernärda barn och förtvivlade föräldrar.

Jag valde att vara orolig för värmen istället för att njuta av den tidiga sommaren. Hållbarhet och dåligt samvete över att jag flög till Halmstad kickade in.  

Jag tror att jag behöver en mer organiserad mall för det här för att kunna veta vad man ska skriva framöver. Det blir som en daglig bikt för mig själv, men då skulle jag behöva några hörnstenar i mitt liv. Jag måste komma på dem. Jag ska ta en stund innan jag går och lägger mig och skriva om mina val. Precis som jag valde glädje en dag. Kommer säkert finnas dagar då jag väljer annat.

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Jag gör val”


 1. Maria Repa skriver:

  Elaine, tycker du verkar ganska sa fantastisk. Alla val for att standigt bli battre. Utvecklas och forandras.
  Verkar lite annorlunda till hur det var for nagra ar sedan. Jag gillade den bloggen med, men den har alskar jag.
  Hur du forsoker tanka om och tanka ratt. Ibland tanker vi inte samma ratt, men det gor ingenting, alskar att hora vad du anser ratt och ibland andrat mitt eget tankesatt nar jag last vad du skriver.
  underbart.

 2. em@gmail.com skriver:

  Åk mer tåg.

Lämna en kommentar