Får Gustav bestämma?


Här kom en bra inredningsfråga värd att begrunda.

Gustav godkänner allt innan jag köper det. Jag älskar hans blå analytiska sida som hittar felen som jag brukar hitta när jag redan har köpt sakerna. Han har ratat massor av saker, alltifrån en färg på väggarna till köksstolar. Jag driver och lägger fram fem olika förslag men han har slutordet i det mesta. Dock är det slutordet bland förslag som jag har tagit fram. Han är dock vägledande i mitt letande och säger att jag ska tänka på takhöjd och annat när jag väljer tex lampor och det gör jag. Vi är ett bra team helt enkelt. Förutom när vi beställde denna tapet tillsammans, men det var längesen nu.

Vem bestämmer inredningen hos er?

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Får Gustav bestämma?”


 1. Maria skriver:

  Det gör jag! Men jag lägger fram det så sambon tror att han varit med och valt… ?

 2. Elsie skriver:

  Vi gör nog som ni. Det jag dock irriterar mig på är att JAG ändå är den som driver allt arbete som har med inredning av vår gemensamma bostad. Han har aldrig någonsin tagit initiativet till att leta inredning oavsett om det är något vi verkligen behöver (typ säng, bord, belysning) eller dekorativa grejer. Visst tycker jag det är roligare än vad han gör men det finns en massa sysslor vi delar på annars där den ena tycker det är roligare än den andra.

  Är det så hos er också?

  • Anna skriver:

   Japp. Han kan köpa praktiska saker, typ en vattenkokare. Men all annan inredning köper jag och betalar oftast för själv, sen kan han gnälla om att han aldrig får bestämma över vår inredning ?

   • Elsie skriver:

    Det där är ju också så typiskt. Allt gnäll från männen själva eller andra runt omkring som tycker att man verkar vara nån form av inredningsdiktator och liksom bara ”men låt honom välja nåt då!” och en själv ba ”absolut, jag har INGENTING emot att han kollar runt, mäter, funderar, bollar med mig, sticker till affären och tittar på riktigt för att sen fråga om jag vill följa mer och hämta den”. Men det är ju tydligen helt orimliga krav att ställa, det som krävs är att jag gör allt jobb för att sen komma med färdiga alternativ för honom att ge input på???

 3. Malin skriver:

  Jag bestämmer det mesta, men vi diskuterar de flesta större köp tillsammans.
  Min man är typ färgblind (vilket han inte erkänner ?) och ingen känsla för färg och form så skulle han få bestämma hade det inte sett klokt ut haha!
  Han får dock bestämma allt från elektronik till trädgårdsmaskiner för bjag är helt ointresserad av det och han intresserad så vi har hittat en bra fördelning ??

 4. F skriver:

  Hahaha, åh, jag minns så väl den där tapeten. Minns att jag tänkte ”shit, vad vågat” och skrattade gott åt er konversation… ”Den är jävligt snygg när man blundar också”, så himla spot on, haha. Älskar dock att du vågade köra ditt eget race redan då, även om jag kanske älskar resultaten av ditt eget race bättre nu för tiden 😀 You live, you learn! <3

 5. Nina skriver:

  Rent generellt, i allt, är det ju JAG som är projeltledaren av familjen. Från att se till att barnen har rätt kläder i rätt stl till semesterplanering o inredning. Finns ett roligt avsnitt i En varg söker sin podd där de pratar om just det här. Att det oftast är kvinnor som är projektledaren i familjen. Det tar ju mycket tid o tankekraft att vara det. Men det är samtidigt kul att bestämma.

 6. Mia skriver:

  Historiskt sett (typ 50 senaste åren) har ju kvinnor fått bestämma över hemmet.

 7. Kii skriver:

  Jag så klart!

 8. Mama skriver:

  Jag och min sambo-to-be har köpt hus för några veckor sen och det planeras för fulla muggar! Vi har nog ganska likvärdiga förslag, båda kommer på idéer (jag har flest då jag har beslutsångest deluxe). Om den ena säger totalt nej så får vi leta vidare efter annan tapet eller vad det nu är. Det ”jobbiga” är att han har sjukt bra smak gällande inredning, både utseendemässigt och praktiskt (jag missar det praktiska ca jämt) så jag ”tyvärr” inser att vi kommer ha ett sjukt snyggt hus ? det viktiga är väl att båda känner sig delaktiga och får bestämma, oavsett vem som kläckte idén från början.. I min mening iaf ?

 9. L skriver:

  Jag! Helt och hållet jag! Det berättade jag klart och tydligt när vi flyttade ihop, att hemmet är min borg och inredning mitt intresse, att det skulle betyda mycket för mig om jag fick vara ”ansvarig”. Han brinner för annat som han ville ansvara för och där hade vi en deal. Funkar för oss 🙂

Lämna en kommentar