Funkisförälders funderingar


Ni var några som ville se inslaget om funkisföräldraskapet. Jag är så glad att jag fick vara med och hoppas att det blir fler gånger!

Här har ni inslaget från i måndags. Hoppas att ni tycker om det. Olga är så bra.

Bloggvännerna har ordet

3 svar till “Funkisförälders funderingar”


 1. E skriver:

  Vad häftigt att Evelyn lärde sig gå så tidigt! Tränade ni mycket med henne? Min dotter har ett kromosomfel (vet ej vilket än) och jag har ständigt dåligt samvete att jag tränar med henne för lite. Hon är bara 8 månader och vi tränar flera gånger per dag, men det känns inte som vi kommer någonstans. Suck… fint inslag annars! Fast hade gärna sett att det var lite längre ?

 2. Eva skriver:

  Hej! I inslaget pratar ni om att ni inte fått några dumma kommentarer av vuxna och det stämmer nog för de flesta när det gäller främlingar/ nya människor som inte ingår i den närmsta familjen. Jag har en son med allvarlig språkstörning, vilket är rätt ovanligt 1% av alla förskolebarn, men det jobbigaste och mest dömmande bemötandet och kommentarerna har kommit av mina och min mans föräldrar, rent av kränkande? Hur har er ”äldre” generation reagerat på funktionsvarianten? Jag har svårt att förlåta våra föräldrar för hur de talande om och till vår son innan diagnosen var satt, det sitter så hårt i hjärtat.

  Jag uppskattar att ni tar upp att det är viktigt att inte vara naiv som förälder till ett barn med funktionvariant! Jag får ofta höra att jag är för överbeskyddande, men jag känner att jag måste skydda min son eftersom han inte själv har kunnat uttrycka sig om någon har varit/ är dum mot honom.

  Ser fram emot nästa diskussion! /Eva

  • J skriver:

   Vårt barn har downs syndrom och jag upplever att det konstigaste kommentarerna/sättet hon bemöts kommer från sambons föräldrar. De behandlar henne som en bebis, de gav henne bland annat en bebisleksak när hon fyllde 4. Tidigare, innan sambon sa åt dem, gjorde de mest ljud (som man gör med en lite bebis) till henne istället för att prata. Kommer med kommentarer som ”Har hon inte slutat med blöja än?”, ”Har hon inte lärt sig gå än” och då pratar vi ändå dagligen med dem och träffar dem ofta då de borde veta vad hon kan.

Lämna en kommentar