Denna längtan till huset


Häromdagen var det ett byggmöte jag gärna hade varit på. För nu är nästan alla fönster på plats, våra svarta spröjsfönster. Förutom att det designmässig är precis sånt Gustav och jag har dregglat efter lite danskt stuk, så är det också genom dessa fönster man ska få se barnen leka på tomten. Eller ännu bättre, jag ska leka med dem där ute.

Jag längtar så att jag smäller av och det verkar som att tidsplanen faktiskt håller. Vi kommer att få flytta in i maj. Jag har redan sett till så att dessa fönster har gardiner den 2/5, sängarna kommer samma dag och heltäckningsmattorna läggs den 27/4. Dörrarna kommer idag.

Jag har inte bott eller skapat minnen i detta hus än, men jag är redan nyförälskad. Jag tycker det avlånga fönstret till vårt badrum är så fint.

Jag längtar till terassen och vår lilla sovrumsbalkong får nya räcken som matchar huset, det kommer bli så fint. Jag som inte har ett endaste grönt finger skulle vilja ha något grönt växande runt detta fönster. Jag måste fråga Micke på Flower Garden.

I huset har stommar och en del golv börjat läggas. Här är vårt sovrumsfönster mellan garderoberna. Vi har fått fel handtag, kromfärgade istället för svarta. Men det ska gå att ordna.

Jag längtar tills Decoform sätter på de duvblå luckorna här! Längtar massor!

Nu kan de kakla färdigt badrummet när fönstret sitter på plats och då kan äntligen badkar och allt det andra monteras.

Det kommer hända en hel del tills vi är tillbaka i Sverige. Jag är så glad och tacksam. Jag kommer bli en riktig hemmaråtta i Älvsjö!

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Denna längtan till huset”


 1. Jenny skriver:

  Ps. Finns det något bättre sätt att länga sånt man tänker att 3skablinoll vill veta om? Tänker att jag inte vill skicka sånt här på din blogg och ”förstöra” din semester.. Kram

 2. Zara skriver:

  Hur ser du på socialstyrelsens infoblad och dess retorik kring att informera om att barnäktenskap är förbjudet i Sverige? Är lite chockad över hur få influensers/bloggare som ryter ifrån gällande denna skandal?

  • Johanna skriver:

   Har du läst broschyren? Har lite svårt att förstå varför alla är så upprörda.

   • Zara skriver:

    @Johanna. Givetvis har jag läst. Det lät som om man informerade om ”skolvalet inför hösten”, ett enklare ämne med gulliga bilder. Blev chockad av man inte på ett kraftfullare sätt informerade om hur oacceptabelt Sverige ser på barnäktenskap och pedofili. En tydligare eskalering helt enkelt. Detta är ett ämne som gör en iskall inombords och fylld med ångest (tänk dig då dem som lever ofrivilligt i detta och tvingas förlora sin oskuld till någon som inte är självvald). Det är ett hån då att ge ut en broschyr likt detta. Kvinnor och barns rättigheter väcker förhoppningsvis starka känslor, det får inte bli ett normaliserande att ett eller annat barn är bortgift mot sin vilja. Ett enda barn är ett barn på tok FÖR mycket.

 3. Sophie skriver:

  Wow! Tänk att andra fönster kan ge en fasad en helt annan känsla, nästan en helt annan själ! Det ska jag komma ihåg nästa gång jag tittar på ett hus som känns helt fel vid första anblicken.

 4. Linn skriver:

  Alltså WOW!!! Så himla fint! Och vilken annan känsla det blir på huset med de nya fönsterna. Åh???

 5. Xx skriver:

  Hej
  Jag förstår att hela er inredning av huset är sponsrat, men jag ser inte att du nämner det: i samarbete med .

 6. Loppan skriver:

  Välj en klätter jasmin, doften är fantastisk

 7. Tina skriver:

  Det blir helt amazing! Vad har ni valt för mått på det vita kaklet i badrummen? 10×20? Vi håller på att bygga nytt och längtar ihjäl oss tills i januari när det är klart. Men väntan blir lättare när en får följa er fantastiska renovering ?

 8. Ingela skriver:

  Wow vilka snygga fönster!

Lämna en kommentar