Uppvärmd pool? Hell yes!


Allt är bra. 26 grader var visade temperaturen i solen men vattnet är alldeles för kallt för fem badkrukor. Så vi tar en bilutflykt till Mar de pulpi. Uppvärmda pooler, gym, träningsanläggningar. Perfekt för oss!

Gustav och jag är så peppade, barnen också. Ser ni Evelybs strumpa på brädet. Sötnöt. Vi bad förresten om en bakåtvänd bilbarnstol till henne men de säger att Evelyn är för stor för det… Olika regler i olika länder verkar det som.

Lillbubbis och storbubben är också taggade. Att få bada i en pool i Mars. Lyx!

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Uppvärmd pool? Hell yes!”


 1. Irina skriver:

  Hej, såg att en massa bilder på din privata (?)Facebook är offentliga,barnen syns.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Är det sant?! Jag hatar facebook ska fan radera skiten nu

   • Hmm skriver:

    Räcker inte med att du raderar. Du borde ansöka om att ta bort helt.

    • Elaine+Eksvärd skriver:

     Jag fick hjälp av Cam cam, nu är det borta!

    • Hmm skriver:

     …”Nu ska ditt konto vara inaktiverat men detta tar tyvärr inte bort all din information som du har hos facebook utan de kommer att behålla en kopia så att du lätt kan återaktivera ditt konto om/när du skulle ångra dig. För att permanent inaktivera ditt konto krävs det tyvärr lite extra jobb.

     För att permanent ta bort ditt konto måste du begära detta från facebook och detta gör du enklast genom att klicka här. På sidan kommer det först en liten varningstext och längre ner hittar du knappen ”Avsluta mitt konto”. Klickar du på knapen kommer din begäran att permanent ta bort ditt facebook kontot att skickas till kundtjänst.

     Observera att även om informationen tas bort från facebook kan länkar från ex. google, bing, Yahoo fortfarande finnas kvar och det kan ibland ta månader inna”

     http://gratisutbildning.se/sa-avslutar-och-inaktiverar-du-ditt-facebook-konto/

 2. Ewa skriver:

  Helt off topic, jag vet. Men: https://www.expressen.se/nyheter/kritikstorm-mot-broschyr-om-att-vara-gift-med-barn/
  Socialstyrelsen och Migrationsverket??? Jag hoppas att Du kommer att skrika högt och använda Din möjlighet att påverka.

 3. J | Noees, Amandus och Elviras studietokiga mamma skriver:

  Utan att vara hundra tror jag inte det enbart har med lagstiftning att göra (iaf utomlands) utan kanske framför allt utbildning. Vi är nog väldigt ensamma som land att använda bilbarnstol där de sitter bakåt just i äldre ålder för att det finns fall som visat att allt annat vore galenskap. Det är just nacken och huvudet man skyddar och att sitta framåt ger faktiskt inget skydd alls så jag skulle hävda att man enbart inger en falsk trygghet. Möjligtvis skyddar det lite på sidorna för att man har en omslutande stol runt barnet men det är ju knappast sidorna på barnet som utsätts för störst kraft och livshotande skador vid krock. När vi varit hos sambons familj i Bulgarien och försökt hitta bilbarnstolar har de bara tittat på oss storögt när vi frågat om stol bakåt. Det finns inte ens och de allra flesta har barnen i knäet och inte i stol alls. Har man en framåt anses man bra ordentlig. Bulgarien har förvisso en del att ta igen som land inom EU men jag tror inte det är unikt på något vis utan snarare standard utomlands – har du (framåtvänd) bilbarnstol så är det gott nog fastän allt visar annat. Tyvärr.

  • Elin skriver:

   Hur är det om bilen blir påkörd bakifrån då?

   • J+|+Noees,+Amandus+och+Elviras+studietokiga+mamma skriver:

    Jag minns inte när i barnets utveckling som huvudets proportioner ändras och det är mindre än överkroppen men anledningen till att de är rätt så känsliga en bra stund upp i åldern är just för att huvudet är så tungt att även om de verkar klara en krock okej så gör de invärtes inte det. Nacke och axlar fixar inte kraften som blir och utan att vara helt hundra så tror jag att påkörning bakom är snäppet värre om man sitter och tittar framåt just för att inga passagerare är beredda på krocken/påkörningen. De flesta vuxna brukar ju få whiplash-skador när de blir påkörda bakifrån så för barn , trots framåtvänd stol, är det inte mkt bättre utan lika illa. Är rätt säker på att om man googlar transportstyrelsen eller råd och rön eller nåt och nackskador vid bilolycka så kan man få upp en hel del. Vet att vi fick broschyr hemskickad i brevlådan en gång och det är inga roliga saker att läsa. Likadant om barn under 140cm sitter utan kudde, de kan få nackskador också eftersom bältet brukar ligga för nära halsen och för långt över bröstkorgen. Som sagt, krafterna när man slungas påverkar mer än vad man tror. Oftast brukar personer i olyckor ha långa blåmärken där bältena varit just pga hur starkt motstånd det blir när man slungas fram. Jag har aldrig brytt mig spec om säkerhet tidigare men just när det gäller barn och bil så är det så fruktansvärt hemskt om man förlorar nån eller de skadas allvarligt pga slarv liksom. Hemska tanke.

 4. R skriver:

  Vi fick höra att det är olagligt att ha bilbarnstol i framsätet när vi hyrde bil i Spanien. Men det kanske inte stämmer.

 5. Therese skriver:

  Ang. bilstolar är det bara i Sverige (kanske Norden) som det används bakåtvända stolar. I andra länder går man vad jag vet från babyskydd till framåtvänd direkt. Fullständigt vansinne, men att ha barnen vända mot sig i bärsele och barnvagn är väl också något av en icke-debatt i många länder? Det görs väl mest här? Inte riktigt samma säkerhetsmiss iofs, men små bebisar ska ju absolut inte vändas utåt i sele tex. Har aldrig förstått det.

Lämna en kommentar