När man menar väl men det blir så fel


En liten gullig text med ”nämen vaddå” texten.

Välkommen till Sverige all världens pedofiler. Vem ligger bakom beställningen? Jo före detta barnministern Åsa Regnér.

Ni kanske tror att jag ska såga henne vid fotknölarna, men det här är bara ett symptom på hela Sverige. Ni säger oj nu. Vad sägs om att en fildelare får högre straff än en våldtäktsman. Skattefiffel lika illa som en som våldtar spädbarn. Här försökte i alla fall migrationsverket att hantera ett problem som inte har hanterats. De försökte i alla fall. Här är lite hjälp på traven om ni vill uppdatera broschyren.

Barnen omhändertas såklart och får ett bättre liv i det nya Sverige som skyddar barnen.

Jag tycker vi ska utvisa pedofiler, rasister och våldtäktsmän direkt. Jag har sett så mycket rasism mot till exempel kurder i frågan om det som sker i Turkiet. Och jag tänker hur kunde vi importera rasism till Sverige? Klart det finns rasism här min vi har inte råd med att få in ännu mer. En broschyr om det borde finnas på migrationsverket och om jämställdhet, homofobi och listan fortsätter. Majoriteten av de som kommer är självfallet varken peddos, våldtäktsmän eller rasister MEN det ska vara tydligt att de inte får stanna.

Åsa hur har du det på ditt nya fina jobb i New York förresten? Några kommentarer som din efterföljare bemödat sig att ge?

Bloggvännerna har ordet

47 svar till “När man menar väl men det blir så fel”


 1. Hmm skriver:

  Det här med Kurderna är ett så sorligt och mörk kapitel. I över 100år, snart 200, har de förföljts och systematiskt utrotats. Men inte förrän nu börjar deras historia lyftas fram. Visste ni att det var kurderna som stod som exempel för hitler till hur han skulle tänka ang folkmord och ”sanera” folkslagen?

  Sverige borde skämmas då de fegt inte gick med på att benämna det som skett som ett folkmord.

  • Hmm skriver:

   Jag får rätta mig själv. Det var folkmordet på armenierna som stod modell för hitler och som inte erkänns av Sverige. Kurderna var med där och begick själva övergrepp men föll sedan för egen baneman.

   • Meryem skriver:

    @Hmm: Sveriges riksdag beslutade 2010 att erkänna massakrerna som ett folkmord, men regeringen – varken den dåvarande borgerliga eller den nuvarande rödgröna – har fattat det officiella beslut som krävs för ett erkännande.

    Detta är mycket sorgligt och kan lite grann kännas som att de vill hålla god fot med Turkiet. Turkiets president har nämligen gått hårt mot de länder som har erkänt det som folkmord och kritiken var även hård mot Sverige förra året när SVT valde att sända ett dokumentär om folkmordet.

 2. STN skriver:

  Behöver vi en broshyr? Vad står det i lagen? Skriv lagen på enkel svenska och banka det i huvudet på alla…ingen preskriptionstid för bråttet mm
  En tjej i min klass gifte sig när vi gick i nian. Hon åkte till hemlandet och gifte sig. Sen efter nian (ingen skolplikt länge) bodde hon med sin man i hemlandet och kom tillbaka när hon fyllt 18…Med då sin man och ett barn. Och var är myndigheterna och vad kan de göra?

  • Cilla skriver:

   Jag var övertygad om att ogiltiga äktenskap annullerades när man fått uppehållstillstånd men så är det inte. Om man gift sig med ett barn i ett land där detta är lagligt så fortsätter man vara gift i Sverige. Helt vansinnigt tycker jag. Hör gärna något vettigt argument för detta för jag undrar om det finns. Men tydligen är en lagändring på väg, januari 2019 ser det ut som. Det tog tid att få fram den må jag säga.

   • wigwag skriver:

    Giltigt skäl till att inte annullera ett äktenskap? För att det i Sverige inte är olagligt vara gift med en minderårig.

    • Cilla skriver:

     Det är förbjudet att gifta sig, men inte komma hit som gift och få fortsätta vara det. Det var väl det jag skrev? Jag menade givetvis en vettig anledning till att inte införa en lagändring, så att det inte längre är lagligt att fortsätta vara gift med ett barn. Är det tydligare? Måste vara jobbigt att gå runt och idiotförklara folk hela tiden.

 3. Sofie skriver:

  Syftet var väl menat men det blev väldigt fel. Dock tänker jag på en sak. Hur stor är sannolikheten att dessa förövare och offer läser broschyren? Som om inte dom vet att det är olagligt. En broschyr hjälper inte. Däremot hjälper det att ha stränga straff. Jag brukar hålla med dig om det mesta Elaine men här tycker jag du går för långt, du föder mer rasism. Vad ska man göra med alla etniska svenska pedofiler och rasister då? Var ska de utvisas?

  • Elaine+Eksvärd skriver:

   De ska vi hantera! Men att vi har lagar och system som lockar hit pedofiler har vi inte råd med.

   • Carolina skriver:

    Vilken lagstiftning menar du ”lockar hit” pedofiler? Barnäktenskap är ett straffbart brott även i Sverige och vi som jobbar på migrationsverket har anmälningsplikt när barn söker asyl och har ingått äktenskap. Du tycker inte att de personer detta berör har rätt att ta del av den informationen?

    • Ann skriver:

     Vi godkänner barnäktenskap som begåtts i andra länder om de invandrar till Sverige. Det är att locka hit pedofiler. 132 gifta barn kom till Sverige och 3 av dem var pojkar. Det betyder att alla de övriga flickorna under 18 år var gifta med vuxna män.

     • Carolina skriver:

      Nej, det är inte att ”locka hit pedofiler”. Du får nog titta lite djupare in i faktan, ja den överhängande majoriteten är flickor 16-17 år gamla. hur gamla är de män de är gifta med? det verkar du inte ha koll på så jag kan tala om för dig att de är 18-25. Känns fortfarande lika illa? Dessutom har även pojkarna/männen i majoriteten av fallen tvingats in i äktenskapet mot deras vilja och således också utsatts för ett brott.

  • K skriver:

   Föder inte mer rasism, vi behöver inte importera mer!

  • ErikaJ skriver:

   Man kan ju inte utvisa svenskar från Sverige haha. Däremot om Thailand skulle skicka hem svenskarna därifrån är en annan sak.

   • Elaine+Eksvärd skriver:

    Jag syftade inte på svenska pedofiler, de ska Sverige ta hand om. Dömda sådana borde få reseförbud för att andra länder inte ska drabbas.

 4. Carolina skriver:

  Jag jobbar på migrationsverket och får säga att jag blir smått bestört över okunskapen i denna text. En överhängande majoritet av de personer broschyren vänder sig till är förhållanden där flickan är 16-17 och mannen 18-25, tycker det blir lite missvisande när man lägger upp det på ett sätt som insinuerar att det gäller små barn gifta med gamla gubbar, vilket det i realiteten ytterst sällan är. Dessutom utvisas människor inte på basis av om de är ”bra” eller ”dåliga” personer utan på basis av om de har skyddsbehov eller inte. Även en 18åring gift med en 17åring kan riskera att dödas/torteras/på annan grund ha ett skyddsbehov och har således rätt till uppehållstillstånd i Sverige. Även personer som begått sexualbrott kan vara skyddsbehövande. Migrationsverkets jobb är inte att utvisa ”dåliga” människor och helt ärligt tror jag inte att det är den typen av lagstiftning du skulle vilja ha, det skulle bli en mycket orättssäker asylprövning om lagstiftningen medgav att tjänstemän ska bedöma vem som är ”god nog” att slippa utvisning.

  • Hmm skriver:

   Så du menar att migrationsverket inte har makt att låta bli att släppa in de som utför brott enligt svensk lagstiftning?

   Och jo jag skulle nog gärna se att ett krav att få bli svensk medborgare är att de anser att majoriteten av våra lagar är riktiga och bra samt värderingar de är villiga stt följa.

   Jag avskyr USA i mångt och mycket men den saken har de fått rätt för sig ang.

   • Carolina skriver:

    Om du tror att vi har det får du nog utbilda dig i ämnet. Det är polismyndigheten som utreder och beivrar brott, inte migrationsverket. Och nej, vi har inte den ”makten”. Har man ett skyddsbehov får man stanna i Sverige, oavsett om man begått brott i utlandet eller här. Däremot kan man få fängelsestraff här för brott som begåtts i utlandet. Det betyder inte att man utvisas.

    • Hmm skriver:

     Jag trodde inget, jag frågade.

     Men om ni inte samarbetar med polisen eller själva har befogenheter att kontrollera vem som kommer hit så tycker jag ert uppdrag suger och förklarar mycket om vad som händer och sker.

     Så jävla slappt.

     • Carolina skriver:

      Självklart har vi befogenhet att kontrollera om någon begår ett brott i Sverige men självklart kan vi inte kontrollera om någon begått ett brott utomlands, så tillvida personen inte är efterlyst internationellt eller om hen själv berättar att ett brott begåtts. På vilket sätt tror du att vi, eller polisen, skulle kunna kontrollera det? Finns inga internationella databaser över samtliga brott som begås i världen. Om någon söker asyl och säger att de är gifta och den ena eller båda är ett barn anmäls det dock givetvis och då är det upp till polis och socialtjänst att ingripa. Inte migrationsverket.

    • Cilla skriver:

     hmm menar väl inte att Migrationsverket ska utreda brott utan kolla upp om personer är dömda när de söker asyl. Vad är orimligt med det? Det känns ju inte som ett jobb för polisen.

  • Ann skriver:

   Lagen i Sverige säger att barnäktenskap är förbjudna. Det spelar alltså ingen roll ålderskillnaden. Är en av parterna under 18 år är det alltså olagligt. PUNKT.

  • Hmm skriver:

   ”Även personer som begått sexualbrott kan vara skyddsbehövande…”

   Det där…?Det skiter jag faktiskt i. Det är inte vårt ansvar att skydda brottslingar som kan förvänta sig straff i sina hemländer. Alltså hur tänker du ens nu!? Ta Rumäniens förre diktator, skulle vi gett honom asyl för att han hotades att ställas inför rätta för hans folkbrott?

   Om det är ett land du vill ha dit alla är välkomna oavsett vad de gjort vilka brott sim helst om deras liv är i fara, ja då kan vi skänka dig en kobbe i skärgården som du kan få bedriva på det viset.

   Hoppas du kommer trivas och lycka till!

   • NEJ! skriver:

    Ett brott relaterat till sexualitet i ett annat land kan vara att en kvinna anklagas för utomäktenskaplig sexuell relation. Så var fallet med en kvinna som anmälde att hon blivit våldtagen.

    Svårt att skilja på brott mot äktenskapslagstiftning och sexualbrott lite varstans i världen… På olika sätt.

    • Hmm skriver:

     NEJ

     Självfallet så ska man kontrollera om brottet de är dömda för skulle vara ett brott i Svergie också. Om det inte är det så finns inga problem tycker jag.

   • ninadahmberg@hotmail.com skriver:

    +1

   • Carolina skriver:

    Vad du anser är inte relevant när lagstiftningen tillämpas dock..

    • Hmm skriver:

     Har du läst en miggas berättelser? Jag tror du är en från en av hennes redogörelser.

     • Carolina skriver:

      Ja, har läst dem och nej, har inte medverkat till någonting som publicerats där. Vet dock mycket väl hur verkligheten ser ut eftersom jag jobbat med asylprövning i snart åtta års tid.

    • Anna skriver:

     Caroline, jag tycker det låter fullt rimligt som du beskriver att migrationsverket bedömer skyddsbehovet medan poliser utreder brottsmisstanke??

     Möjligheten för polisen att lagföra och påföljd vid lagföring, det är där vi ska lägga vårt fokus.

   • Carolina skriver:

    Nu är ju Rumänien ett land där man inte riskerar tortyr i fängelset så han skulle aldrig kunna få asyl med anledning av de brott som begåtts, vilket han heller inte fick då han saknade skyddsbehov. Så det är ju inte relevant här? Majoriteten av asylsökande kommer dock inte från länder i Europa.

    Hade han däremot begått folkmord/folkrättsbrott i ett land där rättegången mot honom hade renderat i dödsstraff ja, då hade han fått stanna i Sverige. Han hade också fått tjäna av straffet i svenskt fängelse istället.

    • Hmm skriver:

     Jag vet. Och det är fel. Det birde ändras på. Vi pratade åsikter om hur vi vill ha det inte hur landet ligger. Min är, ta konsekvenserna där du begått dem.

     Sedan har du fel ang Rumänien.

 5. Vamos dizer que você tem 7 doces em um pacote. https://theaantoblog.tumblr.com/

 6. Elin skriver:

  Fast hur mycket kommer vi kunna påverka om vi utvisar omgående? Många av de som är gifta med barn kommer från länder som har en lag, kultur och tradition där det är ok. Även vanligt att föräldrar valt ut just ett barn till deras söner. ABSOLUT INTE acceptabelt eller ok för det. Men istället för att de åker tillbaka och gifter sig med ett nytt barn så bör vi väl åtminstone försöka få dem att förstå och se annorlunda på saken. Tycker aldrig att vi ska acceptera äktenskapet för det. ALLTID BLANKT NEJ till barnäktenskap. Men i första hand bör vi väl jobba mot förändring?

  De som inte förändrar och förstår det självklara, att vara gift med ett barn INTE ÄR OK – bör självklart utvisas!!

 7. Emjo skriver:

  Om du undrar om Lena Hallengren sagt något, så ja det har hon och för att vara minister ganska skarpa ordalag.

 8. Karin skriver:

  Det finns en märklig sak till med den där broschyren.
  Den är skriven på svenska… jag undrar varför, majoriteten
  av de som är gifta med barn kan väl inte svenska?

  • Lena skriver:

   Broschyren finns säkert på olika språk. Tämligen obegripligt om media hade presenterat på arabiska för oss svensktalande.

 9. Loppan skriver:

  Om barnen skall tas om hand, öppnar man en ny kanal för människosmugglare. Bättre att säga det är förbjudet i Sverige o ni blir direkt tillbaka skickade till ert hemland, familj alt första land de flytt till.

 10. Marlene skriver:

  Bra debatt om detta ämne på nyhetsmorgon idag.

 11. wigwag skriver:

  Vuxna gifta med barn som har giltiga skyddsskäl ska naturligtvis få asyl i Sverige. Barnet i ett sådant äktenskap har dock en massa rättigheter i Sverige som barn tex utbildning. Riktad information till denna grupp om dessa rättigheter är väl bara nåt bra tänker jag. Sen dömer vi folk som begår brott i Sverige. Svenskar som begått brott utomlands döms i det land brottet begåtts i. I detta fall har inget brott begåtts varken här eller utomlands. Men om den vuxne gör samma här som hen redan gjjort, gifter sig med ett barn, så är det ett brott i det här landet. Bra att det informeras särskilt om det.

 12. Marie skriver:

  Det är så sjukt. Fy fan. Jobbar inom rättsväsendet och man blir så jäkla förbannad över de klena straffen som dessa hemska ”människor” får för de avskyvärda handlingar de begår mot barn. För fan Sverige. När ska vi börja stå upp för våra barn!? Alla människor för den delen givetvis. Men mest barn eftersom de inte hunnit skaffa sig livserfarenhet nog att förstå vilka äcklen man ska akta sig för.

 13. Malin skriver:

  Är det någon som tagit del av innehållet i broschyren? Elaine, har du läst den?

  • wigwag skriver:

   ”SKANDAL”-broschyren var informativ om vad som gäller i Sverige på ett ickeskskammande sätt. Den massiva osakliga kritiken mot den är den verkliga skandalen. För ingenstans står det typ ”Du är pedofil och ska i fängelse”. Det är vad som inte står som upprör hela det politiskt korrekta nyfascistiska Sverige. Man skäms tamefan. Och det här vet jag utan att själv ha läst den. För man är ju inte dum i huvet. Räcker med att ha hört de mer initierade kritikerna samt debatten i TV4as morgonsoffa. Politiker på högsta nivå är djupt indignerade och har krävt den ska dras in. Och så blev det. Med såna politiker kan det bara gå käpphäst åthelvete med det här landet. Jävla lismande röstfiskande fascister hela bunten. Visa då förfan någon formulering som berättigar den här skitstormen. Näähäjdå. Det behövs tydligen inte. Sverige som land äcklar mig mer och mer för var dag som går. Tack för du fanns och ställde frågan alla borde ställa sig.

 14. J skriver:

  Först och främst vill jag understryka att barnäktenskap inte är något som ska godtas, oavsett ålderskillnad mellan parterna.

  Men jag tycker hela det här ”drevet” mot socailstyrelsen är lite otäckt. De har haft en mycket delikat uppgift i att sätta samman materialet. En svår balansgång att vara tydlig och informativ och samtidigt klara sig från att få materialet stämplat som ”rasistiskt”. Inte för mesigt för att som nu tolkas som att barnäktenskap är något man tar lite lätt på här i Sverige.

  Det verkar ändå som att Carolin här i kommentarerna vet lite vad hon pratar om och också kan ge en nyanserad bild av innehållet i broschyren. Tråkigt att inte människor med mer inblick fått utrymme i media samtidigt som alla inblandade upphovsmakare och politiker lagt sig platt för fen arga massan och dragit tillbaka materialet. Det ger en ganska skev bild av det som verkligen hänt… Och den högljuda arga men ganska oinsatta ”mobben” på sociala medier får på något märkligt och lite otäckt sätt en otrolig makt.

  Så… finns det någon som kan redogöra lite mer sakligt om vad som står där i med länk el dyl så att en annan kan få en chans att bilda sig en ordentlig uppfattning?

Lämna en kommentar