London för en femåring


Jag hämtade ut våra pass idag. Imorgon drar vi till England men måste helt tänka om. Tips på saker att göra i London som en 5-åring tycker är kul. Ställen att äta, leka och hänga på?

Jag ser så fram emot detta, ett minne för livet.

STOCKHOLM SWEDEN 15-10-22 Pre-opening av nya Andys Lekland i Bromma
Bilden Elaine Eksvärd med Matheo Eksvärd
Foto ©Eero Hannukainen EEROBILD AB
All Over Press

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “London för en femåring”


 1. Maria skriver:

  Jag gick till ett museum i form av en båt, hms Belfast. Centralt och bra. Mycket uppskattat av femåring. Dock fick jag kämpa med ettåringen.inte lätt att ha koll på en springandes femåring ute på vattnet i branta trappor med en ettåring i famnen. Men det gick, och han hade så kul.

  https://www.iwm.org.uk/visits/hms-belfast

 2. Lena skriver:

  Gå till London zoo, där har ni kul enhel dag, bra barnanpassad restaurang på området också.
  Roliga museum för 5-åring: National history med jättehäftig T-Rex, science museum med roligt lekrum i källaren o shower.
  Transport museum. I Hyde park finns princess dianas memorial playground som är enorm med ett stort piratskepp att klättra i. De flesta restauranger är mycket bättre barnanpassade än i Sverige, med färgläggningsbilder o kritor o trevligt bemötande. Carluccios är en bra kedja för familjer.
  Ha så kul!

 3. Sanna skriver:

  Hänga i Hyde Park och vid Trafalgar square funkar toppen med kids. Rainforest café vid Picadilly är kul och som ovan så är de flesta restaurangerna barnvänliga och har barnmenyer och pyssel för kidsen.

 4. F skriver:

  Ät på rainforest café, kul för små barn. Och sen såklart London aquarium. Klockrent!

  • Maria skriver:

   Mitt tips. Hoppa över rainforest café. Dyrt, kallt, slitet, bullrigt och håglös servering. Sonen blev dessutom (troligen därifrån iaf) matförgiftad när vi var där nu i söndags. Gå till valfri pub istället – och spendera lite extra tid på Hamleys – så blir alla nöjda.

 5. Martina skriver:

  Diana Princess of Wales memorial playground är helt fantastisk. Massa olika lekmöjligheter, bl a ett stort skepp. Ligger i nordvästra hörnet av Kensington Gardens/Hyde Park, mot Bayswater. På andra sidan Bayswater road ligger en mycket trevlig italiensk restaurang, Zizzi, som passar utmärkt att gå till med barn.

 6. Johanna skriver:

  Mina barn har varit i London med morföräldrarna varsin gång (när barnen varit knappt 6 år). De gillade bland annat:
  * Parkerna överlag och särskilt Prinsessan Dianas lekplats
  * Naturhistoriska – där var dinosaurierna och ”jordbävningsrummet” mest poppis
  * London Eye – roligt men samtidigt lite långtråkigt var omdömet 🙂
  * Åka på ovanvåningen av en dubbeldäckare var en höjdare bara det

 7. Amanda skriver:

  https://www.rmg.co.uk/cutty-sark/families min 5 åring älskade att leka och upptäcka saker på Cutty Sark .
  Håller med om att princess Dianas lekplats var toppen men kan vara för mycket folk när det är helg så gå dit på en vardag om det är möjligt. Science museum var också bra.

 8. Lina skriver:

  Var i London med min son förra året, då 7 år. Hans favoriter var att åka dubbeldäckare och London Eye.
  Vi käkade lunch en dag på http://www.hipchips.com/ De serverar bara chips och dipp, både salta och söta. Rena drömmen för honom, men om jag gick dit igen skulle jag satsa på att ta det som mellanmål istället. 😉

 9. Helene skriver:

  Design museum så coolt

 10. Jennifer skriver:

  Sitta längst framn högst upp i en dubbeldäckarbuss och HAMLEYS leksaks-mecka!!! Det var drömmen att springa runt där när jag var liten, flera våningar med leksaker och mycket som man får testa 🙂

Lämna en kommentar