Det här med att vara snäll


Jag har läst fler kommentarer kring Massi Fritz och hur hon påstås behandla sina anställda. Jag är tyvärr inte förvånad när det gäller advokatbranschen. Jag blir så glad när jurister skriver att det behövs en sanering i branschen. En sanering av härskartekniker och skitstövlar. Men om journalistkåren vill sänka Fritz på premisser som många chefer i samma bransch sysslar med så blir det lite märkligt.då borde man inte bara tjuvkika genom locket och dra ut en kvinna. Lyft på hela locket.

Jag tror att det är många chefer som darrar nu. Jag tycker det är bra. Jag avskyr skenheliga typer som fjäskar och är trevliga mot folk som de kan använda för sina karriär, men är otrevliga mot resten. Det finns massor av sådana därute oavsett bransch eller kändisskap. Har ni träffat några?

”Du får inte träffa den riktiga personen, mot dig är hon trevlig för du är känd” förklarade en person för mig om en påstådd skitstövel. Men så såg jag hur otrevlig personen var mot servitören och insåg att jag personligen kan inte alltid bedöma folk på hur de är mot mig utan mot andra. Det är så jag brukar bedöma folk, genom att se hur det är mot folk i största allmänhet.

Hur bedömer ni folk?

Bloggvännerna har ordet

16 svar till “Det här med att vara snäll”


 1. K skriver:

  Fast vad är fel med att börja rensa någonstans? Är det bättre att inte göra något alls menar du?

  • Sofie skriver:

   Håller fullständigt med! Varför ska hon skyddas just för att hon är kvinna? Det är väl felaktigt oavsett kön?! Skärpning!

   • Elaine Eksvärd skriver:

    Vem har sagt något om att skyddas just för att hon är kvinna??

   • Ewa skriver:

    En chef som kör härskartekniker är en dålig chef, oberoende om det är en man eller en kvinna. Oempatiska bulldozers skall absolut granskas, lägg ner man/kvinna, det är en person som betett sig maktfullkomligt! Inga ursäkter, jo, alla skall granskas, en man hade också blivit föremål för granskning.

 2. Keywords – these are the keywords which GSA SER will utilize in order to scratch target URLs
  from the picked internet search engine (you select these in the
  Options” tab).

 3. Lashawn skriver:

  As you can see, you have a general checkbox – Submit backlink URLs to blog site search
  engines”, which if ticked, will write all verified backlinks to the selected blog online search engine from the list you see below the checkbox.

 4. F skriver:

  Jag var en av dem som skrev om en sanering i branschen, min bransch, och jag håller helt med dig i det du skriver. Jag vill dock lyfta fram en viktig faktor med EMF: det är inte bara behandlingen av hennes anställda som är problemet, utan även det faktum att hon behandlar och hanterar firmans klienter (som ju nästan uteslutande är utsatta kvinnor) på ett sätt som går så rakt emot det hon officiellt står för. I vissa fall är hennes agerande gentemot klienter rent lagstridigt. För mig är det det värsta i hela den här historien, eftersom redan utsatta kvinnor än en gång hamnar i kläm och utnyttjas.

 5. Nino skriver:

  Du är så klok, Elaine! Ser fram emot att lyssna på dig i Södertälje den 7 mars?

 6. Uno skriver:

  Just det här fallet handlar just om granskning av EFM Advokatbyrå. Inte om branschen som sådan.

  Så hur EFM inte skulle kunna vara inblandad är, för mig en gåta?

  Hon granskas inte för att hon är kvinna. Utan för att hon misskött sig och sina anställda.

  Jag har genom mitt jobb en hel del kontakt med advokater i STHLM och GBG och har bara stött på engagerade och kunniga Advokater. Att det skulle vara en bransch med större problem än andra branscher håller jag inte alls med om.

  Tycker ditt uttalande är lika ogenomtänkt som när du anklagade tingsrätter mfl för att bestå av ett antal pedofiler.

 7. Uno skriver:

  För övrigt är det väl inte en norm att man ska varken bedöma eller döma andra människor.

  Man möter människor dagligen. Vissa gillar man och vissa gör inga avtryck. Vem är du/jag att döma eller tro att vi sitter inne med svar på vilka andra människor är eller vilket bagage de bär?

 8. Anna i stugan skriver:

  Jag jobbar också i en bransch där det finns ”kändisar” och känner definitivt igen r*vslickeriet – att man är trevlig mot dem som man kan få något ut av. Nu är jag inte en del av eliten i min bransch, eller iaf inte i en sån position som man kan få fördelar av att vara god vän med, så jag utgår från att folk visar sin riktiga sida för mig :-). Men när jag i svaga stunder funderar på att byta bransch, då handlar det nästan alltid om att jag blivit trött på att vissa får lov att bete sig hur som helst bara för att de är ett stort namn. Det är verkligen så anti allt vad jag står för.

 9. Helen skriver:

  Jag tycker i detta fallet att det är en försvårande omständighet att EFM utger sig för att stå på utsatta kvinnors sida och kämpa för dem när hon i verkligheten utnyttjar dem till att ta för mycket betalt satt att utge sig för att personligen involvera sig i deras fall när det i verkligheten är någon annan på byrån som gör det. Dåliga chefer finns det gott om men att visa upp att man har ett engagemang för en utsatt grupp och sedan utnyttja denna grupp för att salta räkningar, det gör mig besviken. Hon bkir ju ytterligare en i raden sim utnyttjar dessa kvinnor. Hon ska självklart ha betalt för jobbet men att ljuga om tid man lagt ned är inte ok.

 10. M skriver:

  Jag tycker att du skriver så bra Elaine om detta, du är en av de få personer ”kändisar” som är naturlig och ärlig i det du säger och står för ger ett genuint intryck en eloge till dig för det.
  I ett demokratiskt fungerande samhälle ska allt kunna granskas, olika branscher, verksamheter. Det är självklart jätteviktigt, men hur ofta görs det (och på lika villkor män/kvinnor) som t.ex det ex. du tar upp om advokatbranschen, förvånande ändå i den branschen yrket där de som jobbar m detta är jurister mm. de om några borde ska känna till människors rättigheter, lagar och arbeta för rättvisa.
  Men i sammanhanget med fjäskande f egen vinning karriär, skenheliga människor, utnyttjande av kändisskap osv. det är så genomskinligt dåligt, men avslöjas förhoppningsvis också förr el.senare.
  Vi är nog många som avskyr skenheliga, otrevliga typer ganska lätt att genomskåda.
  En sak i sammanhanget m granskning av verksamhet osv. är Kungahuset som enl. info inte ens tillåter sig att granskas som andra verksamheter. Varför kan man fråga bl.a. republikanska föreningen har ifrågasatt och kritiserat detta, där om någonstans florerar det verkligen av fjäskande, inställsamhet osv. så mkt att man undrar ibland vad folk håller på med att de faktiskt inte eg vet vad de står bakom el hyllar m dagens Kfam som representerar ett odemokratiskt föråldrat system som inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle.
  Det är lite som att folk verkar tro att de kan dra nytta av att ”hylla” ge likes/gilla i sociala medier osv. till denna Kfam (och ingifta) bara för att de heter just ”kungafamiljen”, frågan är hur hade de ställt sig till samma personer om de hade haft ett helt annat vanligt yrke i samhället. Det säger nog sig självt så förutsägbart löjligt säkert inte ens hälften av alla dessa naiva sk beundrare.
  Men vad man ser i media inte bara vissa människor försöker dra nytta av fjäskande f Kfam kändisskap utan faktiskt vad värre är även Kfam utnyttjar detta för att få folkets gillande det ser man tydligt idag är en PR strategi i media.
  Tycker faktiskt att det borde ge en tankeställare till alla som är kritiska till andra verksamheter, yrken i samhället men som ändå är viktiga och nödvändiga, till skillnad mot det skattefinansierade kungahuset som inte är nödvändigt idag (Sverige har en politisk parlamentarisk regeringsform) hela deras verksamhet system är uppbyggd på att särbehandla, upphöja Kfam på olika sätt gentemot alla övriga människor i samhället landet. Så odemokratiskt, fjäskande och fel.
  .

 11. M skriver:

  För övrigt är det hemskt m folk som använder härskartekniker, översittartyper och otrevliga chefer. Det kan förstöra trivsel helt och arbetet för personalen de anställda och kan också leda till mobbing på arbetsplatsen.

Lämna en kommentar