Morsning


Tusan vad jag har sovit gott! Fyllt på familje och kompiskontot också. Nu är det dags för lite retorikträning på morgonkvisten. Lunch med min mentor Paul Ronge och sen ett möte med vår kriminolog Maria Dufva som skriver intressant om Bingo Rimérs bild på sin son här.

Vi behöver alla tänka till kring hur och varför vi exponerar våra barn. Jag var på väg att lägga ut en film på Matheo som dansade för Pascal, bara för mina privata vänner på FB. Men jag sansade mig och insåg att vem är jag att göra det?

Nu ska jag iväg!

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Morsning”


 1. Emma P skriver:

  Var ett tag sen jag gick in här men Elaine – alltid en kärleksinjektion!! Du är helt jävla fantastisk och ovärderlig i denna värld. Kom ihåg det. Kram!

 2. Tessa skriver:

  Hej Elaine!
  Läser din blogg då och då och tycker mestadels den är underhållande, ibland också tänkvärd. Tycker det du gör för barnen är fantastiskt, och också modigt. Många makthavare tycker men vågar inte Ta ställning. Menar inte att säga att du är en makthavare men tycker ändå att det du gör kräver mod.
  Men jag förstår inte detta uthängande av Bingo Rimer. Jag tycker han på instagram kan vara väldigt gränslös när barnen är inblandade. Men när du länkar till det M Dufva skriver så blir det i mitt tycke omvänd effekt, att även du exponerar hans son på ett inte ok sätt. Hoppas du kan tänka om i framtiden och låta eftertanke gå före känsla när det gäller barn som inte valt att vara offentliga. Mvh

  • Elaine+Eksvärd skriver:

   Hallå där, det var inte meningen att hänga ut Bingo Rimér. Utan lyfta upp en tänkvärd kommentar som Maria Dufva la upp. Jag tänker till själv där också. Jag tror Bingo är jättebra pappa, kan dock vara bra att veta att bilder som den på hans son inte alltid hamnar i bra händer.

 3. Karin skriver:

  Då vi har vänner utspridda i landet startade jag ett eget instagramkonto under graviditeten för just gravidsaker, sen blev det bebiskontot när bebisen kom. Jag kände när hon kom att jag inte ville ge ut ”hela” ansiktet så bilder tas eller beskärs så att inte hela ansiktet syns.
  I samma veva som vår dotter kom så kom det fram flera historier i tidningar om hur folk hittat sina egna bilder på sina egna barn i sammanhang där de inte postat dem, bland annat så var det en som hittade bilden på sitt barn i en reklambild för ett adoptionsföretag (ej svenskt). De här historierna väckte många tankar hos mig & ledde till ovannämnda beslut.
  Camilla Läckberg har också skrivit bra om hur hon & hennes barn hanterat det; genom att fråg när barnen börjar förstå. Så tänkte jag också göra när hon blir tillräckligt stor.

Lämna en kommentar