Tack för alla sofftips


Godmorgon gott folk. Vilken krispig vinterdag vi får här i Stockholm. Jag ska ta med Matheo ut och åka lite pulka med hans kompisar nu på förmiddagen. Men det är så kallt så det är all uteaktivitet jag pallar med denna dag tror jag.

Tack för alla sofftips. Många skriver om Mf Big men den har för många småkuddar för vår smak. Gustav och jag är allergiska mot plotter och saker som har många små delar som kan fara och flyga åt alla möjliga håll.

Högst två stora kuddar som ryggstöd sen kan två små prydnadskuddar sitta fint, men inte mer .

Gustav hälsar att bananpannkakorna smakar fint.

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Tack för alla sofftips”


 1. Carina skriver:

  Bolia Scandinavia serien är fantastiskt sköna och stilrena soffor utan massa kuddar. En stor fördel är att de har många olika klädslar att välja mellan.

 2. Sandra skriver:

  Tips är att köpa NoEgg, det är ett veganskt pulver som man kan ersätta ägg med i alla recept. Man kan tom göra ”äggröra” och ”omelett” med det. Min son är allergisk mot ägg så vi använder det flitigt här hemma ?
  Annars finns det många recept på mjölk- och äggfritt (eller där man kan ersätta mjölk med havremjölk) på allergimat.se
  Lycka till med din nya livsstil ❤

  • Hmm skriver:

   Jag ställer mig lika avvaktande mot helfabrikat eller halvfabrikat och något som ska efterlikna en annan produkt om den är med eller för kött som för allt inom veganism.

   Tex så innehåller no eggs Metylcellulosa (E461) vilket är ett syntetiskt framställt förtjockningsmedel och idag finns det forskning som INDIKETAR på, alltså inte 100% säkra, att förtjockningsmedel är en av orsaken till att fetma ökar inom befolkningen.

   Jag propagerar för att prata om att lägga till i sin kost inte ta bort, men jag gör undantag för konstgjorda produkter.

   Bättre att göra bananpankakor då. ?

   PS Metylcellulosa (E461) används ibland som läkemedel och är alltså inte giftigt och för en allergiker så kan det säkert kännas skönt att kunna få en tårta ibland. Men förtjockningsmedel finns i ett överflöd i vår mat idag och jag ställer mig klart frågande till om det är bra för oss.

   Hoppas ni har en solig söndag. ☀️

   • Carin skriver:

    Kanske är E461 (som i NoEgg används som bindningsmedel) en bov men att använda 1tsk NoEgg (1tsk pulver och 2 msk vatten = 1 ägg) för att göra att kunna baka osv. ibland för att man av någon anledning inte kan äta ägg skulle jag inte säga är ett stort problem.

    Själv tycker jag att NoEgg är fantastiskt då jag känner folk som är äggallergiker, som därmed kan göra sådant som många andra tar för självklart.

   • Sandra skriver:

    Är ärligt talat inte så insatt i alla E-ämnen men känner att vi redan äter så pass rent i övrigt (inga halvfabrikat osv, naturliga smakämnen osv) att jag inte tror att det är något problem ?
    Bakar gör vi väldigt sällan och i dom recept som det funkar utesluter vi bara ägg utan att ersätta. Men ibland är det skönt att slippa googla efter recept som inte kräver en kocks kunskap i köket och 3000 ingredienser och bara slänga ner 1 tsk pulver istället. En pannkaka utan banan kan ju också vara gott ibland ?

    Jag försöker tänka på vad mina barn äter, att det ska vara naturligt och rent. För mig är det alltid viktigt. Men det är också viktigt för mig att barnen får likadan mat och att sonen med allergi inte känner sig särbehandlad på något sätt och i vårat fall hjälper NoEgg i vardagen. Jag håller annars med om ditt tänk till fullo!

 3. Lil skriver:

  Kuddar kan ni väl ta bort/lägga till egna större osv. Själva soffan itself som är det viktiga : )

 4. Millis skriver:

  Tycker ni ska kika på sofforna från Sweef. Borde uppfylla era krav och önskemål. Köpte själv soffa därifrån ifjol och är supernöjd med mina fina sammetssoffa ?

 5. Ida skriver:

  Furninova Petito i 4-sits är bästa familjesoffan! Snygg, stilren och ordentligt sittdjup. Inte så många kuddar:) Vi har en och funderar på att köpa en till!

Lämna en kommentar